Nocoj so v grajski dvorani podelili priznanja tretji generaciji naj prostovoljcem v Mestni občini Murska Sobota.

Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je nocoj že tretjič podelil priznanja naj prostovoljcem v občini. Priznanja so letos prejeli Mija Roudi, Društvo upokojencev Murska Sobota, Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota ter prireditev Larina zgodba. Namen priznanj je izpostavljanje prostovoljstva, da tudi širša skupnost vidi dober zgled in sledi vsem tem prostovoljcem, je v uvodnem govoru povedal župan Štihec.

Naj prostovoljka Mija Roudi

Naziv naj prostovoljca v Mestni občini Murska Sobota v letu 2013 si je prislužila Mija Roudi, predsednica Društva bolnikov s kronično bolečino. Priznanje je prejela na pobudo članov društva, ki se jih je v desetih letih nabralo kar 108. Mija Roudi nesebično pomaga članom društva, po njeni zaslugi pa v Splošni bolnišnici Murska Sobota še vedno deluje protibolečinska ambulanta, ki so jo želeli ukiniti. Mijo pri delu vodi moto "Nihče ni tako velik, da ne bi potreboval pomoči, in nihče ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi".

Naj prostovoljno društvo Društvo upokojencev Murska Sobota

Priznanje za naj prostovoljno društvo je prejelo Društvo upokojencev Murska Sobota, katerega začetki segajo v povojna leta. Društvo je bilo takrat ustanovljeno z namenom zagotavljanja pomoči starejšim, ki so potrebovali pomoč. Danes združuje okrog 950 članov, ti pa so aktivni na raznih področjih. V društvu še zmeraj veliko pozornosti namenjajo pomaganju pomoči potrebnim. Tako so v sklopu projekta "Starejši za boljšo kakovost življenja" starejšim med drugim tudi svetovali in nudili pravno pomoč, skrbeli za materialno pomoč ter izvajali druge prostovoljske aktivnosti. V imenu Društva upokojencev je priznanje prevzela predsednica Angela Novak.

Naj prostovoljna organizacija Prostovoljno gasilsko društvo Murska Sobota

Ko potrebujemo gasilce, ne bi nihče vprašal za ceno. A ti svoje delo vseeno opravljajo prostovoljno. V Murski Soboti v okviru prostovoljnega gasilskega društva delujejo že 131. leto in se tako uvrščajo med najstarejša društva v Pomurju in Sloveniji. Obseg njihovega dela se je v tem času močno spremenil, saj že dolgo več ne gasijo zgolj ognja, temveč pomagajo ob raznih naravnih nesrečah, prometnih nesrečah ter ostalih dogodkih. Še leta 2005 so imeli skupno 71 intervencij, v letu 2012 kar 165, lansko leto pa 134 intervencij. V imenu društva je priznanje prevzel predsednik PGD Murska Sobota, Milan Vertot.

Naj prostovoljni dogodek "Larina zgodba"

Nedvomno je največji prostovoljni dogodek minulega leta na območju Murske Sobote bila dobrodelna prireditev "Larina zgodba", s katero so prijatelji, znanci ter mnogi posamezniki pomagali Urški Selčan ter njeni hudo bolni hčerkici Lari zbirati prostovoljna sredstva za lajšanje redke težke bolezni. V soboto, 26. oktobra, je v Spartacusu potekal vrhunec dobrodelne prireditve, na katerem so nastopila mnoga zveneča glasbena imena. V sklopu dobrodelne akcije so zbrali približno 12.000 evrov sredstev. Priznanje bi morala prevzeti pobudnica in vodja projekta Metka Babič, a se prireditve žal ni mogla udeležiti. Namesto nje jo je prevzel del številčne ekipe, ki je pomagala pri realizaciji dogodka.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dani04

Čestitke vsem prav tako tudi GD ali PGD kakorkoli se že imenujejo.

gujdek (nepreverjen)

dani ka te gaubec srbi?

poštenjak (nepreverjen)

dani ti dobro znaš kak se imenujejo ka so ti masne pare izplačali pa vsak mesec ti nekaj nakažejo. ti pošteni dečki pa za tvoje probleme niso nič krivi.

Vipko
KRT

Čestitke nagrajencem pa tudi ostalim prostovoljcem, ki del svojega časa namenite v dobrobit skupnosti ali posameznika potrebnega pomoči.

Starejše novice