Pred nekaj meseci so si uredili novo streho, ki je zdaj popolnoma zgorela. Nastanjeni so v začasnem bivališču in prosijo za pomoč pri obnovi strehe.

Pred dobrima dvema tednoma je v Skakovcih zgodaj zjutraj prišlo do požara, ki je štiričlanski družini vzel streho nad glavo. In to ravno v času, ko je pred nami zima in nizke temperature.

Požar uničil novo streho

Družina Fašalek – Rengeo si je na hiši letos poleti uredila novo streho, ki jo je zdaj požar popolnoma uničil. 

Do požara je prišlo v sobotnih jutranjih urah, ko je po podatkih gasilcev zagorelo okoli 75 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci iz PGD Skakovci, PGD Cankova in PGD Gerlinci.

Do požara naj bi prišlo zaradi kratkega stika na priključnem vodniku električnega grelnika vode. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 30 tisoč evrov škode.

Na pomoč priskočili tudi sosedje

Gospodinja Simona pravi, da so zelo hvaležni gasilcem, ki so zelo hitro začeli z gašenjem, in če jih ne bi bilo, bi se vse skupaj lahko končalo dosti bolj tragično. Dodaja, da so jim pri saniranju okolice poleg gasilcev veliko pomagali tudi sosedje. Na pomoč je priskočil tudi župan občine Cankova Danilo Kacijan, ki je družini uredil začasno namestitev.

Starša sta oba invalidna, oče, ki je brez zaposlitve, je po možganski kapi šele pred dnevi prišel iz bolnišnice. Mama pa je zaposlena v invalidskem podjetju Želva, ki skrbi za usposabljanje in zaposlovanje invalidov. 

Sicer sta oba sinova trenutno zaposlena, a kljub temu bo za novo streho in sanacijo notranjosti hiše potrebno kar nekaj sredstev, po neuradnih ocenah več kot 30 tisočakov.

Prosijo za pomoč pri obnovi strehe

Družina si le s svojimi dohodki ne bo mogla popraviti strehe in hiše do te mere, da bil bila ponovno primerna za življenje. Treba je namreč v celoti zamenjati ostrešje s kritino, popraviti električno inštalacijo in tudi odpraviti posledice gašenja, kot so pleskanje in popravilo notranjih prostorov stanovanjske hiše. 

Zato zdaj štiričlanska družina iz Skakovec prosi za pomoč. Cankovska občina bo pokrila stroške začasne namestitve, iščejo pa še tudi druge možnosti, kako pomagati družini.

Preko občine se zbirajo tudi ponudbe za rekonstrukcijo oziroma popravilo pogorelega ostrešja, popravilo električne inštalacije in popravilo notranjosti hiše. 

Več o tem, kako lahko pomagate družini Fašalek-Rengeo najdete na spletni strani občine Cankova.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice