80 pohodnikov je na skoraj desetih kilometrih odkrivalo čare reke Mure.

Kolesarski klub Tim Mlin Beltinci je v sodelovanju s Športno zvezo Beltinci minulo soboto pripravil dvanajsti novoletni pohod po skrivnostnih poteh reke Mure. 

Pisana druščina pohodnikov se je zbrala pri vaškem domu na Melincih, od koder jih je pot vodila do ciglarskega naselja Melinci, kjer so si ogledali muzej na prostem ob reki Muri. Nato so se popeljali z brodom čez reko Muro na prleško stran, kjer jih je pot vodila do plavajočega mlina na reki v Ižakovcih, od koder so se vrnili v Prekmurje in si ogledali še kulturne in naravne znamenitosti na Otoku ljubezni. Pot jih je nato vodila ob obrežju reke Mure po prekmurski strani. Rdeča nit pohodov so bili mlini, Mura in 'pajani krüj' ter bujta repa. 

Pohod je štel 80 udeležencev, ki so na 9,5-kilometrski spoznali skrivnostne poti reke Mure in njenih mrtvic. Letošnji novoletni pohod je namreč potekal ob obrežju reke Mure, pri čemer so pohodniki spoznali čare njene flore in favne, med katerimi so tudi divje živali, kot je bober, ki živi v Murinih gozdovih. 
 

J. Ž.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jazinbober (nepreverjen)

nihče pa se ne vpraša koliko škode naredi BOBER murinih gozdovih??

Starejše novice