V Murski Soboti je dopoldne potekala 14. javna dražba policije, v državno blagajno je odšlo 653 evrov.

Najdena kolesa, moped, otroški voziček in še nekaj drobnarij, ki so leto dni zaman čakali na lastnike, so danes prodajali na PU Murska Sobota.

Stvari, ki so bile na javni dražbi, večinoma je šlo za kolesa, si je bilo mogoče ogledati petnajst minut pred začetkom dražbe in že takrat se je zbralo veliko interesentov, med katerimi je bilo tudi precej radovednežev, ki niso kupili ničesar.

Naprodaj je bilo šestnajst predmetov. Najdražje kolo so prodali za 110 evrov, moped za 90 evrov in otroški voziček in kapo za 25 evrov, izvijač za tri evre in zapestnica za dva.

Policija pripravlja javne dražbe za najdene predmete, za katere v letu dni ne najde lastnika, oziroma se slednji ne oglasi, najditelj pa se odreče lastninski pravici. In tudi, če se na prvi dražbi kakšna reč ne proda, potem jo policisti ponudijo na naslednji dražbi čez leto dni. Če pa tudi takrat ni interesenta za odkup, se stvar uniči. Po najdbi steče postopek preverjanja, ali gre morda za predmete, ki izvirajo iz kašnega prekrška ali kaznivega dejanja. Če tega ne morejo dokazati jih uvrstijo med najdene, piše na uradni spletni strani policije.

Na soboški so prodali vseh šestnajst predmetov in iztržili natanko 653 evrov, ki bodo končali na računu Državnega proračuna.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice