Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 23. oktobra, opravili 4458 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1498 novih okužb, gre za 33,6-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 18.030 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 7507 PCR testiranjih potrdili 2270 novih okužb. Šlo je za 30,2-odstotni delež. 

V Pomurju 64 novih okužb v 13 občinah

Po novih okužbah v Pomurju prednjači Lendava, kjer so jih odkrili 17. Sledi Gornja Radgona z devetimi novimi okužbami ter Ljutomer s sedmimi. 

Po šest novih okužb so odkrili v občinah Beltinci in Sveti Jurij ob Ščavnici, po štiri pa v Radencih in Kobiljem. Tri nove okužbe imajo v Veliki Polani. 

Po dve novi okužbi so odkrili v Murski Soboti, Črenšovcih in Apačah, po eno pa v Turniščah in Tišini. 

Brez novih okužb je tako 14 pomurskih občin. 

Najbolje kaže Hodošu, najslabše pa Murski Soboti

V Murski Soboti imajo trenutno 106 aktivnih okužb, kljub temu da so tu pretekli dan odkrili le dve novi. Slabo epidemiološko sliko ima tudi Ljutomer, kjer imajo 99 aktivnih okužb. 

Posebno dobro pa kaže Hodošu, kjer niso nove okužbe odkrili že od 8. junija. Sledijo Odranci, kjer nove okužbe niso odkrili že od 16. oktobra. 

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 64.265 oziroma 56 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 60.865 posameznikov oziroma 53,1 odstotka prebivalcev.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jitzhhhhj (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA! NOBENE BOJAZNI NI RAZER ŠKODLJIVIH MASK IN CEPIV KATERA UBIJAJO LJUDI.

Ce (nepreverjen)

Turnišče je pa itak janšistična občina.

Starejše novice