Pomlad osvežitev prinaša tudi murskosoboškemu rastlinju.

Murska Sobota bo kmalu še bolj zelena. Kot smo poročali, bodo pristojni v okviru prenove mestnega središča, ki se nam obeta v prihodnjih mesecih, vzdolž Slovenske ulice, od Zvezde pa do sodišča zasadili kar 92 dreves.

Že te dni pa v mestu poteka pogozdovanje v okolici parka. Javno podjetje Komunala je tam v minulih dneh zasadila 20 mladih dreves

Kot so zapisali na spletu, bodo javorji, gabri, murve, pravi kostanj, jerebike, lipa, jelša, breze, hrast, bukev in druga drevesa nadomestila stara drevesa, ki so klonila pod bremenom časa in vremena. Na trgu zmage pa so zasadili tudi tri srebrne smreke in dva bora, saj so nekatere stare smreke in bori v slabi kondiciji. Prav tako so na zahodni strani parka pri Osnovni šola I Murska Sobota obnovili 120 metrov gabrove žive meje. 

FOTO: Facebook (Komunala javno podjetje Murska Sobota)

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
feri11 (nepreverjen)

Ne guči... 20???? Kelko si ji pa zapravo, slovenec??????????

košarkaš (nepreverjen)

Eno bi lejko poimenovali Dončić drugo pa Dragić živijo sLOVEnija !

administrator (nepreverjen)

eno bi leiko imenovali povcana štefka

Sovič (nepreverjen)

Hilda tuži baba v rdečih hlačah de jih odla zalevat!

Ni me (nepreverjen)

Pa dajte no zaposlete par lidi kere do znale spisate spodobne stavke. Prečitajte si te stavek, citiram "Kot so zapisali na spletu, bodo javorji, gabri, murve, pravi kostanj, jerebike, lipa, jelša, breze, hrast, bukev in druga drevesa nadomestila stara drevesa, ki so klonila pod bremenom časa in vremena." ka do jeh pogele, razrezale, sküjrele, podrle.. Seveda do jih podrle samo stavek naj be tiste ka je piso zaključo nej pa ka napau napišete pa nekaj objavljate ta v tri dni samo ka objatete.

Jaomodrijaš (nepreverjen)

Pa ka ne razmiš? Saj je čisto normalna poved, ma rep pa glavou, še celou vse vejice, pri tebi pa človek vgunjavle, ka ščeš povedati.

In reply to by Ni me (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Ja, fejst pametno je v süšnon področji saditi smreke. Te pa so jih posadili še na meter narazen, butasto.

Starejše novice