Te dni na Tomšičevi ulici potekajo intenzivna gradbena dela, s katerimi bo obnovljena javna infrastruktura. Po koncu del se obeta tudi nova prometna ureditev.

Spomnimo, da je Mestna občina Murska Sobota pripravila projekt 'Ureditev hodnikov ob Tomšičevi ulici', ki je bil izbran na javnem razpisu za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti. Sofinancer je Ministrstvo za infrastrukturo.
 

Sprememba prometnega režima

V južnem delu ulice v smeri proti obvoznici izvajalec pripravlja površino prometnih pasov za asfaltno prevleko. 

Na tem območju bo uvedena tudi nova prometna ureditev, kolesarska pasova v obe smeri, vozni pas za motoriziran promet brez sredinske črte, pojasnjujejo na soboški občini.

Dela končana septembra

V krajšem, severnem delu Tomšičeve ulice pa je v izvedbi rekonstrukcija pločnika za pešce, drevoreda in vseh komunalnih vodov v območju. Obnovljen bo tako vodovodni sistem, javna razsvetljava, kakor tudi elektro in telekomunikacijski vodi pristojnih upravljavcev omrežij.

Dela bodo predvidoma zaključena v prvem tednu meseca septembra. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.. (nepreverjen)

Nekaj do fkup naflikali ka forme nede melo.

Vipko
Truplo

Izgleda, da bo enosmerna cesta?

debela žemljica (nepreverjen)

A v smeri iz MS verjetno...

Očitno drvarnici ide tak hudo slabo, ka do SDjovi naštimali obvezen obvoz okoli expanoja.

Kama ide ta občina . . .

In reply to by Truplo

Mr. XXX (nepreverjen)

Pa valda 30 km/h

Melsi15 (nepreverjen)

Dzabe kolesarska, narod de se dale po plocnikaj vozo. Lep primer cankarova ulica. Te te pa se grdo gledajo ce se ne meknes.

.v (nepreverjen)

Tako je maloprej san glih opazoval, pa smetišče na poti, s puno stekla na pločniku, kjer bojo srčeke barvali... Nega sprememb...

In reply to by Melsi15 (nepreverjen)

Stari3 (nepreverjen)

Sobota je čista zgubila obliko,iz časa moje mladosti da smo asfalta še poznali nej.
Po mestu smo lejko sproščeno odle,ali pa se vozili z biciklinami..
Gnesden pa župan samo glejda ge bi lejko kero cesto spremejno v cono 30,ali pa enosmerno cesto..
Nede dugo ka de polovica cest v coni 30ali pa 10..
Kak naj sploj tau eden starejše človek vse razme ,posledično de prekoračo hitrost..
Kazni pa so nenormalne..
G.župan povejte mi ka nas starejše,kere smo cejli život rejdno delali,se trujdele za soboto,tudek pomogli kaj napraviti,da lejko vij zdaj živejte v lejpon varaše..
Si rejsan vse tao zaslujžemo?

ka te briga (nepreverjen)

naj starejši človek opazuje signalizacijo pa de vse vrede.
či pa je starejši človek nej zmožen slediti prometni signalizaciji te je nej sposoben voziti avto.

In reply to by Stari3 (nepreverjen)

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Cesta v toj ulici je več zaflikana kak Frankensteinova faca. Čudo, ka Gajser še ne trenera tan.

Gost4635 (nepreverjen)

Krpa na krpi...

.... (nepreverjen)

Na soboškem bregu in drugih obvoznicah bi napravili kolesarske, ka ni treba z avtoji do ex pano ja.

Čengiz (nepreverjen)

Že spet nekaj delajo in verjetno bo napol narejeno kot vedno doslej. Graba na grabi. Asfalt so pred dvema dnevoma polovično strgali, včeraj niso delali čisto nič in so vse pustili razkopano. Danes so strgali še 20 cm po širini na delu vozišča. S tem tempom bodo končali tik pred Božičom ... mogoče. Katastrofa pa takšno delo!

Vipko
Truplo

Tudi Staro so prekopali, malo pred nekaj dnevi, sedaj naprej... ne vem, kaj se dela, je pa pol ceste zaprto. Kako dolgo? Pa... saj mora biti tako?
Resnična šala: Se junija peljemo z avtom od Bormia proti Livignu oz. prelazu Foscagno in vidimo, da nekaj delavcev dela na cesti, poravnava teren, kakšnih 50 m za njimi stroj že daje asfalt na cesto, spet na podobni razdalji valjar že veselo stiska material. Pa se našali kolega, kateri je nadzornik na naših cestnih deloviščih: "Kaj se jim meša? Prehitro bo končano, premalo bo plačano. Pri nas se to tako ne dela... etc. etc... saj bi hitro propadli." Reakcija ostalih: ja smejali smo se, tudi zavedajoč se, da je vse res. Tudi zato so naše cene primerljive s tujimi, a standard pa je vsaj dvakrat nižji. In se čudimo, da velikokrat gre vse k vragu?

In reply to by Čengiz (nepreverjen)

lolish (nepreverjen)

Torej bo omejitev spet 30 in nareden prostor za radarje :)

blekota (nepreverjen)

Vüpan ka nede na konci tak kak na Kroškoj kero so v enon leti dvakrat krpali, zdaj je pa še slabše kak je bilo pred prvin krpanjon gda se je skoraj več nej dalo pelati po cesti. Tou krpanje po Soboti mi že redno ide na živce, ulice zglednejo kak v Bosni. Pa ka resno nemrejo po cejlon asfalt potegniti ka bi se te narod lejko pa normalno vozo ali ka? Što v pizdi na našoj občini dela tej načrte za popravilo ulic? Tej človik se s helikopteron v službo vozi ka ne opazi kakšne so ceste v Soboti po teh opravljenih popravilaj ali kak? Poseren se njemi na delo.

Poulek (nepreverjen)

Samo za info.cestaj v pi. Di dokraja pa jo trbej vred zeti. Vüpan ka de se cejla cesta preplastila ka tou kak zaj zgleda nema forme. Ovak pa nej san lejvi ali pa desen ampak man občutek ka se neka v toj našoj Soboti. Se dobro štokoli de na vriki piramide

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice