Danes je v Grajski dvorani murskosoboškega gradu potekala že 26. podelitev priznanj najboljšim športnikom in športnicam Mestne občine Murska Sobota za leto 2016. Podelitev sta organizirala Zavod za kulturo, turizem in šport ter Športna zveza Murska Sobota, priznanja sta tudi letos podelila župan občine Aleksander Jevšek in predsednik zveze Andrej Gomboši.

Naj športnice in športniki

Naj športnica leta 2016 je postala Asja Benčec, ki niza zavidljive rezultate v gimnastiki. Asja je članica mladinske reprezentance Slovenije v skokih na velikem trampolinu. Je državna prvakinja in zmagovalka skupnega Pokala Slovenije med mladinkami. Drugo mesto je zasedla Tjaša Gazdag, ki je večkratna svetovna prvakinja med posameznicami v disco dancu. Tretje pa Fiona Zečiri, tekmovalka Karate kluba Murska Sobota.

Priznanje za najboljšega športnika v MOMS je prejel Jure Kuhar, najboljši  slovenski rokoborec zadnjih deset let. Drugo mesto je pripadlo Tilenu Džafiću, članu slovenske kickboxing  reprezentance, tretje pa Gorazdu Flisarju, članu odbojkarske ekipe Panvite Pomgrad.

Športni dosežki v športu invalidov

Na področju športa invalidov sta priznanje prejela Boštjan Vogrinčič, igralec goalballa, ki je sodeloval že na štirih para-olimpijskih igrah in Damjan Šebjan, ki je kot član slovenske košarkarske reprezentance gluhih osvojil številna priznanja.

Naj športnici in športnik šolskega športa

Najboljši športnici v šolskem športu sta postali Blaža Čeh in Maja Čopi. Blaža Čeh je učenka osmega razreda Osnovne šole III Murska Sobota, ki je ena izmed najboljših košarkaric v svoji kategoriji in izjemna v atletiki. Maja Čopi obiskuje osmi razred Osnovne šole II, ki tekmuje v različnih disciplinah športne gimnastike.

Priznanje za športne dosežke v minulem letu sta prejeli Osnovna šola I in IV Murska Sobota.

Najboljše ekipe med posamičnimi športi

Prvo mesto med posamičnimi športi je zasedlo Rokoborsko društvo Sobota, ki je v letu 2016 osvojilo kar 93 medalj. Pohvali pa se lahko s članom, ki je najboljši rokoborski sodnik na svetu. Drugo mesto je pripadlo Plesnemu klubu Zeko, ki je v letu 2016 osvojilo rekordno število naslovov državnega prvak. Tretje mesto pa Šahovsko društvo Radenska – Pomgrad Murska Sobota, ki je lani bilo proglašeno za najboljši klub v Sloveniji.

Najboljše ekipe med kolektivnimi športi

Priznanje za najboljšo moško športno ekipo med kolektivnimi športi je prejel odbojkarski klub Panvita-Pomgrad Murska Sobota, ki s člansko ekipo nastopa v 1. državni ligi. Drugo mesto je zasedlo društvo Nogometna šola Mura, tretje pa košarkarski klub Radenska Creativ.

Priznanje za najboljšo žensko športno ekipo med kolektivnimi športi je pripadlo Ženskemu košarkarskemu klubu Pomurje, ki neguje tradicijo ženske košarke v Murski Soboti, staro 70 let. Drugo mesto je zasedel Ženski odbojkarski klub Murska Sobota, tretje mesto pa je zasedel Namiznoteniški klub Sobota ženska ekipa.

Posebno priznanje za dosežke v športni dejavnosti je prejel Peter Podlunšek, ki je v tekmovalnem, akrobatskem letenju osemkrat postal državni prvak.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
matura (nepreverjen)

Morec verjetno misle, ka je tau diploma za zaključni izpit za dokončanje Srednje šole. Naj njeme što razlože,ka je on fejst omejene pa ne razme.

Gost (nepreverjen)

Šta radi onaj Bosanko sa bradicom na takvom događaju za normalne ljudi?

Starejše novice