Policisti so podelili 29 priznanj izjemnim policistom, vojakom in občanom.

Včeraj je na policijski akademiji v Tacnu potekala podelitev medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost. Priznanja so podelili posameznikom, ki so se lani izkazali s svojimi dejanji, med prejemniki pa je tako bilo 20 policistov in policistk, dva vojaka ter sedem občanov, poroča STA. 

Pomurec ukrotil požar

Medalja je šla tudi v roke Pomurca Tomaža Kosija. Lendavski policist je ob pomoči vojakov Danila Carja in Nejca Gumzeja februarja uspešno ukrotil požar v stanovanjski hiši. 

Kot smo poročali, je policist Policijske postaje Lendava tistega dne z vojakoma opravljal dela v patrulji za varovanje državne meje v naselju Razkrižje, ko so opazili močan dim iz stanovanjske hiše.

"Sklepali so, da je na objektu prišlo do požara, zato so se takoj zapeljali do hiše in opazili, da se skozi priprta vrata in okno močno kadi. Policist je obvestil OKC PU Murska Sobota in zaprosil za pomoč gasilce, vojaka pa sta stekla do stanovanjske hiše in obvestila lastnike, ki so do kurilnice namestili vodovodno cev. V močno zadimljen prostor sta policist in vojaka nato izmenoma vstopala in tako začela z gašenjem požara. Istočasno so gasili tudi z vodo v vedrih," so nam pred časom sporočili iz PU Murska Sobota.

Požar je tako bil pogašen še pred prihodom gasilcev, ki so pogorišče zavarovali, s svojim posredovanjem pa so policist in vojaka pravočasno preprečili večjo materialno škodo.

Šola hrabrosti ne obstaja

Prvi mož policije Simon Velički je ob včerajšnji podelitvi izpostavil etično in nesebično ravnanje prejemnikov priznanj ter opozoril, da so mnoga pozitivna, človekoljubna dejanja policistov pogosto spregledana, saj so veliko več pozornosti deležni represivni ukrepi policije. 

Kot je dejal, šola hrabrosti ne obstaja in čut za to, kar je prav, v človeku je ali pa ga ni. Prejemniki priznanj tega vsekakor imajo, je dodal.

FOTO: policija.si

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice