Le slab teden je minil, odkar je pomurski poslanec iz vrst stranke NSi Jožef Horvat postal žrtev kraje identitete, in že se je v nemilosti spletnih tatov znašel nov znan obraz pomurske javnosti.

Tokrat se je s temno platjo spleta srečal soboški škof Peter Štumpf. Kot je zapisal v objavi na družbenem omrežju Facebook, se nekdo lažno podpisuje z njegovim imenom ter ljudem na spletu pošilja neprimerna sporočila in vabila za pogovor. Ob tem je zagotovil, da sam povoda za pogovor običajno ne daje, in pozval k pazljivosti.

Različne oblike kraje identitete, v katerih se nepridipravi bodisi z namenom pridobitve določene koristi bodisi v želji škodovati ugledu žrtve javnosti predstavljajo z lažnim imenom, se sicer že dolgo ne srečujejo le znane osebnosti. Potencialne žrtve smo tudi vsakdanji uporabniki, a je tveganje pri vidnejših osebah toliko večje.

Spomnimo, da je o podobni izkušnji minulo sredo poročal že Jožef Horvat, ko je neznanec zlorabil njegovo fotografijo, ime in priimek ter z lažno identiteto ogovarjal uporabnike družbenega omrežja Facebook. 

Neprijetni dogodek, na katerega ga je opozoril uporabnik Facebooka, je poslanec NSi delil v objavi na spletu in podobno kot Štumpf pozval k previdnosti. Že januarja lani pa je je žrtev kraje identitete postal tudi ravnatelj Osnovne šole Gornji Petrovci Johann Laco.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
herato (nepreverjen)

Zakaj spoh objavljate to novico? Kaj vam je za škofa mar? Dopuščate in vzpodbujate da se zliva gnojnica po RKC in rimokatolikih. To vam je edini cilj in namen. Če bi bili vestni novinarji bi blokirali določene žaljive zapise ali pa tako kot to naredite pri Jevšku - enostavno onemogočite razpravo.

F5 (nepreverjen)
On ni imel nik… (nepreverjen)

ampak vedno lazno, zlagano, zavito v neresnice in goljufije

egrgreg (nepreverjen)

jezšo no kraja indentitete.. sake ka ma 2 minute časa se lejko na facebook registrejra pod kašnen kolen imejnon ščej. Lejko san gnes nika zorjan vutro pa tanja ribič pojutri pa polanič

Juhuhu (nepreverjen)

Pismen pa ni najbolj, ta naš škof (ločila, tvorjenje stavkov, ipd...)!

Lilo (nepreverjen)

PA TEJ ŠKOF JE REJDNO DOSADEN ŽE DEBELI MANJ ČIPSA

... identitete… (nepreverjen)

Ampak tudi Jezuiti in Franciskani

duhovniki so kradli (nepreverjen)

identitete in krstili "ukradene otroke" namesto da bi primere prijavili POLICIJI in Interpolu

ne-vernik (nepreverjen)

Po potrebi tudi prekrščevali kot na primer v Bosni med drugo vojno !

In reply to by duhovniki so kradli (nepreverjen)

Starejše novice