Policisti pisali kazni pešcem za nepravilno prečkanje cestišča, a sami zapirali dostop do garaže.

Te dni po državi poteka akcija Pešec pod sloganom Bodi viden, bodi previden, v sklopu katere policisti posebno pozornost posvečajo večji ozveščenosti pešcev, še posebej starejših in otrok – šolarjev, in voznikov glede pravilnega ravnanja v cestnem prometu. 

V akciji sodelujejo tudi pomurski policisti, ki so po Murski Soboti opravljali nadzor nad prečkanjem ceste. Vsem tistim, ki so nepravilno prečkali cestišče, so izdali kazni. 

Globa za nepravilno prečkanje cestišča znaša 40 evrov. 

Kot je razvidno iz fotografij, ki nam jih je poslal bralec pa so policisti svoje vozilo na Kocljevi ulici parkirali nekoliko nerodno. Ovirali so promet na pločniku, pa ne samo to, s svojim vozilom so zaprli vhod v garažno hišo.

Bodite previdni, preventivna akcija traja še vse do nedelje

Sicer pa Javna agencija RS za varnost prometa v sklopu akcije posebno pozornost posveča uporabi odsevnih predmetov, pravilnemu ravnanju v cestnem prometu in upoštevanju omejitev hitrosti v naseljih ter odstopanju prednosti pešcem pred označenimi prehodi s strani voznikov. Poleg preventivno-vzgojnih aktivnosti bo v času trajanja nacionalne preventivne akcije potekal tudi okrepljen nadzor s strani Policije in občinskih redarstev, ki bodo spremljali pravilno ravnanje voznikov kot tudi pešcev v cestnem prometu.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

?? (nepreverjen)

policaji lejko sami sebi spišejo kazen za napačno parkiranje?

oj-oj (nepreverjen)

lejko si napiše. lejko pa si tude pogledne skoz prste

In reply to by ?? (nepreverjen)

Butalec (nepreverjen)

Kaj je to tukaj, vsaki dan imajo zaparkiran desni pas za zavijanje nasproti policijske postaje, da morajo ljudje po levem, če hočejo do želežniške ali zavit desno.

In reply to by ?? (nepreverjen)

pistalajce (nepreverjen)

ščemo vidite položnico kak si je san sebi napijso za nepravilno parkejranje.. ajde ge je pravica ? če je vojna j za vse vojna ... bitcheeezzzz

gost1 (nepreverjen)

In ka, tou na štrti sliki, ge policaj ide prek ceste, je pa nej prekršek? Aja, oni lejko...

Realist nepolicist (nepreverjen)

Policisti so pač opravljali svoje delo. Zakon jim dovoljuje, da lahko za čas opravljanja svojih nalog vozilo pustijo tudi na pločniku ali dovozu. S tem ni nič narobe. Pešci so pogosto zelo neu idevni in brezglavi udeleženci v prometu in podpiram takšne akcije, kjer je pozornost osredotočena tudi na pešce. Se mi pa ne zdi prav, da jih lovijo na Kocljevi ulici. Tam je hoja čez cesto res nenevarna. Omejitev je 30, vozniki pa tudi vozijo pazljivo. Povsem drugače pa je recimo na Lendavski, tam pri zavarovalnici Triglav, kjer vsi vozijo vsaj 50, pa še ovinek je. Tam pešci pogosto prečkajo cesto v stilu ruske rulete. Ampak tam policistov, ki bi jih kaznovali ni bilo.

gost1 (nepreverjen)

No, či smo že pri Lendavski ulici, bi lejko bili policaji tan prisotni tüdi kda ob večeraj, ka eni majo to ulico konstantno za reli progo.

In reply to by Realist nepolicist (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

No tij realist mi povej v šteron zakoni tao piše, seveda če je na nujnem dogodku z prižganimi lučmi?Če si policist se lipo identificeraj pa ne opravičuj napak, ki so evidentne.

In reply to by Realist nepolicist (nepreverjen)

Realist nepolicist (nepreverjen)

69. člen ZPrCP in v ZPol.

In reply to by čardo (nepreverjen)

sunce van japansko (nepreverjen)

jap, lendavski ovinek je resno groza...samo naenkrat ti kakši zavarovalničar pred haubo!

In reply to by Realist nepolicist (nepreverjen)

Preverjen (nepreverjen)

Samo redarji in policaji...
lahko vse...

repadovrha

tu ge je omejitev hitrosti 30 km h na Kocljevi in Slovenski ulici, to ce bi bila kaksna prometna vpadnica z vecjimi hitrosti, ge je pesec dejansko ogrozeni

čarni vrag (nepreverjen)

Policaji ne lovijo tam kjer je nevarno, ampak tam kjer je nenevarno, saj je tam najlažje ujeti "kršitelje".

A79 (nepreverjen)

Samo res imaš včasih občutek, da gre za inkasantstvo. V tem primeru ustavljajo pešce tam kjer je umirjen promet, hitrost pa merijo tam kjer sploh ni smiselno. Za slednje mislim meritev hitrosti od Maximusa proti mostu čez kanal. Pred prehodom za Maksimus je itak krožišče kjer se hitrost drastično zmanjša, med kanalom in krožiščem pa pločnik in dvosmerna kolesarska. Zakaj tu izvajajo nadzor mi ni jasno, ni mi pa tudi jasno zakaj ne merijo hitrosti bolj pogosto med križiščem v Veščici in Černelavcih, kjer je omejitev 50, eni se pa vozijo 100 gladko. Ker tam ni krožišč, posledično zniževanja hitrosti, je možnost nesreče z drugim vozilom ali pešcem veliko večja, kot pred Maskimusom.

Lajčimen (nepreverjen)

Eh vejpa ne lapajte telko... Što dobij kazen je že nekaj zajebo ka policaj brez razloga kazni nede davo.. Najbole na k*** mi ide narod keri zaradi telefonaranja ne gleda na cesto pa ka se okoli njega dogaja... Bi pa falila kakšna kontrola hitrosti na Gregorčičove/St. Rozmana... Pa btw en pločnik je tu cejle dneve zaparkerane... :)

gostja 426 (nepreverjen)

Zadnjič so mi policisti vzeli prednost na prehodu za pešce, čeprav so me lahko pravočasno videli. Še bolj hecno je bilo pred leti, ker so parkirali na našem dvorišču, čeprav imamo jasno označeno, da je parkiranje dovoljeno za nas in stranke lokala pri nas, potem pa so se še neumno izgovarjali, da so imeli intervencijo v bližini. Lahko bi parkirali kjerkoli drugje, ker so zraven nas tudi javne površine ... Občutek večvrednosti in nedotakljivosti sta že dolgo njihov problem.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

Starejše novice