Med prejemniki državnih priznanj na področju prostovoljstva je bil tudi Pomurec Milan Osterc.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj v veliki dvorani predsedniške palače priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2017. Gre za najvišje priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja. 

Po sklepu Odbora Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je za izjemne dosežke na področju prostovoljstva  na predlog Lokalne razvojne fundacije za Pomurje in Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja  prejel tudi Pomurec Milan Osterc.

Milan Osterc je invalidski upokojenec, že dve desetletji aktiven v najrazličnejših nevladnih organizacijah, predvsem s področja socialne dejavnosti ter zdravja, na katere se navezuje fokus njegovega delovanja, ki je IKT opismenjevanje starejših, humanitarno delovanje ter  lokalno, regijsko, nacionalno in mednarodno povezovanje različnih društev in zvez s področja zdravja ter zagovorništvo. 

Ustanovil prvo društvo za zdravljenje odvisnih od alkohola v Pomurju

Ustanovil je prvo društvo s področja zdravljenja odvisnosti od alkohola v Pomurju, prav tako pa je soustanovitelj in koordinator Mednarodne zveze transplantiranih Jugovzhodne Evrope.

"Pri delu z ljudmi sem se in se dobro počutim. Ugotavljam, da veliko ljudi potrebuje pomoč članov nevladnih organizacij predvsem v sociali in zdravstvu in pa seveda tudi na drugih področjih. Že to, da me je regijsko stičišče nevladnih organizacij predlagalo za priznanje mi pomeni zelo veliko. S strani Odbora za državna priznanja sem bil izbran med 33 kandidati, zato to priznanje pomeni potrditev dobrega dela v več nevladnih organizacijah, pomeni potrditev  mojih aktivnosti v pravo, pozitivno smer, ki so ljudem okrog mene in širše prinesli dobro voljo, reševanje stisk, v katere so občasno zapadali in seveda iskali pomoč", je po prejetem priznanju povedal Osterc.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice