Minuli vikend se je na martinovo soboto odvijal tradicionalni in letos jubilejni 20. Martinov pohod, ki ga je TIC Moravske Toplice priredil s soorganizatorjem Turističnim društvom Martin Martjanci v partnerstvu s Termami Vivat in Občino Moravske Toplice.

Pohod, ki je vsako leto zanimiv za številne pohodnike od blizu in daleč, je tudi letos privabil čez 350 pohodnikov, ki so pregnali začetno pršenje dežja in uspeli priklicati tudi nekaj sonca.

Na 14-kilometrsko pohodno pot so pohodniki krenili iz Martjancev in na 12 pohodnih kilometrov iz Moravskih Toplic. Člani TD Martin Martjanci in predstavniki Hotela Vivat so pa za pohodnike na startnih prizoriščih zagotovili okrepčila.

Trasa pohodne poti se je to pot iz Martjancev in Moravskih Toplic vila do Suhega Vrha in postojanke pri Vinotoču Passero, kjer so se pohodniki okrepčali z domačini dobrotami in napitki ter si nabrali novih moči za nadaljnjo pot, ki je iz Suhega Vrha mimo Tešanovec in Moravskih Toplic vodila nazaj v Martjance, kjer je v cilju pohodnike nagovoril podžupan Občine Moravske Toplice Andrej Baligač.

V veselem vzdušju se je pod šotorom v Martjancih odvijal zabavni del s tradicionalnim krstom mošta v izvedbi TD Dobrovnik. 

Za pohodnike na voljo številna okrepčila

Pohodniki so se okrepčali z Martinovim krožnikom, za gašenje žeje pohodnikov so skrbeli člani Športnega društva NK Čarda. Udeleženci pohoda so se lahko okrepčali še z dobrotami, ki so jih ponujali člani društev, Turistično društvo Martin Martjanci je pripravilo domače pogače, Kulturno-turistično društvo Tešanovci je ponujalo pajani krüj, pečeno lalovko in pečene kostanje, na voljo so bila Vina Panon, za domov pa so si pohodniki lahko kupili medeni spominek Medičarstva Jožice Celec.

Ob velikem jubileju ni manjkala niti torta velikanka s poldrugim metrom premera, ki je bila na voljo za vse pohodnike. Prav tako je letošnji spominček bil bogatejši – vsak pohodnik je prejel praktično spominsko torbico TIC Moravske Toplice in čokolado s tramincem Čokoladnice Passero.

Odvila se je tudi nagradna igra, kjer je organizator izžrebal okrog 20 pohodnikov. Glavna nagrada je bil lesen Martinov sodček z odličnim vinom, organizator pa je podaril še dva vikend paketa v Moravskih Toplicah, kopalne karte, Martinove košare in praktične nagrade. 
 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

kdor pije
iz ust mu smrdi

df (nepreverjen)

Tak kak tebi DF. Majmun prizadeti

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Starejše novice