Humanitarna pomoč za družino, ki ji je požar popolnoma uničil stanovanjsko hišo.

Pred dobrim tednom dni je na Kroški ulici v Murski Soboti prišlo do požara, ki je zajel stanovanjsko hišo. Do požara slamnate hiše je prišlo v notranjosti hiše, od koder se je požar razširil. Po nestrokovni oceni policistov je nastalo za okrog 70.000 evrov škode, a za mlado družino je ta škoda veliko večja.
 

Požar jim je uničil sanje

Mlada družina je več let vso svojo energijo in denar vlagala v gradnjo hiše, ki je bila že skoraj zaključena. Otroci so težko pričakovali in se veselili, da se bodo v začetku prihodnjega leta vselili v svoj novi dom.  
 
V gradnjo je bilo vloženega nešteto ur napornega ročnega dela, uporabljeni so bili naravni materiali (les, slama, glina), da bi bila njihova hiša čim bolj okolju in zdravju prijazna.

Njihova prihodnost, sanje in vložena energija so bili v tistem popoldnevu uničeni. Na srečo so vsi ostali nepoškodovani. 

Hišo bodo morali porušiti

Hiša mlade družine je skoraj popolnoma zgorela, kar je ostalo, je popolnoma uničeno. Ker je hiša nevarna za okolico, jo bodo morali zdaj porušiti. Gasilcem je sicer uspelo ukrotiti požar, da ni ogrozil sosednjih hiš, za kar jim je mlada družina zelo hvaležna. 

Prosijo za pomoč

Mlada družina s tremi otroki zdaj potrebuje pomoč vseh dobrih ljudi, da se bodo lahko postavili nazaj na noge. 

Za pomoč družini je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, odprt poseben račun. Vsi, ki bi želeli družini ob tej tragediji pomagati, lahko dobrodelni prispevek nakažete na:
 
Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, Ul. Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota
Št. TRR: SI56 0234 0001 0419 250
Sklic: SI 00 19102020-15
Koda namena: OTHR Namen: POŽAR KROŠKA

S pomočjo dobrih ljudi in zbranih sredstev si bo družina mogoče vsaj malo opomogla od nesreče, ki jo je doletela. Zbrana sredstva so vodena pregledno in bodo uporabljena za ureditev novega doma mlade družine.
 
Za Vašo dobroto in odprto srce, vam je družina ob tej žalostni zgodbi, že zdaj neizmerno hvaležna.

S spleta

Komentarji (8)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Dummy (nepreverjen)

Požarno zavarovanje?

Zavarovanjr (nepreverjen)

Zanima me ali hiša ni bila zavarovana

Bubek (nepreverjen)

To,da so ostali brez doma,ne bo držalo,ker,koliko poznam situacijo,bi ta hiša samevala še vsaj nekaj let,ok,naj samo čim več zberejo in se jim naj pomaga

Antifriz (nepreverjen)

Malo RK,malo pa družini. Tak se dela

tuncika

Organizirajmo prostovoljno "delovno" akcijo, ko bodo gradili. Z veseljem pridem.

nikson (nepreverjen)

niti centa!

Bubek (nepreverjen)

čista resnica,ka je napisala nezadovoljna mama

T.M.K. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spoštovani/-a! Namen te objave ni razpravljanje in debatiranje o zakaj,kdo,... itd. Če lahko, pomagajte, če ne preskočite objavo. Bodimo ljudje in ne zajedalci. Spoštujmo družino,ki vse to spremlja. Hvala!

Starejše novice