Kamerunska ovca sredi dogodivščine na prostosti. Čigavo ogrado je preskočila?

Ste tudi vi opazili tega potepuha? Te dni ga srečujejo predvsem na območju Kuzme. Po videzu sodeč gre za kamerunsko ovco, ki je najverjetneje pobegnila neznanemu lastniku. 

Medtem ko v Društvu za zaščito živali Pomurja pišejo, da se žival po gozdu v Kuzmi potika že dva dni, uporabniki družbenega omrežja Facebook v komentarjih opozarjajo, da se opažanja vrstijo precej dlje – že vsaj dva meseca.

Komu natanko je smuknila iz ograde zaenkrat še ni znano. Po najnovejših podatkih bi sicer lahko šlo za lastnika iz Sotine. Kot je v komentarju pod izvorno objavo zapisala uporabnica, žival skušajo privabiti z nastavljeno hrano, a se prebrisanka ne pusti ujeti.

FOTO: Facebook (Društvo za zaščito živali Pomurja)

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Potika se sigurno več kakor dva dni. Sam sem jo opazil pred dnevi na hribu iznad Kuzme v bližini mejnega prehoda Bonnisdorf. In ni izgledala nič plaho, stala je na cesti in me opazovala.

Zdaj, ji je bolj všeč na prostosti ne bi vedel, izgleda pa, da ni neke večje nevarnosti zanjo v gozdu, če se res potika naokoli dva meseca?

Sara1995_

Koza se tu zadržuje že najmanj dva meseca. Skoraj vsaki dan jo videvam. V torek sem ustavila, koza se mi je počasi približala in sem jo pobožala. Sem pa čist pozabila zaspisat številko, ki jo ima v ušesu. Upam da se lastnik čim prej najde!

Sara1995_

Oz ovca al kar koli že je ?

In reply to by Sara1995_

AHAM (nepreverjen)

Avstrijski špijun... :)

mura aha (nepreverjen)

kaj pa ce je musliman?

voljela kolace mala (nepreverjen)

Tvoja Mati.

car (nepreverjen)

To do se knes zvečer šakali zriktali sem siguren,kajti ze hodijo z baterijami okrog po šumi..

Vipko
Truplo

Ta lepotička se še vedno potika po gozdu v bližini ceste, katera vodi preko hriba proti Kuzmi. Pred nekaj dnevi je bila od mene dva, tri metre in se šele nato umaknila z bližine ceste. Obrnil sem kolo in jo malce klical. Ni odbežala v gozd, kakor bi to storila srna, ampak me je gledala in gledala... Sicer pa je verjetno pobegnila s tiste kmetije, kjer imajo teh koz sigurno vsaj dvajset? Vidi se, da ni ravno plaha in je vajena ljudi.

Ne vem, zakaj nekdo ne pride in jo odpelje nazaj?

.urška. (nepreverjen)

kaj če bi poklicali župana
ovce gredo za bidrom

janez grmovšek (nepreverjen)

kaj je to bider

In reply to by .urška. (nepreverjen)

Starejše novice