*Slika je simbolična
Zadnje dni se na Facebooku širi objava jeznega gostinca iz Beltincev, ki ga je razburila položnica članarine za Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije. Položnico je prejel, kljub temu da ima gostilno že tri mesece zaprto.

Fotografijo položnice je na družbenem omrežju Facebook delil Bojan Zver, lastnik Okrepčevalnice Venezia v Beltincih. Iz fotografije je razvidno, da mu je kljub epidemiji in neobratovanju Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije zaračunala članarino za mesec december v višini 20 evrov.

»Obrtna zbornica, kako vas ni sram,« je zapisal v objavi. »Tretji mesec smo že skoraj zaprti, kaj ste naredili za nas gostince?« se sprašuje. 

Objava gostinca je naletela na množičen odziv ljudi, ki so se strinjali z zapisom, saj je objavo delilo že več kot 1500 uporabnikov Facebooka. 

Večina je se strinjala z Zverom, da je nedopustno, da Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije zaračunava članarino v času, ko ne obratujejo. Na drugi strani so nekateri opozorili na to, da članstvo v zbornici od leta 2013 dalje ni več obvezno in je prostovoljno.

Prav tako je na spletni strani zbornice dostopna vloga za oprostitev plačila zaradi poslovne škode, ki je nastala v času epidemije covid-19.

S spleta

Komentarji (27)

Starejše novice