Pomurske lekarne: Za nemoteno izvajanje lekarniške dejavnosti in zajezitev koronavirusa je pomembno informiranje.

Pomurske lekarne, kot javni lekarniški zavod s petnajstimi enotami skrbimo za oskrbo prebivalstva z zdravili in drugimi pripomočki za ohranjanje zdravja na območju pokrajine ob reki Muri.

Lekarna je pogosto prva vstopna točka pri iskalcu zdravstvenih storitev.

Lekarne poslujejo običajno

Njihove enote, tudi po potrditvi prvih primerov bolezni COVID-19 v Sloveniji, poslujejo običajno.

V skladu s priporočili NIJZ obiskovalce vljudno naprošajo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje) ostanejo doma. Po navodilih NIJZ v primeru, suma na okužbo s koronavirusom SARS-CoV-2 kontaktirajte vašega osebnega zdravnika, ki vam bo podal nadaljnja navodila.

Če sumite na okužbo, nikar ne hodite v lekarno! Po zdravila v lekarno napotite zdravega svojca oziroma drugo zdravo osebo. S tem boste pripomogli k preprečevanju širjenja okužb na druge obiskovalce lekarn in zaposlene v lekarni, sporočajo iz Pomurskih lekarn.

Kot pravijo, se zavedajo, da potencialna širitev okužbe med lekarniškimi strokovnimi delavci lahko resno ogrozi preskrbo prebivalstva z zdravili, zato zaposleni striktno upoštevajo navodila ustreznih institucij. Kot pomemben doprinos k tem prizadevanjem vidijo potrebo po upoštevanju zgornjih napotkov, zato vse obiskovalce lekarn prosijo, da upoštevajo opisane ukrepe.

Svetujejo, da naj bo oseba, ki bo zdravila prevzela za obolelega, seznanjena z vso terapijo, ki jo bolnik prejema. Tako bodo farmacevtski strokovni delavci lažje svetovali glede ustrezne uporabe zdravil.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karčči (nepreverjen)

Jevšekova pateka pa nikšij tanačov ne davle?

Fonzi (nepreverjen)

Vrastvo van na soboškon biciklini domou pripelajo.

In reply to by Karčči (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Te pa, če mate corono, pa ite v SOBOŠKE lekarne, ha-ha!!!
Mamo corona-vlado, corona-apoteko, corona-Planico.............

Starejše novice