Srečali so se učenci prve generacije vpisane v SŠGT Radenci 1963/66. Pogled na staro šolo in radenski park jih je razžalostil.

Radenci imajo bogato zdraviliško preteklost, zato ni presenetljivo, da se je v času Jugoslavije tam vzpostavilo tudi izobraževanje za gostinske in turistične delavce. V dneh pred prvomajskimi prazniki se je v Radencih zbrala prva generacija dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, ki so šolo obiskovali v obdobju med letoma 1963 in 1966. Pogled na staro šolo in park jih je razžalostil.

V zanemarjenem parku obujali spomine

Zgodovina Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci sega v leta 1963, ko je šolske klopi pričetal greti prva generacija dijakov. Ta je štela 34 učencev in prav vsi so uspešno zaključili šolanje v predvidenem roku. Tokrat se jih je zbralo 19 od 29 še živečih, pridružila pa sta se jim tudi dva še živeča profesorja, Vili Juder in Slavica Kšela. Pred srečanjem so se zbrali pred stavbo Prekmurskega doma v radenskem parku, v katerem je bila šola, pa tudi dijaški dom, kjer so obujali spomine na dijaška leta. Ob tem jih je razžalostil pogled na zanemarjen radenski bazen in park, ki je bil desetletja ponos ne le Radencev, temveč tudi Slovenije in Jugoslavije. 

Iz parka na ogled sedanje šole

Nato so se odpravili do sedanje srednje šole, kjer jih pozdravila ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt. Ravnateljica jim je razkazala novo šolo, strokovni učitelj strežbe Peter Pertoci in nekaj bodočih kuharjev in natakarjev pa so poskrbeli za pogostitev gostov.

V generaciji tudi Andrej Kuhar z Michelinovo zvezdico

Kot zanimivost velja omeniti, da je član omenjene generacije tudi Andrej Kuhar, prvi Slovenec, ki je osvojil Michelinovo zvezdico. Tudi Kuhar se je udeležil srečanja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

ja, tou napravi "divji" kapitalizem......

Starejše novice