S podpisom pogodbe se je za obdobje petih let podaljšalo izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota.

Danes sta župan Anton Štihec in direktor podjetja Saubermacher&Komunala Drago Drvarič podpisala Koncesijsko pogodbo za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota.

Domače podjetje Saubermacher&Komunala je bilo na javnem razpisu za podelitev koncesije za zbiranje odpadkov v Mestni občini Murska Sobota, izmed dveh prijavljenih ponudnikov, izbrano kot najugodnejše. Na seji mestnega sveta je bil 1. julija tudi potrjen Elaborat o oblikovanju cene storitev zbiranja odpadkov za območje Mestne občine Murska Sobota.

Koncesija za zbiranje odpadkov je podeljena za obdobje petih let in se bo začela izvajati z začetkom naslednjega meseca. Koncesija obsega zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov, prevoz odpadkov do mesta obdelave ter obdelavo in začasno skladiščenje določenih vrst komunalnih odpadkov, izvajalec ima tudi obveznost zbiranja ostalih vrst odpadkov (kosovni, nevarni), upravljanja z zbirnim centrom za odpadke na Noršinski ulici ter skrbi za zbirna mesta (ekološke otoke) v mestu in primestnih naseljih.

Cene odvoza odpadkov ostajajo primerljive in so za vse uporabnike enake (ne glede na to če živijo v večstanovanjskih objektih ali individualnih hišah). Skupni znesek na položnicah je odvisen od volumna posod, ki jih uporabniki koristijo.

Izvajalec svetuje, da se prevelike posode čim prej nadomestijo z manjšimi in na ta način dosežejo nižji skupni znesek na položnici. Vsem uporabnikom, ki ugotavljajo, da njihovi zabojniki za mešane komunalne odpadke ob odvozih niso polni, priporočamo, da jih zamenjajo z manjšimi. Mestna občina Murska Sobota je namreč ena redkih občin, kjer je možno uporabljati tudi najmanjši 80 l zabojnik za mešane komunalne odpadke. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Hvala našemu županu.

gajzi

Plačüjemo razne takse pa odvoz smetij in bioloških odpadkov ali zanijmle me za koj moremo sami v blokaj plačati pranje kontejnerov ?Zaubermacher se pa bogatij .

Erato (nepreverjen)

Ka bi mi brez župana Štihca? Ešče Severna Koreja se njemi zahvaljuje. Vej pa neje tou njegovo delo, ka dela z dobrobit občanof?!

Starejše novice