Ameriški tehnološki velikan Apple bo maja začel s snemanjem ulic za storitev Apple Maps tudi v Sloveniji, in sicer v Ljubljani in Mariboru.

Apple bo pri fotografiranju ulic uporabil podobne varovalke zasebnosti, kot jih uporablja Google, med drugim zameglitev obrazov in registrskih tablic, možnost podaje zahtev za umik ter omejene roke hrambe zajetih posnetkov.

Apple je o snemanju obvestil tudi informacijskega pooblaščenca, ki je sporočil, da bodo podrobnejše informacije pred začetkom objavljene na spletni strani maps.apple.com/imagecollection.

Fotografije osnova za ogled mest v 3D

Apple uporabnikom omogoča, da si ogledajo mesta v interaktivni 3D-izkušnji, ki omogoča 360-stopinjski pogled in pomikanje po ulicah. Gre za podobno storitev, kot jo uporabnikom ponuja tudi Google s storitvijo Street View oziroma Ulični pogled in ki omogoča uporabnikom navidezno raziskovanje sveta.

Google je sicer ravno ta teden s svojimi avtomobili znova prišel v Slovenijo, saj bo v več slovenskih krajih vnovič fotografiral ulice. V Sloveniji je Google začel s snemanjem poleti 2013, posnetke pa je v storitev Street View vključil v začetku leta 2014. Od takrat redno posodablja svojo bazo posnetkov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
HojSS PRESS (nepreverjen)

Če bi navadna raja vedela, kaj vse se skriva v tisti okrogli napravi, ki jo avtomobil vozi na strehi !!!!!

Jaoooooo!!!

Če bi vsaj malo vedeli, kaj tista naprava vse zmore !!!!!

To, kar je potem na spletu je delček vsega.

Hmmmm, da ne omenjam toplotnih kamer, ki si jih danes lahko vsak omisli in te kamere "vidijo" skozi zid.

Tudi skozi več zidov.

Vidijo premikanje in silhuete. Človeške podobe v različnih barvah. Odvisno kaj in koliko ima kdo oblečeno.

No, profesionalci pa vidijo in tudi slišijo še veliko, veliko več !!!

Starejše novice