Prireditev Ples - noč čarovnic v Dvorcu Rakičan bo letošnje leto potekala kar dva dni. Pričela se bo to soboto v večernih urah in se nadaljevala v nedeljo od 12.00 ure naprej pa vse tja do zgodnjih jutranjih ur naslednjega dne.

Za glasbo bodo poskrbeli slovenski izvajalci

Dogodek bo prežet s prekmursko kulinariko, kulturno-etnološkimi vsebinami, srednjeveškim in čarovniškim programom ter odlično animacijo za otroke in odrasle. Na dveh velikih odrih bodo obiskovalce zabavali Vlado Kreslin in Mali bogovi, Siddharta, Gadi, Mejaši, Alya z bandom, BQL, D`Kwaschen Retashy, Weekend band in Mišo Kontrec.

Pristno čarovniško vzdušje

V dvorcu Rakičan bodo pripravili znamenit in edinstven čarovniški proces z velikim kresom, več srednjeveških in čarovniških predstav, čarovniške delavnice za otroke, poslikave obrazov, prikaz življenja v srednjem veku, viteške boje, številne plesne točke v izvedbi plesne šole Zeko in veliko več.

Posebej atraktiven bo »čarovniški polet z dvorca«, t.i. zip-line spust, s katerim bodo lahko obiskovalci starejši od šestih let v nedeljo z dvorca poleteli kot prave čarovnice in čarovniki.

Na Plesu – noč čarovnic so posebej zaželene maske in metle, kot nepogrešljiv pripomoček pravih čarovnic. Na prizorišču bo postavljenih več šotorov, zato bo prireditev potekala v vsakem vremenu. Za organizacijo in nemoten potek zahtevnega projekta skrbi RIS Dvorec Rakičan, ki tesno sodeluje z društvi, ki bodo prireditev še dodatno popestrila.

Predprodaja vstopnic v izteku

Predprodaja vstopnic za Ples – noč čarovnic se bo počasi zaključila. Za soboto bo na voljo omejeno število vstopnic v redni prodaji. Za nedeljo bo na voljo zadostno število vstopnic v redni prodaji. Več informacij o programu, prodajnih mestih, popustih za skupine in drugih podrobnostih o prireditvi najdete na spletni strani RIS Dvorca Rakičan.

Za nameček še čarobna kulinarika

Po zaključku sedaj že tradicionalne prireditve Ples-noč čarovnic 2016 pa v ponedeljek med 11.00 in 18.00 uro v dvorcu Rakičan pripravljajo še kulturno-kulinarično doživetje v okviru festivala Čarobni okusi Pomurja, ki bo ponujal druženje ob odlični kulinariki in glasbi v edinstvenem grajskem ambientu Dvorca Rakičan.

Moto festivala je "tradicionalno v kombinaciji s sodobnim". Vaše brbončice bodo razvajali ponudniki lokalne kulinarike, za ustrezno glasbeno spremljavo pa bodo poskrbeli odlični domači glasbeni izvajalci, Prašnati ter Müvi: Dorina in Tjaša.

Foto: PROFLIPP.com

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice