Na okorgli mizi so policisti in pomurski župani spregovorili o sodelovanju med policijo in lokalno skupnostjo.

 »Gre za zaupanje in sodelovanje med policijo in lokalno skupnostjo. Spodbujam vsakršnjo krepitev te vezi, s katerim občanom omogočimo kvalitetnejše življenje, k čemur lahko župani in pristojni na lokalni ravni učinkovito pripomorejo,« je kot prvi govorec na okrogli mizi spregovoril Goršek, sam pa meni , da je v pomurski regiji dobro vzpostavljeno partnerstvo.

Za govorniški pult so stopili še dr. Gorazd Meško, dekan in redni profesor na Fakulteti za varnostne vede, direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš, soboški župan Anton Štihec, lendavski župan Anton Balažek, po predstavitvenem delu pa so spregovorili še nekateri pomurski župani in ostali predstavniki policije. Beseda je tekla predvsem o sodelovanju med glavnima akterjema današnje okrogle mize – policijo in lokalno skuponsotjo, ter načinih kako izboljšati odnose med slednjima.

"Učinkovita policija lahko deluje le s podporo lokalne skupnosti"

»Miselnost moderne družbe pripisuje vlogo varnosti v celoti policiji, vendar učinkovito delo zahteva obojestranski odziv«, je dr. Meško v predstavitvenem govoru povedal o vlogi lokalne skupnosti. Župani in predstavniki občin so kot ključne lastnosti pri vzpostavitvi partnerstva označili dostopnost in informiranje s strani države, sami pa so mnenja, da lokalna skupnost zaupa v delo policistov.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bajkec

POLICIJA SMRDI SMRDI SMRDI

bajkec

FUJ SMRDI SMRDI SMRDI...po konstruktu smrdi policija smrdi

tzizek

Od mejne naj ne pričakujejo kakšoga velkoga sodelovanja :)

gorgona

hehehe če policaji mislijo ka sodeluvlejo z lokalno skupnostjo na način da v zadnjem grmovju v naselju držijo radar v roki pa zajebavajo že tako obubožani in obupani narod se močno motijo

tzizek

Dobro napijsano :D

kavboj66

Od mene pa lejko pričakujejo ka bon njibn daval informacije...bon TPS tajni policijski sodelavec..haha ampak moje informacije so drage....
HAHAHAHA BEDAKI POLICAJSKI ZARUKANI

b.

JEBEN VAN MATER PA SOBOŠKO POLICIJO, SAME NAJVEČJE GNOJI

0!nula!0

fuck the cop on bike!

Spy

To crkneš kakši nezreli komentari no...

spidi55

Pokeč so še hodili peški in so obstojali rajonski so še meli stik z občani. Zdaj ka pa brez avtoja ne stopijo deset metrof majo stik z občani samo da delajo zapisnik.
Tüdi če kaznujejo še ne pomejni ka so vsi slabi in či ne spoštujemo predpisov neje krijf policaj.

Starejše novice