Policijska uprava Murska Sobota je v sredo pripravila tiskovno konferenco na kateri so predstavili problematiko uživanja alkohola mladoletnih oseb v mestnem parku.

Mladi si alkohol pogosto kupijo kar sami, kljub temu, da Zakon o omejevanju porabe alkohola (ZOPA) prepoveduje prodajo alkohola osebam mlajšim od 18 let, nemalokrat pa se zgodi tudi, da alkoholne pijače namesto njih kupijo polnoletne osebe, v skrajnih primerih pa celo starši, kar pa je ravnotako v neskladju s prej omenjenim zakonom. Problem uživanja alkohola v parku je toliko večji zaradi opustošenja, ki ga tam pustijo, sanacija tega pa je na plečih Mestne občine Murska Sobota. Ta se je na vabilo Policije odzvala ter se udeležila tiskovne konference. Bojan Petrijan, direktor občinske uprave, je zatrdil, da je sodelovanje med občino in Policijo odlično ter da ima občina na voljo pet občinskih redarjev, ki imajo sedaj v takih primerih enake pristojnosti kot policisti. Občina bo v tem letnem času, ko so množične zabave dijakov v parku ob koncih tedna stalnica, poslala na teren vseh pet redarjev ter tako pomagala vzdrževati javni red in mir v parku.

Tiskovne konference sta se udeležili tudi Zlatka Lebar iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota ter Bernarda Kuzma iz Ekonomske šole Murska Sobota, ki sta povedali, da obe šoli dobro sodelujeta s Policijo ter si prizadevata zmanjšati oziroma celo odpraviti uživanje alkohola med dijaki omenjenih šol. Izpostavili sta tudi indiferentnost nekaterih staršev, s katerimi poskušajo reševati težave otrok z alkoholom. Vsi prisotni so izpostavili tudi maturantsko parado, ki ji bomo priča ta petek, saj ravno ta predstavlja vrhunec uživanja alkohola med dijaki.

Kot zanimivost naj omenimo, da je PP Murska Sobota v štirih mesecih tega leta skupno obravnavala 24 kršitev določil ZOPA, pri čemer so pristojnim prekrškovnim organom podali 11 predlogov za uvedbo postopka in sicer 6 za pravne osebe in 5 za samostojne podjetnike posameznike. V ostalih primerih je šlo za ukrepe zoper posameznike, ki so osebam mlajšim od 18 let omogočali pitje alkoholne pijače na javnem mestu.

Globe za omenjene prekrške po ZOPA znašajo:

  • 2.086 EUR za pravne osebe,
  • 417 EUR za odgovorne osebe pravnih oseb,
  • 1.043 EUR za samostojnega podjetnika in
  • 208 EUR za posameznike.

S spleta

Komentarji (146)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tzizek

Malo večji in bole pogosti koši bi precej koristili... vsaj kda mi kje pijemo poskušamo za seboj pospraviti samo ka naj če nega koša ... nesejmo polek sebov kda dale idemo pa tan gostilničara prosimo če v koš vrže? San vido že primere ka so nepridipravi uničili koš za smeti in po enon leti še vedno tan koša nega... takka ponavadi vse v vrečko zmečemo pa pri tisti štangi doj denemo ...

namee

čudaa resan, če že poustrijo nadzor ga naj resan nej pa ka se spravljajo na tiste keri v park pridejo enkrat na mesec pa spijejo enka malo pa pospravijo za sejf, dva metra vkrej pa poleg pitja še kaj drugo delajo pa so 4xbole naljani pa jin nikše kazni ne dajo. ge je tu pravica.

Frenk

dragi Vlaj. ne vem če maš otroke ali neje fajn če ideš v soboto dopoldne z malo deco po parki pa moreš celi cajt gledati ka ti ne stopi oz. spadne na kakšno steklovino kero je drhal pustila za sabo. Vsaka čast gospodi iz Komunale, keri z svojo cizo smeti za to drhaljo pobera. Bili smo tudi mladi in nori. Pili smo tudi v parki. Ali takšnoga sranja nejsmo nigdar pustili.

GOTHA

se strinjan z spidi55, kelkokrat san bila že v nedeljo na sprehodi po parki z sinekon....in vsepovsod svinjarija, najhujse pa je bilo okoli ribnika in v njem....

me pa resno zanima, ka je bilo z tisto idejo o zagrajenem parku oz. ka bi bil park čez noč zaklenjen?

nej trbej, ka se še iz soboškega parka napravi smetišče.

rumplin

nešče je napravo pritisk na spletni strani http://www.obcan.si/murskasobota/ ka se glede toga nika ne dela in to je zdaj rezultat... In zdaj do v petek ali gda de maturantska parada 999% bole pazili kak gdakoli ka što dela pa pije v parki pa kelko je star...
Težko je biti mladi v teh časih... sočustvujen s mladino ;)

tzizek

Ja špilajo se na igrišči xD

goX

što de se pa toga držo? mladini je težko kaj v glavo vtupite ka lejko pa ka nej:)

spidi55

Hodim dosta po parki in vijdin marsikaj, ja tüdi mladino kera je v redi kulturna. Ja so takši ka sidijo na klopaj kak se šika in tüdi smetij dajo v koš pa še pozdravijo starejše. Ampak žalostno teh je strašno malo, redke izjeme.
Večijna je pa kak živijna. Glaže, konzerve in plastenke razmečejo po cejlon parki ali pri jezeri vržejo v vodo. Tüdi či glij je koš poulek te ostane prazen. Na klopaj so gori kak kokouši sidijo na naslonjali sedež pa posvinjajo ka je do naslednjega dežja na njen nej za sideti.Nemalokrat vijdin dikline, ne ven či odijo v prvi letnik srednje šole in vsaka pred sebof liter vina in liter pepsija ali podobno.In potem vidiš da pozneje revica tako nasekana , ka ne more hoditi.
Nejsan pa še vido ka bi kakšen stariš šou poglednot v petek v park ka njegof sinček, hčerkica dela.

miic

dajte si malo dihati no... vejpa kama lahko mladi spoj idejo gnesden?
pustite park za uživanje mladini (seveda v mejah normale). pustite tiste, ki kulturno pigejo, pa gnjavite tiste keri daljo probleme.
ne vidim nikšega problema če človek ide v park v petek pa spije liter vina. ale pač?

_isaa_

Niina meni se zdi ka se po novom tudi 1. plača. :D

zizek

Saj sam plačaš pumpanje. Pitje alkohola je nej kaznivo dejanje in je kvečjemi svobodna izbira posameznika. Škoduješ pa tudi nikomi nej, razen tisti procent, dva, keri te DEJANSKO gratajo alkoholiki in se zdravijo oz. tisti, keri iščejo konflikte. Je pa toga bore malo. Seveda gučimo o žurkaj, in nej o kronično veških kučnih pijancaj. In žurke na to, ka nešče ne bi dobo invalidske upokojitve, vplivajo glih telko, kak ge na vrtenje zemle. Ne smeši se.

goX

pa če mi nemo mazale nedo komunalce delo mele.. saj so ene za to plačane ka to delajo

_isaa_

"Najbokše" ka park doj poderejo pa naredijo še eno tovarno!
cccH!

M4lič4 se stinjam! (:

V petek de pomoje užas v parki glede policajov saj glede pijače ITAK ka tudi!!! :D
Tako da vsi pit pred dom za ostarele!! haha šalim se:)

GOTHA

nej trbej ka zaradi tega pijancevanja trpi naravni biotop sredi parka! zaradi mene lejko pijejo do nezavesti, samo bar pospravili bi lejko za seuf in to v smetnjake ne pa v ribnik...me zanima, ce tudi doma tak vse naokoli mecejo/te, kot se to dogaja v parku?

_isaa_

Je resno ka v parki vidiš svega i svašta ...
Me prav zanima kak mislite to narediti? Policijo postaviti v park?
Pomoje so glede toga bol problematične ceste ...
Ker mladi pil DO! Toga nete preprečili ... :)Če nej v parki pa ge drugje ...
Prepovejte pitje alkohola najbokše ... s tem bi vse rešili!haahaa :D;)

geek

cebelica!
1)Retardos si;)
2)Tema je Mladina&Alkohol!NEJ PA UPOKOJITVE!
3)13letnike na pumpanje?:D:D:D Pomoje se starost gible od 17-21

_isaa_

ja eni res nemajo meje da pijejo ... :S
Čebelica na kere oddelke pa vozijo take primere oz. na kerom oddelki delaš?
V Maribori recimo mladoletne ka jim je potrebno želodec izpirati pelajo na psihiatrijo in to se mi ne zdi gli prav glede na njihovo stroko ...

_isaa_

Vlaj zmaga! :d

VLAJ

Najbokše ka nas se keri smo še nej "zreli" denete v samostane, ka nas cerkev rejda navči, či nas doma nemrejo.

Vipko
čevapčič na ražnje

..nanč več v mejre nemo mogo prijateljevati z mojim Ballantines-om pa umetnost tirate?!! .. :-) :P :D ..

"..đe si kraljice moje, jer ja pijem, jer tebe nigdje nema, đe si, bre?.." .. da da .. ;-) :D :P

niina.

Ej folk, ge je demokratičnost? :)

_isaa_

Ja tak je _cebelica_ ...
So tam tudi taki, ki se zdravijo zardi odvistnosti-alkohol!
In to 12- letniki ... tak ka GROZLJIVKA!!!! :(
Kakšne li more meti starše ... !!!

Malo ste eni zašli z teme ne ... haha :)

geek

zbrišitee meeeeee:D

geek

odgovarjan odgovarjan ;)

_isaa_

No malo lepše ... nema vsaki pravice ka pove ka misli?

sasa1000

geek alo lejko te ge nabodem cundeer hm a bi se zmenima

noni

ja samo je zasedena

noni

nema veze kakšo ha D

goX

gik do krauga te čüjen kak si glasen:D

GOTHA

bedno je samo to...ka se nekateri ne vejo vec zabavati brez pijace....taki ljudje so ze alkoholiki....

pa ka me nete razmile narobe...ges tudi tu pa tan kaj spijen...ali nege more biti meja....samo enkrat v zivote san se tak napila ka san bila resno do kraja pijana....

ali zabavati se da tudi brez alkohola...sicer pa je celotna tema v bistve na to, kak se mladina napija in svinja po parku...najhujse je tisto svinjanje...resno deca, lejko bi bar telko bili lidje, ka bi pospravili flase, plastenke, pikslne pa kozarce za sabo - IN TO V KOS!!!

BB

@-cebelica_

V peskovniki se marsikaj dogaja :)))

BB

Gda san ge še mali bio san še nej pio.

Gda san malo vekši grato, smo se pa stepali v naravi okoli sobote in nej glij tan ge te fsi kcüj glejdajo gda po štiraj ta orgeš :)))

Nej samo manjost pa debele riti podpejrati, nego gente malo vö iz varaša ;)

_isaa_

eni pa pijejo zato ka mislijo ka do te frajeri pa IN pa ka de jih družba tak sprejela!

:)

fussion

hja v petek de se tak pilo na velko pa, maturantska parada itd,...

_cebelica_

No te vrede,če mate meje z alkoholon.....ampak ne kriči prehitro.ta mladina je tuj mela meje z alkoholon in se je to zgodilo ka so bili takši družbi....sicer pa san odgovarjaš za svoje telo....

_cebelica_

ja tebe očitno lejko vržen v isti koš med to mladino....vidin pa ka si tuj nej vse prešto moje komentare tan zgora ali pa jih ne razmiš gli....no saj je vseeno

Kiri

O zaklepanji parka je nej bilo govora, so se pa ze pred leti pojavljale govorice na to temo. Izpostavljena je bila predvsem problematika uzivanja alkohola mladoletnikov.

spidi55

hahaha, M4LiCk4 smešna izjava ka tisti ka se nalejvle samo san sebi škodi, ja škodi sebi in končno tüdi drüjžbi. Alkoholiki koštajo prokleto dosta drüjžbo! A znaš kelko jih je nesposobnih za delo in jin drüjžba plačuje invalidsko upokojitev?
Seveda zaj boš pravla ka so tej ka se po petkaj nalejvlejo nej alkoholiki, so pa na najboukši pouti ta.

mala

Pozdravljeni vsi sodelujoči.Ka nete mislili,ka san pristaš alkohola,daleč od toga.Neman pa nika proti,če se mladi posedejo po parki pa se pač na svoj način poveselijo.Neven, če so že vsi kritiki pozabili,ka so tudi oni bili onok mladi.Ge san mnenja,ka vsako življensko obdobje prinese svoje dobre pa slabe stvari.Ka bi pa park zagradili??? Vej smo pa nej v živalskon vrti!!!Lp

_cebelica_

spidi55 se strinjan s tebo popolnoma.škodijo sebi pa družbi...tu nega dvoma.pa se popolnoma tuj strinjan s ten kelko jih je od toga nesposobnih za delo pa dobijo invalidsko upokojitev....tisti keri jo pa čisto resno nucajo ka so resno betežni pa je ne dobijo.sama san zdravstvena delavka in bi van tistin ka nejste privoščila ka bi vsaj 1x v svojon živote vidli, da pridejo na pumpanje želodca deca stari od 13-16 let s 3,2 promili alkohola v krvi.fejs žalostno......

niina.

Neje več prvič zašenke? :)

goX

in kak do park zaprle?:D naj se ne delajo naure

_cebelica_

DRAGI GEEK!!!!!
Tudi upokojitve se tičejo zadeve:: MLADI&ALKOHOL!!!kak začaš mladi,te kak starejši neboš prišo daleč in boš nezmožen za delo.Vidin ka se ti ne poglablaš v takše zadeve,ampak ge ti to lejko zagotovin.
očitno si pa tuj nej prešto vsega. Kopiram: sama san zdravstvena delavka in bi van tistin ka nejste privoščila ka bi vsaj 1x v svojon živote vidli, da pridejo na pumpanje želodca deca stari od 13-16 let s 3,2 promili alkohola v krvi.fejs žalostno......KAR JE RES!!!TO TI LEJKO ZAGOTOVIN!!!KER DELAN NA TON ODDELKE!!!

DRAGI ZIZEK!!!
Se ne smešin.Mislin ka ge o ton znan malo več kak par vas nekaj čednih mladih tu gor. Saj žurke so ok pa nišče nema nika prote....ostalo pa kak san že pri osebi geek napisala.

Aja Niina še....1. pumpanje se plača,odvisno je pa tuj od vsake posamezne bolnišnice, ka ene majo nači...pravila se pa tu tuj spreminjajo kak vseposede drugje.

NASVET:MLADINA PAMET V ROKE....NE GLEJTE PREGLOBOKO V KOZAREC,KER VAS LAHKO DRAGO STANE....ŽURATI SE DA TUDI Z DOLOČENO KOLIČINO ALKOHOLA.

Pa lep pozdrav

zizek

Super, če znaš. Ge pa znan tisto, ka san napiso zgoraj. San isto proti vandalizmi, ali vači ... skulejrati se. :)

_isaa_

_Cebelica_ od moje prijateljice sestra je bila tam (nej zaradi alkohola nekše druge probleme je mela) in san bila na obiski tan pa je bila ena taka pa so pravli ka dobijo vsaki teden po par takih primerov ... grozno no! :S

Eni starši niti nevejo ge jin deca odijo ...

jumbo666

naj samo pijejo pa se nalejvlejo pa ta kaplejo pa vö mečejo samo naj me bar en six pack v boute njajo za vutro :P

_isaa_

hahahaha jaoooo koje mate! :)

noni

ajde ka se steplete vsi po vrsti. Sasa1000 ne seri ka ti prek priden pred blok. :):D:):D):D
Geek tebe pa man rad pa nej ka bi vutro prevec piu ka ge te nemo vlejko na pumpanje k cebelici. Niti trufo nebos tak ka bv.

_cebelica_

ja dragi geek seveda ka delan ju3!!!prideš???te z veseljen sprejmen:)

M4LiCk4

Saj ga nedo. To je zdaj samo takši izbruh v spadno zaradi gospe kera se je pritožila nad ˝neredon˝ od festivala keri je pa bil izpelani brez vandalizma, ˝nered˝ se je pa pravtako DAL pospraviti. Pač se je prenaglila...
Poostrena varnost sicer škodila nede, ampak naj ne težijo mladini no!

geek

ženska draga al gospodična al ka si lejko bi ti mama pravo al nvm kelko si stara:D
vglavnon slušaj: lejko si 1000000% ka me neboš pumpala;) ker eni mamo meje z alkoholon;)

geek

hjaooo gda smo še mi mele takše nicke kekEc_ pa take fore

geek

eh pa ne zatoo wtf? če be me rada pumpala naš!
pač slabo mneenje o mladine in metanje fse v en koš;)

geek

kjeee vass jee 20?sasa?

geek

lejko:D zdaj včase? al vutro? povej ge bi dobo;)

BB

Sicer obstaja svoboda govora pa tipkanja na forumaj, ampak enin pa rejsan vrejo hormončki :)))

To ka te napravili ednouk gimnazijo, še nejste nika. Tisti z poklicnof šolof je dosta več, ka lejko ide delat pa je nekši hasek iz njega. Gimnazijce vas pa čaka še duga, duga pout do ta...

Vipko
čevapčič na ražnje

"..eh daj, što z kakšo vredno izobrazbo bi pa bil cele dneve na računalnike.."

.. magister ali pa doktor informatike i guess, ali?! ;-)

.. ali pak druge vrste znanstvenik, potem od gradbenih inženirjev, oblikovalcev etc. ..

Vrvle mi, ti preživijo za računalnikom 15-18 ur na dan, zmes 5 ur spanca, pa kaka urca rekreacije .. ;-)

_cebelica_

glej sasa1000.....brez veze ka se ubadan tu z njimi....če si jin že pravo pa naj tak te bo...

kaja`

cebelica: ja saj vidin ka ne razmite ka san očitno preveč izobražena za Vas nešterne tu gor ka bi se pogajala z Vami....ojej draga mladina.....

preveč izobražena zdravstvena delavka? medicinska sestra? :D lol mi vsaj odimo na gimnazije, pa te mo šli študerat ka mo nekaj več enga dneva:)

vglavnon, edina stvar ka jo mi narobe delamo je to ka smo pač vni z kolegami pa se fajn mamo. so what? vi ste to tudi delali kda ste bli mladi. :) tisti keri pa nekaj terejo koše pa to, so pa itak idioti. naj tiste zgnjavijo policaji, nej pa nas, keri normalno sidimo pa nikših pizdarij ne delamo. pa tisti keri se nalijejo ka te iti nemrejo, so si sami krivi. do se že navčili :D

sasa1000

M4LiCk4,no coment ka se prote univ.dipl.psihologinje postavlas cundra ena

kaja`

cebelica to neje blo samo mnenje :D hjao idi se včit al nekaj, izpitno obdobje je.

BB, pardon a moi, to pa neje resan:) resno ka mamo gimnazijci več dela s ten, ka nekan pridemo, ali bar mo meli kakše poklice keri do kaj vredni. ma daj nekšo poklicno šolo napravin cuj za hobi:)

Sobochanec

Golazen, kera nevej za sebof dreka spucati trbej nagnati v šumo, nej v Mestni park. Mestni park je za sprehajalce, deco, penzioniste, "turiste", pa za normalni folk. Inda se je tuj pilou pa je nikdar telko svinjarije nej ostalo za žurerami. Zdaj pa tej (kao mladijna puna adrenalijna)do kmice ločejo, te pa se idejo vandalizem pa koše spoterejo, pa biciklin štendere, pa ograje... Mislin, ka niti košov ne iščejo ka ovak nebi nastlano bilou po cejlon parki.

geek

sasa1000 ka si mislo za mene?:O
naj pridejo vutro v parkeca miličnike ;) ka njin dan fučko ka 1x fudnejo malo ;)

_cebelica_

ja issa maš popolnoma prav....najprle na intentivno te pa na psihiatrijo spadajo tista deca...fejs žalostno.....žalostno pa tuj ka jih starši še v ton podperajo.kak si pa ti seznanjena s ten glede mbja, če lejko pitan?:)

geek

draga čebelica zdaj san vido tvoj post gore;)
ti mi zdaj povej ka si delala v mladih lejtaj? boš pravla ka si nigdar ne nazdravila pa tu pa tan spila? nej mus ka se znalejvleš. Mogoče si pa pušila kurčine? ge nvm samo pitan! če ti je vola se stave vutro enga ti natocen ka rukneva;)

geek

draga čebelica! ne davle fso mladino v en in isti koš! ka nemo prišo v bolnico pa ge tebe napumpan na drugačen način naš;)

mZ

Še sama sreča da ko smo bi popivali v parku ni blo takih problemov! Ziveli stari cajti... In pol boj DIJAK? beee

skandi

ka mislite kak njemi je bilo???? Ge mislin ka fejst lipau::::.Pa ka van poven poznan enga bedaka s Turnišča ka so ga že dvakrat pumpali....mogoče zdaj že še večkrat? More rejsan biti heroj ka pravijo ka je krvavo to punpanje..

goX

ges bi tüde 1x sprobo samo mi ne uspeva:D

skandi

pozna što koga ka so ga pumpali??????????????

_isaa_

KAJA'

Pa ka žalitš neka tu medicinske sestre pa zdravstvo itd.?????
Te pa izvoli iti v bolnico brez medicinskih sester!!! Svašta!
Ali pa kar sama ugotovi ka ti je pa se pozdravi če boš (BOG NE DAJ) betežna ... očitno si zadosta pametna!

marko89

vepa je san ato šou v parki pa san se opotekno na iglo od đankija :\\\

kaja`

mi kda smo vni vedno za sebo pospravimo.
resno pa je ka jih večina nej. al ka, naj to komunala pospravla. plačani so za to :D

noni

mater park je pun ge so policaji zdaj nej pa ka nekse redari tan odijo hah. Idemo dale sledi

kjhgfd

Vsebina komentarja

zizek

razmin vse.

nevermind :)

Samek1337

Server's whinebox is full.

noni

pa zčuj zaon je. zmejs malo oden domov gejst vačći pa pigejmooooo. geek je tak gotoff ka nevejk a dela haahh

kjhgfd

ja što, ti pa da zdravila, nastavi kanilo, vzeme kri? verjetno sveti peter!!!
naš ka ti poven, za mene je še ena čistilka v bolnice zlata vrejdna. ka bi brez nje, bakterije bi se širile...
tak ka me zmrazi, da što pravi, ka je poklicna šola nej nika vrejdna.

GOTHA

ha..never say never...to, ka si tak ziher, bos te lejko gucala kda bos resno "nej tak"

zizek

čistilka je sicer super primerjava, glede na to kakše šole more skos dati. :D

kjhgfd

ne pravin za čistilko, praven za med. sestro

BB

In, kak napreduje masovno opijanje prespektive slovenije ? :)))

_isaa_

Kaja .... pardon nej san tak zabita ka toga ne bi znala!
Citiram se : "Pa ka žališ neka tu medicinske sestre pa zdravstvo ..."
Znas ka vse spada pod zdravstvo? ... tudi zdravniki draga moja!

2. ti se kar tolazi ka nebos po gimnaziji NIC! Ni poklica! :)
In potem slucajno ke vidimo da "pamet" mas ne naredis nic ... in si gotova! M keri mamo kakso poklicno solo pa smo nej!
Tak ka ... prosim!

Out topic.

_isaa_

kjhgfd! Strinjamo se! =)

5450

Ges san bil prle pa je preci žalostno seskuper... policajčeki pa redari pa utrujajo samo... :)

kaja`

višja medicinska sestra? uf, občudovanja vreden poklic. :D

kaja`

eh daj, što z kakšo vredno izobrazbo bi pa bil cele dneve na računalnike, se ubadal z nekšo bedno deco pa mel vzdevek čebelica. verjetno si zadovoljna s svojin životon:)

kaja`

čevapčič na ražnje

am zanalašč si spustil/a ven drugi del? kelko se ges spomnin je bil celi stavek : eh daj, što z kakšo vredno izobrazbo bi pa bil cele dneve na računalnike, se ubadal z nekšo bedno deco pa mel vzdevek čebelica.
;)

za takšne poklice pa ja :)

M4LiCk4

HAHAHAHAHAHA ! skandi zaj si ftrgno :D

M4LiCk4

_cebelica_ !
V nobeni svoji trditvi NE ZAGOVARJAM prekomerno pitje alkohola!
In praviš, da verjetno spadam v skupino alkoholikov?! Zelo VISOKA izjava, poskusi jo podkrepiti z malo boljšimi dokazi (mogoče ti uspe, da si spet kaj novega IZMISLIŠ!)
Žalostno !

GOTHA

Nega lepsega, kda v nedelo stopis v park pa se spotikas ob razbito steklovino in obcudujes plavajoce steklenice in plastenke! dajte jih se obesit na drevesa. Ka vas doma ne pustijo popivati ali pa morete pospravljati za sabo??? se vidi sto je retard....pa mi te tak za 10 lejt povejte (ce te zmozni trezno misliti) kak gledate na onesnazevanje okolja!!

zaj pa zacajte z minusami ka mo vidla kelko pijanckov se upira nadzoru v parku!!!

5450

Trbe se inok kontra postaviti, pa škifan naklasti :D

M4LiCk4

PS: Tvoj ostali dodatek v komentarju je za mene BREZPREDMETEN!

M4LiCk4

dragi spidi55! Ne prehitejvli in NE OBRAČAJ okoli, ka se povoziš. Dobro si prešti ka je napisano v komentari in probaj razmiti PRAVILNO!
Napisano je,ka tisti ka se prekomerno napije SAN SEBI škodi, nej pa SAMO SAN SEBI kak si ti napačno razmo,saj je logično, ka z zlorabo pijače škodi tudi celotni družbi ! Predvsem pa najprej škodi SAN SEBI!
S spoštovanjem...

M4LiCk4

San uspela prešteti zaj ˝izjavo˝ gospe Irene. Se vidi ka je isti večer SPLOJ NEJ BILA V PARKI, kajti do uničenja lastnin oz. vandalizma SPLOH ni prišlo! Mladi koma pijani? To je njeni problem? San sebi škodi, če se znalije tak ka za sebe nevej, ampak prav tako do večjih pretepov ali česarkoli podobnega na dan prireditve NI PRIŠLO!

Zjutraj park onesnažen... a ona pa ma vgojno čisto,kda ma ˝žurko v stanovanji˝?
S takšimi ˝visokimi˝ izjavami samo škodi mladini, kera de SPET imela omejenost večernega gibanja

tzizek

San ze pravo ka to nekonstruktivna debata? :) ... Sicer pa tak.. mi smo tuj pilij kda smo vaših lejt bilij ... in to verjetno dosta več kak vi gnesden ... pa smo se s ten nej vö metali :)

andreja`

Katjaaa mislin ka si tij samo ena navadna preseratorska, egoistična v sebej zaglednjena, razvajena šmrklica ( oproste ampak sama davleš takši vtis ) ... kera misli ka je svejt njene! Če bi tij bijla tak čedna, kak ščeš pokazati ka si ... bi znala ka se sakši poklic spoštuje, pa ka je vsako delo častno .... nej pa takša izjava ( " višja medicinska sestra? uf, občudovanja vreden poklic. :D " ) ... z ten si pokazala vse ....

BB

@kaja'

Maš srečo ka dostakrat iz hobija zaposlitev grata :)))

Če do te že neboš slučajno prešla v višje stanje eksistence, tou se nadpovprečnin lejko zgodi... ;)

>>BaKi<<

Andreja se podpišen pod tvojo izjavo!

andreja`

aja popravlan se .. pardon *Kaja ... tebi je blo namenjeno

Kiri

Na koncu je vec ali manj vse odvisno od posameznika. Kako si posteljes, tako imas.

zizek

Je pa kiri dobro povedo. Simple as that :)

M4LiCk4

Pazi kaja...ka de se včasi oglaso/ila sasa1000 pa boš poslušala, če si stara 11,12,13 ali 8 :)

marko89

hm, recimo vutro ka je fučkanje pa parada pa to, toga se 1,2,3 letniki bole veselijo kak recimo 4 letniki, samo zato ka do se lejko napili, pa v tistij je večji problem, kak pa v ovij ka so 19 stari, znan ka san bil tuj maturant lani, pa san nej bil pijan pa san vido keri so si najbole k sebi zeli parado, 1, 2 letniki. pa 3 tuj recimo kakši , samo tisti že tuj majo več pameti.

sasa1000

M4LiCk4 NE PODCENUJ DRUGEH ČUNDRA

goX

pa san se najbole znapeo:D

kaja`

andreja` ti si pa tak kul ka vse boli :))
ne pravin ka takši poklici nejsto častni al nekaj, ampak bole spoštuvlen kakše višje poklice kak pa nekše ka majo poklicno šolo končano. sue me;)

isa:
(Pa ka žalitš neka tu medicinske sestre pa zdravstvo itd.?????
Te pa izvoli iti v bolnico brez medicinskih sester!!! Svašta!
Ali pa kar sama ugotovi ka ti je pa se pozdravi če boš (BOG NE DAJ) betežna ... očitno si zadosta pametna!)
hahaha lol, medicinske sestre ne ugotovijo ka je z lidmi kda so betežni:) pa neman nič prote medicinski, blabla samo meni nede nišče gučo ka je poklicna šola več vredna kak gimnazija. tolažte se s ten ja :D

5450:
za tiste keri so končali gimnazijo, pa nejso zdaj nikan prišli me pa boli kurac. ges san ziher ka ges nemo tak:)

zaj pa iden v park pit! :D

_cebelica_

ja saj vidin ka ne razmite ka san očitno preveč izobražena za Vas nešterne tu gor ka bi se pogajala z Vami....ojej draga mladina.....

black panter

male golazni pijandurske,ste se nalokali

šimi (nepreverjen)

eh, kak san lejko tej članek spregledno, zaj san večino debate zamudo, za šteti vse je pa preveč :)

skratka, nega lepšoga kak prite za vikend domov iz gnile ljubljane v sončno soboto, se s kolegami sesti v en krog v parki, malo zašpilati kitaro, pa neka spiti.
to mo delali dale, pa lejko vsi štenkaši, vred s policajmi in redarami lipo p.k. :) tak, zaj pa trbej iti, ka park v radencaj čaka :) pa srečno

_isaa_

jah kaja toga nemres 100% znati. ;)

kaja`

kjhgfd
nesan pravla ka neje nič vredna, je pa menje od gimnazije D00H! :)

_isaa_ lol ti si tak smejšna :D
vejpa halo ka mo študerat šla :) vsaki z gimnazije ide, tisti keri pa nejdejo so pa resno malo čudni. in nejsan žalila zdravnike, ker njih pa resno fejst spoštuvlen:) medicinska fakuleta, kapo dol.

kaja`

vrvli ka znan.

_isaa_

andreja' svaka čast! TAK se GUČI! :)

VLAJ

Gučalo se je cilao ka bi naj park bio "zaprejte".
Te ga pa naj ma tistih 5 upokojencov pa 10 mladih mamic ka odijo na sprehode...

Pa kak ste že prle eni pravli, če bi namesto 5 redarov, keri saki mesec dobijo plačo (kera je verjetno niti nej tak nizka), napravili več košov, ali pa bar malo vekše koše, bi bila situacija tudi čista načiša.

M4LiCk4

ČUDA!
Neman nič proti večjomi nadzori ampak naj ukrepajo tan ge se resno MORA nej pa tan,kda si pač mladi zaželi malo nazdraviti (na veselje ali žalost)pa merno sidi, 2 klopi dale pa stalni pacienti larmajo pa bitke sküp iščejo(ta policija očitno ˝ne upa˝).
Pridite v park,oglejte si zadevo pa ge RESNO trbej, tan ukrepajte!
(park bi zaklepali, ka si še ne zmislijo...)

M4LiCk4

Spet ˝smešna˝ izjava. Mislin ka se maturanti zasluženo in NAJBOLE veselijo füjčkanja pa proslavljanja ka so dali te sisteme (keri so kakši pač so)skoz!
Ostali pa pač pridejo taborit z litron rdečke zato, ker je pač park pun. Pa njihov problem, naj pijejo, ampak vsen je jasno ka je ju3 DEN 4.LETNIKOV!

M4LiCk4

Psihologinja?! Takša ka z deco nevej?! Nej ka bi resno...
Ti si pa njeni sodelavec? Prle bi pravla ka psihiatrijo mata prek glede na to kak se obnašata

M4LiCk4

Na kulturni pa komentarski ravni si nekaj nižjega glede na to ka samo provucejraš lidi.
Bravo ka lada z gimnazijo! Nej pa ˝ne kriči...˝
Kap de me lekar

zizek

Se tudi pretirava; nedvomno. Stvari se v soboto gojno že pospravijo, to je nej takši problem. Festivali kakšen je pa bil zaj, pa so nej sakši vikend v parki. Zdaleč od toga. Upostošenja so tudi ob drugih festivalaj in npr. tradicionalnih sejmih (pondejlki), ge je problematična čist druga starostna skupina ... itd. itd.

skriti

zizek se strinjan

M4LiCk4

ČEBELICA! Skoraj nemoremdaverjamem ka si na tak visokon poklicnon stanji, glede na tvoje ˝zanimive˝ komentarje pa tudi vzdevek je preci pester;)

In mladi & alkohol nema resno ČISTO NOBENE veze s ˝tvojo˝ upokojitvijo. Zaj,če pije 2× na leto de pijanec za 2leti? Ali kakšo logiko to tiraš?
Resno se malo zamisli no... oziroma se moren lekar ge sama, ker ne razumen pokojnin pa problema alkohol in mladi (:O)

sasa1000

M4LiCk4 alo ti ka misles ka si pametna :) in neka modrujes tu rajse precitaj bistvo svoj zdevek si pogledne kelko si stara 14 12 13 15 verjetno:) i nemas pravo da glasas :)geek :) ti pa tak:) pa zizek;) revolucija na forume .CEBELICA SE STRINJAM S TEBOF

M4LiCk4

13 mo za 2kedna (upam ka ta s čebelico vsaj na torto prišla) ;)
In ti si tisti ka niti teme nejsi obdelo kak se šika! Idi po vrsti od začetka do konca pa te se stavi pri meni pa še 1× ponovi...

_cebelica_

ajajajajjjjj geek......KELKO SI PA TE TI STAR?če maš ju3 slučajno maturanca v meste....upan ka se srečava na pumpanje ka se malo na 4 oči pogučiva:)

_cebelica_

Malička by the way......meni se zdi ka si ti tuj med temi "alkoholiki".malo si premalo stara znaš?pa brez zamere ali tak je!

sasa1000

Mogoče si pa pušila kurčine? ALI JE OBNASANJE PRIMERNO FORUME :) izbrisite ga

_cebelica_

Ja tebe moren geek očitno v isti koš djate s to mladino,ker tak zgleda ka si fejs proti tome ka ge pravin......napumpaj me...catch me if you can:D:D:Djesoš,jesoš....dečica......ti si še za mamino mleko nej pa za alkohol!

sasa1000

ajde male resno se rajse malo okole ust obrise:) ka se nebos jauko ge čobane

_cebelica_

No issa van te lejko potrdi kakša pa kelko stara deca odijo ta gor.....geek pa malička-to ka pa vuva delata....mislin no comment....lejko se pa prej ali slej srečamo....z geekon mogoče že ju3,malička pa za svoj roj.den.....pa ne privoščin niti enome ali skulejrajta se raje malo.

sasa1000

kjeee vass jee 20?sasa?
NO COMENT

O NONI:p

_cebelica_

ej noni moj noni:)za delo san nej zasedena:)delo je delo....

_cebelica_

kak to misliš????zaj te pa ne razmen.ti si nejme pravo ka san zasedena ka pito če delan ju3.san pravla ka ja,ampak ka se glede dela tiče san nej zasedena,ka najprle delo na rede pa te privat.....mislin....

_cebelica_

Ja issa maš čista prav...tak ka....nwm če se je vredno s to dečico ukvarjati tu....da do 1x sami probali do vidli kak je to....se mi pa skos bole dozdeva ka te ka majo tak proti tome mojeme komentare ka malo preveč globoko gledajo v kozarec:/

noni

_cebelica_ pizdo pa tak si pametna pa ne razmes :)

geek

niščče nema prote komentaree ale zdaj če ideš pit z kolegame ti spigeš 1 2 kupice, ostale pa spigejo 3l SMO ZATO FSI MLADINA (po tvoje DEČICA)
PS!
ene pigejo ka se fajn majo,
druge ka se znalijavlejo, pozabljajo probleme ittd
taka zadnječ te praven ne meče nas fse v en isti koš ŠE POSEBEJ PO KOMENTARAJ;) :***

_cebelica_

ne kriči dosta glede gimnazije ka nazadnje brez sega ostaneš....nej nejsan medicinska sestra.....nekaj več oz.višje od toga san...tak da...

_cebelica_

o nej draga moja......niti malo nejsan viška med.sestra.:Dbez veze ka mo ti razlagala.....

_cebelica_

ja čevapčič ti že znaš.....ti še nej 13-letnica pa gli tak.eni delamo samo dopoldan....če si pa vzamemo 3 ure na dan za rač.pa smo še brez familije....sicer pa ka vas tišči to kelko ena univ.dipl.psihologija presedi za rač?mislin halo...se več ne ubadan z niken na toj strani.povejš svoje mnenje ka znaš kak stvari potekajo pa ka skos davleš,te te pa tu nešče tak provocera....

davidp

kaja legenda se dela pametno z gimnazijo. saj nej ka je največ propalic glij z gimnazije, vsaj z moje okolice.

eniwho, skandi daj povej kera legenda je to bil z turnišča

geek

cebelica delaš ti ju3?

GOTHA

5450 ne guci tak...nejsi en velki drek, si clovek tak kak vsi ostali...mas pa..recimo..precej omejene moznosti glede zaposlitve, ce imas samo koncano gimnazijo...je pa tudi resnica, ka so nekatere velike glave v zgodovini bile brez koncane sole...torej - ne biti tak samokriticen. Je pa zelo pohvalno, ka se trudis postati nekaj vec, kot smo mi s poklicno solo. Bravo!!! Thumbs up ka koncas fax!!

5450

Jesoš... kaja`, BB ti je dobro napiso (To ka te napravili ednouk gimnazijo, še nejste nika. Tisti z poklicnof šolof je dosta več, ka lejko ide delat pa je nekši hasek iz njega. Gimnazijce vas pa čaka še duga, duga pout do ta...). Gimnazija ti je kurac, če jo končaš! Tak ka se ne meči z gim vö :) Ka ges san tuj končo to tvojo velecenjeno gimnazijo v soboti pa dokeč ne končan toga faxa ka odin, dotečas mo en velki drek :)

zizek

Vse te povedali :D

B3NC4K

Pa ka se tej zdaj tu idejo? :@
Pa ka park je slučajno od Policije ali pa od kakšnih redarov?
Park je od vseh, nede ga pa tu nešče za sebe mel pa de nekšen red delo v parki!
Sicer se pa to fučkanje odvija vsako leto pa bi nan vsaj lehko pustili ka mo na enon mesti (v parki) kak pa ka do z avtojami lejtali z enoga kunca sobote na drugi kunec ka do nas v jebali. De še 10x večje sranje po drugih ulicah če nas nedo v parki na meri pustili. Te do si pa lepo ljudje mislili: "ka smo nej pravli ka so naj na enon kupi v parki, pa nebi sranja na ulicaj bilo". Zato ka skoraj vsaki maturant de šao nekan v ms v nekšno ulico pit, če nede smel biti v parki. Pač znan ka nede šao takoj domo, edino tisti -ekstra- pridni..

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice