S ponedeljkom je v Zdravstvenem domu Murska Sobota začela delovati tudi Ambulanta za bolezni ščitnice.

V Ambulanti za bolezni ščitnice bodo obravnavali paciente z obolenji ščitnice in obščitnic. Za obravnavo bo skrbela zdravnica specialistka interne medicine Mirjana Rauter.

Možnost podrobnejših preiskav

Obravnava v ambulanti obsega preučitev medicinske dokumentacije, natančen pogovor o dosedanjih boleznih in trenutnih težavah, klinični pregled in ultrazvok ščitnice.

Na podlagi napotitve zdravnice specialistke, bodo pacienti lahko v okviru obravnave v Zdravstvenem domu Murska Sobota opravili naslednje laboratorijske preiskave: preiskava krvi za določitev nivoja TSH, analizo nivoja ščitničnih hormonov, ščitničnih protiteles in tiroglobulina.

Zdravnica specialistka bo podala mnenje o funkcionalnem stanju ščitnice, svetovala nadaljnje diagnostične preiskave in terapijo, v kolikor bo le-ta potrebna.

Za klinični pregled v ambulanti je potrebna e-napotnica. 

Informacije o ordinacijskem času ambulante, informacije s kontaktnimi podatki so objavljeni na spletni strani zdravstvenega doma.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

To bo privat ali v okviru ZD?

kremšnit (nepreverjen)

.) 48 minut nazaj ......... Če bo na napotnice se bo verjetno ,čakalo 1 leto ,če pa privat ,ka plačamo pa verjtno ene dva dnij in si na vrsti

In reply to by . (nepreverjen)

jožko .š (nepreverjen)

Pijtal bi samo ,kdo je plačal tisk obraznih mask ,ki sem jo videl po tv na obrazu Grabarja z napisom Splošna Bolnišnica Murska Sobota ?

Starejše novice