V Lendavskem volilnem okraju je bilo proti zakoniku kar 70 % volilcev, najmanj nasprotnikov v Murski Soboti - 55 odstotkov.

Družinski zakonik je po prvih neuradnih rezultatih podprto zgolj 44 % državljanov, ki so se udeležili včerajšnjega referenduma. Javnomnenjske raziskave so napovedovale zanesljivo podporo zakoniku, vendar se je na koncu morda tudi zaradi slabe udeležbe (30 %) izkazalo drugače. 

V pomurskih volilnih okrajih, Murska Sobota 1 in 2, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer, so rezultati enotni - PROTI družinskemu zakoniku. Zakonik je po neuradnih podatkih deležen najmanjše podpore v volilnem okraju Lendava, proti je bilo namreč skoraj 70 % volivcev. V Ljutomeru je bilo proti 64 %, v Gornji Radgoni 62 %, na Goričkem 63 % in v Murski Soboti 55 % volilcev. 

Zanesljivo pa je prepričal stari - novi župan prestolnice Zoran Jankovič, ki je po neuradnih rezultatih prejel 62 % podporo, sledi pa mu Mojca Kucler Dolinar s 27 odstotki podpore volivcev. 

S spleta

Komentarji (63)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bojci19

Glede jankoviča:
Katastrofa! Nevem kako lahko do kaj takega sploh pride:(

gorgona

glede zakonika:to je realen dokaz o naši strpnosti

1411

pač nismo strpni, in tau je dobro. poglejte kaj se dogaja v t.i. "strpnih" državah npr. francija, VB, švedska,.. kakšne probleme majo z imigranti, vsi majo vse pravice samo domorodni prebivalci nej.

gorgona

1411...nismo strpni...poglej kaj se dogaja v nestrpnih državah...hrvaška,srbija,bosna,makedonija kosovo...kaj si bole želiš?

blindluck88

Samo miljione evrov je trbelo pa tisoče manipuleranih volivcev, ka se lejko krati pravica desetin otrokon! :-D LOL

Vipko
tinka78

Ne morem verjeti. Na volišče nisem šla, ker sem bila sigurna, da smo Slovenci toliko pri pameti, da zakonika ne bomo zavrgli. Vsaj glede na splošno mnenje javnosti, ki je, imam občutek, bila res naklonjena zakoniku. Očitno je bilo preveč takih, kot smo v naši družini, da smo dan porabili za lepše stvari.

gorgona

drugače pa je ne poanta o multikulturalizmu ampak o družini kot taki

Biris

prosin vse tiste, ka ste nej šli volit, ka ne gobezdate o družinskem zakoniku! hvala

Prozac

tinka78 tij si pa legenda, morem priznati...

romes

referendum je padel zaradi liberalnih volilcev, ki se jim ni dalo iti volit.

rkdolovo
_racija_

tinka78 če nemaš ka čednoga za povedate boj raje tiho...ti bi se ziher štekala z Erjavcon...

serif (nepreverjen)

ka je mogoče što vido kak se homosekuaslci delajo norca iz naših narodih junakov??
gda san se vgojno po sobote pelo so našoga Štefana Kovača odeli v nevestino pokrivalo v roke pa so mu dali mavrično zastavo. je mogoče to što sliko?? ka vijdin ka so vsega ti primitvci zmožni, pa če drugič to delajo naj to delajo po dneve, nej ka se skrivajo!!!

Landini

Balkane, Balkane, Balkane moj.

čapla

serif, ka znaš, mogoče so pa to izvedli kar v zvezi borcov, glede na to, ka so tudi oni uradno podprli zakonik. dobra fora vsekakor:) drugače glede rezultatov pa bravo: ZLOvenija v vsem svojem sijaju.

I-OWN-YOUR-MOM

http://www.semza.si/resnice-o-druzinskem-zakoniku-10-kljucnih-vprasanj-…

Ali ka tau vse hasni, či je niti eden od teh, keri so glasovali PROTI, nej sposoben niti prešteti teh par strani teksta?

Či bi, bi vido, ka je volo proti:

- zaradi lastnih frustracij/fobij, kere z zakonon nemajo veze

- zaradi sprepranosti s strani škodoželjne religije

"iden volit kontra ka pokažen ka san kontra pedron, čigli neven o kon se sploj ide. znan pa, ka mo s ten pokazali, ka mrzimo načiše lidi!"

2012 ...

theused

Presenečenje? Samo za tiste,ki nasedajo medijski propagandi. Poraženci, dalje in dalje kažete svoj pravi obraz, agresija, nestrpnost in vse kar pač očitate sami drugače mislečim. Travma je huda in s čim ste na slabšem po današnjem izidu referenduma?Vam povem s čim ste na slabšem,egocentrizem trpi, aroganca in nesposobnost prenesti poraz. Zdaj pa dalje pljuvat,lame hinavske ;)

theused

serif..to ni nič, naslednjič bodo imeli parado s pavjimi peresi štrlečimi iz .... ;)

dexter

... in tij boš na toj paradi v prvi vrsti zastavo neso!

BuLsHiT

dexter se spomnis ka san pred kaksin mescon ali dvema za theuseda pravo? :D

theused

dexter sem ti že poravil.če si ti latentna pederči.na, ti ni treba druge v isti dre.k tlačit ;). Zastavonoša ti bo Bulshit..tvoj kolega z Baričevičevega klana..bikovi iztrebki..itd;).
Tak, veselo si režite žile, pa ne pozabite kakšno Cerkev sežgat, da boste lažje sanjali svoje roza sanje ;) Do nadaljnega..z Bogomo :))))

BuLsHiT
dexter

Rejsan nej... še itak vala tisto. :)

KLIPAN

Ostali smo Evropski balkanci.

totocotugno

Za devetimi gorami, za devetimi vodami je živel mali palček. Ko se je nekaega jutra prebudil in pogledal naokrog, je povedal:"ka si noure, ge ges živen!".
BTW: svoboda govora in varstvo manjšin se medsebojno izključujeta!

turistka

Se vidi ka so vsi pošteni in zdravega uma ljudje zapustili naše Prekmurje :(, tista peščica ki jih je še ostala nema šans proti klerikalnim možganopralcem...

Vipko
čevapčič na ražnje

.. smilijo se mi istospolni pari, težko je sploj kaj pravte, pravo pa lejko kar ukinemo, tau tak nika ne vela, ker se itaq ovdija vse po družbeni situacijski paraboli, pač kak je ozračje, a ne? Ustavno sodišče - mhm, to institucijo gre jemat resno? eh, dajte no ..

evelyn1

polovica vas ne vej sploj za ka se ide.. to je nej samo zaradi toga ka do geji/lejzbike lejko posvojili deco! ampak prepovedano nasilje nad otrokom, možnost ka de samska ženska/ moški lejko posvojila otroka.. zdaj moreta biti poročena.. itd.. malo si prešte za kaj pa o kon!!

_racija_

theused...ge si te kak nekšoga župnika predstavlan...je to mogoče? :P te tvoje "razsvetljene" izjave...vah...

Spy

Čevapčič bedarije pišeš. Kakšo ukinjanje prava? Kak je to sploj možno?
Glij v ton je poanta ka pravo v večini primerov sledi kulturi in norman določene družbe. Torej v ton primeri je družba očitno še nej zrela za dotični zakonik, zato ga je tudi zavrnila (na žalost ale na srečo - kak za koga).
Še enok: pravne norme, so v večini primerov kulturne norme določene države!

Spy

Aja pa vupan ka se keri od zagovornikov zaj nede razpočo ka je zakon bil zavrnjeni. Vidin ka se eni to prekleto k srci ženejte...

Vipko
čevapčič na ražnje

.. ka ma tau veze, če je družba zrela ali ne - gre za človekove pravice in poznamo konvencije o človekih pravicah in ki so dokaj jasno postavljene. O kratenju človekovih pravic se ne bi smelo odločati na referendumu, bog pomagaj - en velki minus za ustavno sodišče, ki je dovolila izvedbo refernduma - to je v posmeh pravni državi ..

joc69

tinka, zaradi takšnih ...... (tu si lejko sama vstaviš notr ka si ščejš) kak si ti, je zakonik spadno. Ti si den ponucala za "lepše" stvari, kak pa ka bi si zela 5 min časa. In takšnih kak si ti, je nej malo.
Vedno si najbole pametna, najbole glasna, pa bla bla bla, al gda pa maš dejansko možnost ka bi mogoče z svojin glason kaj napravla, izboukšala, spremenila,itd. pa si niti telko nej, ka bi šla pa tej en krogec škrabnila na volilni listek. joj joj...
Čudno ka je večina nasprotnikof nej mela "lepših" stvari za delati... saj so meli, al oni te bar idejo pa izrazijo podporo tomi ka zagovarjajo, oziroma v tomi primeri nasprotujejo.

Dogzilla

Mi kot družba v celote smo še daleč daleč od zadaj kar se tiče teh zadev. Nan je tou znanstvena fantastika. Ete pri nas v Prekmurje te še čudno poglednejo, če se tetovejrane nej ka še homoseksualcof nebe. Tu se vijde razlika ka smo še fejst mlada neizkušena država napram ostalim kere majo demokracijo že en lejpe čas kak so npr. Avstrija, Nizozemska ale pa Švedska. Mij se z teme državame v teh zadevah enostavno nemremo kosate. Lejko si jih gejmlemo za vzor ampak tou je pa tude fse. Mij mo vedno mele balkanske način razmišljanja, ker smo enostavno tan gor zrasle. Se pa strinjan z Čevapon. Čist praf je napiso. Za teh 4 milijonof evrov kere smo palek v luft spusjtile be naj raje gor postavile fabriko pa liden posel dalij. Moje mnenje.

Vipko
čevapčič na ražnje

"Smiselna bi bila tudi uvedba kvoruma za referendum in določiti odstotek volivcev, ki bi smel odločati o zavrnitvi zakona." (Vito Rožej)

.. ^^ .. bobu bob

bojci19

Nevem zakaj toliko prahu zaradi tega referenuma. Eni si preveč k srci jemljete.
Bolj vas naj skrbi za padec prejšnjih referendumov, kateri bodo vplivali na življenje vsakogar!

KIRA

čevapčič gnes si lekaj prvič v životi nekaj čednoga pravo.

marjetica

@tinka78 - Ne morem verjeti. Na volišče nisem šla, ker sem bila sigurna, da smo Slovenci toliko pri pameti, da zakonika ne bomo zavrgli.

Ivan Cankar - Narod si bo pisal svojo usodo sam.

Ayma

Katastrofa. Sramujem se Slovenije, ker ima prebivalce s tako zaostalim razmišljanjem.

joc69

Sicer pa je bla napaka ustavnoga sodišča, ka je sploj dovolila ta referendum.
O ton zakoniki bi se naj zjasnila stroka in to je to. Mislin ka so se psihologi, psihiatri,socialni delavci,...v fejst fejst velkoj večini zjasnili ZA. Nej pa nekšna "Micka", ka ji je župnik pravo ka pedri nemrejo meti dece, pa zato more biti proti.
Žalostno je to, ka pomoje vsaj 60% lidi ka so bli proti, sploj nejso meli pojma o kon odločajo. Pač pedri nemrejo meti dece in zato mo proti.:) Če bi si vsaj prešto zakonik, pa te biu proti...OK. Al poslušati politike,župnika,Primca in druge, pa jin vrvati sako rejč...žalostno.
Sicer pa zakonik je spadno, svet se vrti dale. Al žalostno je ka leta 2012 eni še vedno razmišljate kak če bi bli 1812.

secufin

Še en dokaz, ka smo Prekmurci med najbole zarukanimi!

serif (nepreverjen)

ayma - sramujem se Slovenije, ker ima prebivalce s tako zaostalim razmišljanjem. Se pravi ka samo vi ka ste bili ZA pametno razmišljate - od kec tebe tou?????
secufin - Prekmurci smo med najbole zarukanimi- same lepe besede o nas.

Pač ste zgibijle na referendumi, tisti ko hočejo dobro otrokom so pač prevladali!!!!

Vipko
Truplo

Že v sredo sem šel volit in volil PROTI.

Referendum je bil nepotreben, saj je ali vlada ali katera od vladnih strank (točno ne vem) predlagala, da se zakon popravi in potem bi tudi civilna iniciativa umaknila zahtevo za referendum. Ampak ne, levo oz. komunjari so svoje trmasto vlekli naprej (mislim da zelo tudi propadla LDS, pa tipi podobni Hanžeku?) ne misleč, da to NEKAJ STANE in da nimamo denarja za razmetavat. Kakor so vodili državo v teh treh letih oz. kako pridno so nas pravili v dolgove, tako se obnašajo tudi sedaj.

BuLsHiT

lol daj primic pa komapnija so sceli neksen kompromis komaj kda je sds priso na oblast, ne seri ga pa z neksimi komunisti tu

Vipko
Truplo

Gornji, tvoje mnenje ravno ne rabim. Sicer pa si izgleda neki stručko za fotografiranje in komaj čakam, da tudi tam kakšno pametno blekneš!

BuLsHiT

mah sto bi te razmo...

_racija_

Pač ste zgibijle na referendumi, tisti ko hočejo dobro otrokom so pač prevladali!!!!

serif...in to bi naj bilo? verouk v šoli, homofobija, nestrpnost...? Če bi ščeli dobro za deco, bi izglasovali za...v bistve neje bil referendum o družinskon zakoniki (v celoti) ampak je večina lidi vidla v referndumskon vprašanje: "je vrede to ka mamo homoseksualce pa ka do lejko meli deco?" 80% lidi ka je bilo proti je bilo proti iz čiste homofobije nič drugoga...dvomen ka so si prešteli zakonik pa ka znajo za ka se ide in na kakšen način do "homoseksualci meli deco"...

kansas

Bravo racija vsaj eden ki pametno razmišlja.Izgovarjajo se vedno na to strpnost,kaj pa strpnost do nas?!!Je ni!!!
Zmagala je pametna stran glede tega zakona...

kansas

Racija moram ti napisati še to,da mi res ni jasno kaj sploh vi hočete???!!!

kansas

Racija moram ti napisati še to,da mi res ni jasno kaj sploh vi hočete???!!!

lethal lexi

San nej glasovala. Žal san se nej mogla odločiti ali za ali proti vsaka stvar je mela dobro pa negativno stran. Mislin ka naš nadrod nej pripravlene na istospolne družine (mene ne motijo) Samo poglednite z tej prespektive deca se norčujejo iz drugega otroka že zaradi teže, oblike nosu, itd čista banalnih stvari ka bi pa še te delale ka bi znali ka ma tiste eden dvej mami ali pa dva atija. Mislin ka bi ga psihično uničili. In to so krivi starši tej dece ka svojo deco ne nafčijo strpnoste do drugeh ljudi ker ka ma veze če je debele ale suje ali škile ali pa ma istospolne starše. Nej naš narod neje še pripravlene še dosta majo za pospravite na postrešje

Krpan

Kdo je PODPIHOVAL NESTRPNOST ?

Zagovorniki zakonika, ki so v kratkem času dobili od države več kot 2.000.000 € denarja zato, da so srali po nasprotnikih zakonika.

Dopoldne so sedeli v vladnih službah in vlekli velike denarce, popoldne pa se šli neke vodje nevladnih organizacij in še enkrat dobili plačo.

Z dvema plačama je lahko srati po ljudeh in jih prepričevati naj glasujejo za bedasti zakonik!

V kolikor bio se morali sami financirati tako kot smo se morali financirati nasprotniki zakonika bi bilo 90 % ljudi proti bebastemu zakoniku.

blindluck88

maš praf. poleg toga pa postajamo druga madžarska nej druga avstrija. med številnimi komentarji na neti mi je bil najbole cool "grem na madžarsko na izlet, da bom videl kakšna je naša prihodnost". po kar nekaj značilnostih bi lejko pravil ka ma en dotični jj par podobnosti z orbanom. pa nej zdaj pa gnjaviti ka tou nema veze z zakonikon. na ton mesti bi samo pravo ka je velecenjena desnica in sds pa nsi cejli čas posredno ali neposredno bila PROTI vsemu, ampak res vsemu kar so zlobni levičarji hoteli; proti delu na črno in pomoč, proti študentskemu in malemu delu, proti medijski zakon (ki so ga sami najbolj spreminjali), proti pokojninski reformi in zdravstevni. ka so bili proti družinskemu zakoniki je samo vrh ledene gore

blindluck88

@ Krpan; znamo ka Janšo najbole podpejrajo privatniki in sp-jaši, ker jin je marsikaj na roke šlo pod JJ in se je pod Pahorjen spremenilo

kocka65

http://www.semza.si/resnice-o-druzinskem-zakoniku-10-kljucnih-vprasanj-…
In to naj bi bili argumenti?
Ali res družinski zakonik nikogar ne ogroža in nikomur nič ne jemlje? Če bi izenačili zakonsko zvezo, zunajzakonsko zvezo in ostale naštete skupnosti, zakaj bi se še poročali? S tem bi bil zakonski zvezi odvzet pomen. Tu bi imela koristi le država. A kdor bi želel (tako kot zdaj) skrivati zvezo zaradi finančnih koristi, bi jo še vedno lahko.
Bi res bila družina povsod, kjer je otrok? Po predlagani definiciji družina več ne bi bila družina, ko otrok dopolni 18-let. Večino 18-letnikov pa še živi pri starših, ki jih vzdržujejo.
Človekove pravice res pripadajo vsem ljudem, otrokom in odraslim. Vsi otroci tudi imajo pravico do starševske ljubezni, kar zajemajo že otrokove pravice. Zakaj pa jih potem sploh imamo? Zagovorništvo otrokovih pravic je tako le izgovor.
Če sem že pri pravicah: otrok NI pravica. Vsak otrok ima pravico do očeta in mame, ker je združitev moškega in ženske potreben pogoj za njegov nastanek. Nima pa vsak človek pravice do otroka, saj ga sam ne more spočeti, prav tako istospolna partnerja ne.

I-OWN-YOUR-MOM

kocka, pardon, ampak je bila stran med ten posodobljena oz. izbrisana, zato so ostali le še vrstični argumenti.

bilo je napisano nekaj sličnoga, kak lejko najdeš tu: http://drugidom.net/druzinski-zakonik-resnice-o-cepljenju-vegetarijanci…

Či si boš dejansko prešto vse, kar je napisano, boš ostal brez besed.

Rejsan bi rad vido, ka mi nešče skopejra člen, pa ga zna obrazložiti KAK de škodoval DECI, pa ZAKOJ de ji škodoval.

Pomen poroke? Poroka je več ali menje religiozno snovana in je ista alternativa životi - isto kak je lejko to, či si peder. Tudi poroka je nej "naravna", če je že to keč. Moški smo nej monogamistična bitja. Zaj pa zakoj bi lejko bil s poroko neka več, pa neven. Ge san mislo ka je poanta poroke čist indri ... večna in brezpogojna LJUBEZEN pa to, ali? ;)

kocka65

Že definicija družine je v škodo otroka. Ko dopolni 18 let, ni več otrok in družina ne bi bila več družina. Pravico otroka do očeta in matere predlagatelji želijo obrniti v pravico odraslega do otroka. Potrebno je malo povezati stvari. Glede smisla poroke se strinjava. Brezpogojna ljubezen, spoštovanje... Po zdajšnjem zakoniku pa tudi zasnovanje družine. V prejšnjem postu govorim o civilni poroki, ki z religijo nima nobene zveze.
Z verskega stališča (RKC) so stvari itak jasno opredeljene: si poročen ali nisi, ni drugih možnosti - življenje v zunajzakonski ali istospolni skupnosti je greh. Pogoj za cerkveno poroko je civilna, so pa možne tudi izjeme.
S poroko se z ljubljeno osebo bolj povežeš in ji izkažeš ljubezen, zaupanje, obljubiš zvestobo ..., zato to je nekaj več, kot pa če si samo tako skupaj. Ima pravne privilegije in posledice.

Spy

Ma nemoj čevapčič. Ka mi zaj tu nekše konvencije naprej nosiš? Če tvoja logika drži je trenutno večina držav na svejti nedemokratičnih in diskriminatornih...
Daj povej mi kera konvencija eksplicitno omenja to ka ti trdiš? Oz. s kere konvencije se da razbrati ka bi pedri mogli meti pravico se ženiti!? Koperaj prosin! Valda ne misliš na Evropsoa konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin; ker tista je daleč od toga.

Pa telko ka se razmimo. Včeraj san gasuvo ZA, me pa fejst moti terorizem keroga zganjate goreči zagovorniki zakona. Zakon je pač spadno, namesto ka brezplodno štukate usmerite misli naprej v KOMPROMISNI predlog zakona.

power.play

Škoda.Kak je pravo of po TV-mračnjaštvo se nadaljuje.Pa kak san čul gnes praviti...zakon je spadno samo zato,ka so bili kleriki pa konzervativci boljše organizirana-po 10.00 meši vsi na referendum.

janez23

Ka vse je povedano po Tvji. Si odo od cerkve do cerkve gledat, če so šli od tistec direkt volit. Če ste mogoče gnes gledali svet je Pirnat povedo eno super rešitev za ta zakonik.

blindluck88

glavni problem nastane tu: "Še posebej je takšna relativizacija enkratnega, čutno-čustvenega in večpomenskega odnosa moškega in ženske" citiran eno od proti kampanj na neti. Torej ja, nasprotniki in tu gor pisoči komentatori ne razmijo ka mata dva moška/dve ženski odnos, nekak jin ne gre v račun ka bi se lejko dva moška mela rada, ker ljubezen obstaja samo med moškim in žensko. Tudi po cerkveni logiki se dva geja očitno cejle dneve natepavleta in ne delata nič drugoga, poleg toga pa še mišljenje večine hetero-moških; ka so vsi moški potrebni, večina pa nekak ne kaže čustev in je enin tudi poroka ena vrsta prisila. in te jin nejde v račun ka če se sta dva deda, ka se ne mrdata cejle dneve pa ka znata kazati čustva. ker pa majo geji po nekaterih analizah sodeč menje testosterona in po ljudksi logiki tudi bole ženske poteze, je rezultat tudi to, ka so bole čustveni od strajtov in majo menjši libido.
telko o ton. pač mislin ka problem nastane tu, eni pač nekak nemrejo razmiti ka se dva deda lejko mata rada, tou mnenje pa samo podkrepijo izjave tu gor tipa "ka delajo v svoji spalnici me ne moti"

kansas

jasno je ka se istospolniva partnera glih tak lejko mata rada,što je pa napiso ka nej?Pa nišče njin ne brani ka nebi smeli živeti v skupnosti pa se meti radi!Torej zakoj sprejemati tau ka že majo?!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice