Kje in kaj se bo dogajalo to poletje, si preberite v našem napovedniku najodmevnejših koncertov in festivalov po Sloveniji in okolici.

Sončni žarki nas vabijo na plano, čeprav se poletje še ni uradno začelo. Vroči dnevi, suha grla in pomanjkanje idej za zabavo? Oglejte si naš napovednik najodmevnejših na koncertov in festivalov po Sloveniji in okolici, da poletja ne boste preživljali med štirimi stenami. 

Soboški dnevi (22. – 25. junij) in Lent (22. junij – 7. julij) 

Začetek poletja bomo v Pomurju praznovali na 17. Festivalu Soboški dnevi. Obiskovalci bodo letos »noreli« skupaj z Jinxi, Steklimi psi, Tonyjem Cetinskim, Perpetuum Jazzile in mnogimi drugimi. Hkrati s »Soboškimi« se začenja Festival Lent, ki uživa sloves največjega slovenskega festivala na prostem. V Mariboru »lentajo« že dvajset let, vsako leto pa jih obišče več kot pol milijona radovednežev. Letos se bo zanje na osemindvajsetih lokacijah odvijalo več kot 320 prireditev. 

Rock Otočec (27. – 30. junij) 

Konec junija se ob reki Krki pri Novem mestu začenja znameniti tridnevni festival Rock Otočec, kjer bodo prišli na račun predvsem ljubitelji raznovrstne glasbe, mokrih majčk in valjanja po blatu. Letos bodo med drugim nastopili Gogol Bordelo, New Young Pony Club, Kultur Shock, Kiril Džajkovski, Hladno pivo in Vlado Kreslin z Malimi Bogovi. Še zanimivost - organizator festivala je že od leta 1997 poslanec Franci Kek

Festival Piva in cvetja (12. – 15. julij) 

V Laškem se bo v sredini julija začel že 48. Festival Piva in cvetja, okoli katerega se je letos zaradi nesporazumov med organizatorji dvigalo veliko prahu. Na tridnevnem dogodku bodo nastopili Gov't Mule, katerih ustanovitelj Warren Haynes je letošnji dobitnik grammya za življenjsko delo.  Poleg razstave cvetja, piva v potokih in nastopov raznih glasbenih skupin obiskovalce čaka tudi tradicionalna pivovarniška parada vozov. 

Festival ŠVIC (20. – 22. julij) 

Zamuditi ne gre niti Študentskega vikenda inteligence in cvička - ŠVIC, ki se bo konec julija odvijal na Čatežu pri Trebnjem. Ta festival je znan po mnogih aktivnostih, pri katerih hitro »zašvicaš« in priljubljenih glasbenih skupinah. Na tokratnem festivalu bodo med drugim nastopili Dubioza Kolektiv, Prljavo Kazalište, Elvis Jackson, Niet, Zablujena Generacija in Zaklonišče prepeva. 

Schengenfest in Eco festival (3. – 5. avgust) 

V začetku avgusta se pripravite na dva udarna festivala. V Vinici ob Kolpi bodo na Schengenfestu nastopili Kaiser Chiefs, Lenningrad Cowboys, Parov Stelar, Parni Valjak, Riblja Čorba, Siddharta, Dan D in Big Foot Mama. Medtem pa bodo na drugi strani Slovenije na Eco festivalu v Opatjem selu ob italijanski meji glasbo vrteli predvsem tuji, svetovno znani DJ-ji. 

Metalcamp (5. – 11. avgust) in Punk Rock Holiday (15. – 18. avgust) 

Svetovno znani Metalcamp bo v Tolmin ob Soči v slabem tednu dni predstavil širok nabor metal glasbenih skupin. Obiskovalci bodo tako lahko prisluhnili At The Gates, Sanctuary, Dark Funeral in drugim. Največ pozornosti je letos pritegnila skupina Korn. Zamuditi pa ne gre niti festivala Punk Rock Holiday, ki se bo ob koncu Metalcampa začel v Tolminu.  

Festival Sziget (6. - 13. avgust)

Pokukate lahko tudi na Madžarsko, kjer se v sredini avgusta obeta 20. festival Sziget, lanski dobitnik evropska nagrade za najboljši festival. Letos so organizatorji festival v Budimpešti podaljšali za cel dan. Naj najbolj pisanem in odprtem evropskem festivalu bodo letos nastopili The Killers, Dubioza Kolektiv, Placebo, Caro Emerald, The Subways, The Thing Things in mnogi drugi.

Foo Fighters, Guns 'N Roses, Lady Gaga in še … 

Poleg domačih festivalov se nam obetajo tudi glasbene poslastice v sosednjih državah. 27. junija bo v Zagrebu nastopil Sing, že dan kasneje pa se v Jarunu na Hrvaškem začenja tridnevni In Music Festival. V Grazu lahko 29. junija prisluhnete skupini Guns 'N Roses. 4. julija vas v Codripu v Italiji pričakujejo Radioheadi, tam bodo 13. avgusta tudi Foo Fightersi. Za vse ljubitelje pop glasbe pa 18. avgusta na Dunaj prihaja famozna Lady Gaga.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.GreGa.

Kaj pa Pomurski Poletni festival, ki je verjetno veliko večji kot naprimer Soboški dnevi? ...

13thNemesis

Samanta lejko bi tudi omejnila par odličnih SLO skupin ki nastopajo letos na Metalcampi.. .TUDI NA VELKON ODRI JA!

Barb/

Največja fešta de itak 25.8. na Srednji Bistrici pri Kantini ---> BREKA FEST V.

kansas

Sziget,je definitivno najbolši festival...

pink panter

pepsi sziget,yes

theused

Franci Kek je poslanec ?
Pepsi Sziget..The Killers , Dubioza kolektiv..kaj ti to resno ? Ob bok Killersom Dubiozo kolektiv ? Kdo so to ? Bosanski trubači , halo ?

white flag

Če slučajno koga zanima koncert Guns 'N Roses, se prodajata 2 karti za 29.06. Cena po dogovoru.

Starejše novice