Pri podjetju HOFER, ki ima svoj sedež v Lukovici, svoje trgovine pa širom Slovenije, tudi v Murski Soboti, se zavedajo, da je spodbudno mesečno plačilo pomemben del motivacije. S 1. januarjem zato dvigujejo plačo vsem svojim zaposlenim.

Junija vsem zaposlenim regres v višini 1.700 evrov 

»Za to potezo smo se odločili, ker želimo z vzpodbudnim mesečnim plačilom, ki pritiče posameznemu delovnemu mestu, še naprej ponujati privlačna delovna mesta za najrazličnejše poklicne profile,« so poudarili. Panožno nadpovprečno plačilo bo tako tudi v letu 2020 presegalo zakonsko določeno minimalno plačo. Plačilo prodajalca za 40 ur/teden bo tako po novem za 70,1 % presegalo zakonsko določeno minimalno plačo. Del zvišanja predstavlja tudi regres v višini 1.700 evrov, ki se ga bodo vsi zaposleni pri HOFERju razveselili junija.

Minimalne plače ne poznajo

Gre za rekorden dvig plačil, kljub temu, da minimalnega plačila nikoli niso izplačevali. Podjetje do svojih zaposlenih čuti veliko mero odgovornosti, zato je bila tovrstna odločitev jasna.

»HOFER smo ljudje. To radi rečemo, še raje pa dokazujemo. Sodelavke in sodelavci so tisti, ki ustvarjajo podjetje. Oni so zaslužni, da imamo na policah izdelke najvišje kakovosti in jih ponujamo po najnižjih cenah. Prav tako so prav zaposleni tisti, ki skrbijo, da v trgovinah vse poteka kot mora in da se kupci počutijo dobro. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi odlično plačilo,« so pri HOFERju pojasnili razloge za tako rekordno zvišanje plačil.

Zvišanja pa ne bodo deležni le prodajalci. Procentualno enakega dviga bodo deležni tudi sodelavci v logistiki, novega leta pa se bodo tako razveselili tudi ostali sodelavci v podjetju HOFER Slovenija. Podjetje namreč plačilo dviguje vsem svojim sodelavcem, s čimer ohranja ustrezna razmerja med različnimi poklicnimi profili.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rantaša (nepreverjen)

mlinopek pa amen

Blitva (nepreverjen)

Usklajujejo razmerja, nič več.

Mura14 (nepreverjen)

Koga boli kurac za hofer, najslabsa trgovina, tak ce bi v albaniji na plac priso

Ne laži (nepreverjen)

Se pravi da bi mogla biti neto okouli 1000 Euro + malica.

berisovec (nepreverjen)

Naslov članka je pa takši ka te srat stisne. Tisti ka si ga je zmislo je meo sigurno najnižji IQ v svojon razredi v osnovni šouli.

Pohodnik (nepreverjen)

Bravo...naj dobijo...saj delajo tudi nedelje!!!

Starejše novice