Porodila se je ideja, da bi v občini Lendava vzpostavili lastni Center za zaščito in reševanje, ki bi združil zaščitno-reševalne naloge in gasilsko službo. Idejna zasnova je bila dobro sprejeta, zato bo Občina nadaljevala z delom. 

Ideja dobro sprejeta

Župan Anton Balažek je na letnem občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Lendava predstavil idejno zasnovo za izgradnjo Centra za zaščito in reševanje Lendava, podprli pa so jo člani PGD Lendava. Občina lahko zdaj nadaljuje z aktivnostmi, zadali pa so si kar nekaj ciljev. 

Kakšni so načrti? 

V sklopu izgradnje Centra za zaščito in reševanje načrtujejo obnovo in rekonstrukcijo obstoječega gasilskega doma za potrebe pisarniških prostorov PGD in ureditev gasilskega muzeja ter novogradnjo. Na lokaciji nekdanjega TVD Partizan so v novozgrajenem objektu načrtovane tri velike in dve manjši garaži, servisna delavnica s skladiščem in skladišče Civilne zaščite. V upravnem delu objekta pa so predvidene še pisarne, dežurna soba, arhiv in sejna soba. Obnovljen gasilski dom in nov objekt bi povezovala klančina z nadstreškom.

Z novim Centrom bi tako na enem mestu povezati opremo, kadre in organizacijo za usklajeno delovanje gasilstva in Civilne zaščite v občini.

Pomen centra za Občino

Ustanovitev centra pomeni korak naprej pri organiziranju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, kar posledično pomeni večjo požarno varstvo in varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kepiton (nepreverjen)

Dolgoletne mokre sanje in vedno pred volitvami. Gasilcev in nogometašev je kar precej.

črni72 (nepreverjen)

ka pa de te z poklicnimi gasilci Nafte

Gost (nepreverjen)

"Pomurska občina bo dobila lastni Center za zaščito in reševanje"

Nej ste mogli enostavno napisati:

"Lendavska občina bo dobila lastni Center za zaščito in reševanje"

Ne ven v kon van je fora s ten venomernin izpostavljanjon Pomurski, Pomurec..... v teh vaših naslovih člankov. Je pa tou že redno anojing pa blesavo vö spadne ka tou tak sigdar izpostavljate.

Starejše novice