Zaradi zasedenosti oddelkov v bolnišnicah, ki sprejemajo na zdravljenje bolnike s koronavirusno boleznijo, bodo začeli te zdraviti tudi v murskosoboški bolnišnici.

Strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar pravi, da to sicer za enkrat ne pomeni, da bodo bolnike sprejemali tudi od drugod. 

Splošna bolnišnica Murska Sobota je od petka bolnišnica 2. reda, tako da mora imeti zagotovljenih 15 postelj za akutne in negovalne paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa (SARS-Cov-2), imeti pa mora zagotovljenih tudi 5 postelj v enoti za intenzivno terapijo za tiste paciente s potrjeno okužbo novega koronavirusa, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.
 

Brez okužb med zaposlenimi, a težave z organizacijo

Med zaposlenimi v bolnišnici zdaj ni okuženega, je pa nekaj zdravstvenih delavcev odsotnih zaradi bližnjega stika z okuženimi, predvsem v družini, ali pa ostajajo doma zaradi drugih virusnih okužb, ki se že širijo. Vse to pa se že pozna pri organizaciji dela v bolnišnici, pojasnjujejo v bolnišnici.

"Vodstvo bolnišnice ob tem znova naproša vse zaposlene in obiskovalce bolnišnice, da upoštevajo predpisane ukrepe tako v delovnem kot v zasebnem okolju in s tem poskrbijo za svojo varnost in za varnost pacientov," pozivajo v bolnišnici.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
220v (nepreverjen)

Zdravljenje ali invaziven priklop respiratorjev, ki povečajo možnosti bakterijske okužbe in pojava sesedenja pljuč?

220watov (nepreverjen)

in doc.dr razloži kak in pod katerimi vrednosti, pogoji se odločiš kda priklopiš pacienta na respirator? Oziroma čemu služijo respiratorji? Ali se pa običen facebook doktor?

In reply to by 220v (nepreverjen)

zuti333 (nepreverjen)

haha facebook doktor

In reply to by 220watov (nepreverjen)

NE# (nepreverjen)

jezuuuuš bolje sem ne iti ker te še bujejo zaradi šlampavosti in neznanja! narod, to pa zdaj najbolj resno pravin. še drugod jim slabo gre zaradi covida, ti tukaj pa nemajo pojma o drugih zadevah kaj šele o tem!

koronator (nepreverjen)

70 lidij je v bolnici, od toga 11 na intenzivnon in so že vse kapacitete zasedene in nan grozi kolaps zdravstvenoga sistema. Boug ne daj ka pride kakšna bole resna bolenezen ali pa naravna katastrofa. Vej mo pa vsi mrli ka je naš zdravstveni sistem že pri parih betežnih več nej sposoben normalno delovati. In to mi plačujemo? To nesposobnost doktorov pa vseh zdravstvenih ministrov do zdaj? Korona dodatek pa velke plače si vsi v zdravstvi izplačujejo, gda pa trbej neka delati pa so že preobremenjeni. Nej čudo ka se že duže časa vedno bole na glas guči ka so v bistvi za to saganje z viruson najbole zaslužni glih doktori kerin takšna situacija najbole odgovarja. Plača velka, dela pa nikšoga.

Gost MS (nepreverjen)

Čudi me, kako jim je sploh uspelo preživeti lansko sezono gripe, ko je za slednjo umrlo čez 300 Slovencev ...

In reply to by koronator (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Hjoj ka si nauri, srmaceki baugi, zdaj do pa palik vsi taaaaak izčrpani.... pa naslednji den stavkat za dodaaaatke.

In reply to by koronator (nepreverjen)

Pač nekdo1 (nepreverjen)

Jutri gremo po nov rekord... že pričakujem rekordne naslove vseh medijev, ki so veliko primernejši seveda za kakšne olimpijske igre. Vladni idioti = novinarji, ki jih dnevno povzemate. Predlagam, da 14 dni ne poročate, in virus bo izginil sam od sebe, Krek, Beovič in podobni pa bodo izginili iz medijev za vedno.

Karl Marx (nepreverjen)

Zdravstveni vestnik imenovan sobotainfo nadaljuje svoje agitatorsko ooslanstvo. Obstaja samo še jebeni koronavirus, drugega ni.

Karl Marx (nepreverjen)

Zdravstveni vestnik imenovan sobotainfo nadaljuje svoje agitatorsko ooslanstvo. Obstaja samo še jebeni koronavirus, drugega ni.

tamicaes (nepreverjen)

Če pa njin politika plača sakšno objavo od virusa v ton je fora.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

JanezJanša (nepreverjen)

Korona je neki novi šport, vsak dan se govori o rekordnih! Kdo so pa zvezdniki?

91 (nepreverjen)

Medicinske sestre pa doktori, majster :)

In reply to by JanezJanša (nepreverjen)

coronadoctor (nepreverjen)

Samo doktori majster, samo doktori. Oni majo edini zvezdniške plače za nedelo, medicinske sestre kere pa resnično še nekaj delajo v ton našon zavoženon zdravstvi so pa daleč od zvezdnikov, vsaj kar se plačila tiče. Tak ka ja, doktori so resno zvezdniki.

In reply to by 91 (nepreverjen)

Pač nekdo1 (nepreverjen)

Beovič in Krek sta Pogačar in Roglič, zvezdi koronovirusa. JJ pa je športni direktor ekipe. Samo hitro se jim bo zalomilo....

In reply to by JanezJanša (nepreverjen)

car (nepreverjen)

Samo KORONA ja PIČ.. mater kje pa je gripa, pljučnica in tako dalje.Doktori da vam jeb.. vse po spiski .LAŽE DOKTOR , LAŽE VLADA. LJUDJE ZBUDITE SE.

Machiavelli

Ah, in tako so se doktorji in doktorice odločili da prilezejo končno iz svojih kantin in kafetkanj in se aktivirajo v borbi proti virusu ki nas uničuje na vseh nivojih, nam ne da dihati od mask in ki je poskrbel da bomo izgubili še to pamet ki jo imamo

. (nepreverjen)

Menne pa zanima ka pomeni dežurni zdravnik?
A on lahko pop..... i, če slučajno dobi pacienta? Srmaček ubogi, dopoldne ko reeees ni zaspan

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice