V Avtocentru Horvat pravijo, da pri trenutnih temperaturah letne pnevmatike svojega dela več ne opravljajo dovolj dobro, zato svetujejo menjavo še pred 15. novembrom.

V zadnjih tednih smo se kar nekajkrat zbudili v jutro s temperaturami okoli ničle, kar nakazuje prihod zime in pomeni, da je skrajni čas, da na zimo pripravimo tudi jeklene konjičke. Eno najpomembnejših opravil pri pripravi avtomobila na zimo je menjava pnevmatik, saj letne pnevmatike v zimskih razmerah svojega dela ne opravljajo dovolj dobro, da bi zagotavljale varno vožnjo.

Pri nizkih temperaturah letne pnevmatike izgubljajo oprijem

Strokovnjaki iz Avtocentra Horvat so nam povedali, da so zimske pnevmatike občutno mehkejše in bolj elastične, zaradi česar je njihov oprijem s cestiščem občutno boljši. Letne pnevmatike nudijo najboljši oprijem, ko je njihova temperatura okoli 60°C, kar je ob trenutnih temperaturah cestišča seveda nemogoče, medtem ko zimske pnevmatike nudijo najboljši oprijem pri 7°C. Zaradi tega imajo vozila z letnimi pnevmatiki v zimskih razmerah tudi 20 ali celo več odstotkov daljšo zavorno pot.

Zaledenelo cestišče predstavlja veliko nevarnost

Zakon sicer dovoljuje uporabo letnih pnevmatik tudi po 15. novembru, vendar morajo le-te imeti najmanj 3 mm profila, s seboj pa moramo imeti tudi ustrezne verige, ki jih je potrebno v primeru zasneženega cestišča namestiti. Vendar pa je v tem letnem času veliko bolj kot zasneženo cestišče, pogosta poledica, kjer pa se letne pnevmatike ravno tako obnesejo precej slabše od zimskih, so nas še opozorili v Avtocentru Horvat.

Ni vsaka zimska pnevmatika dobra zimska pnevmatika

Avtomobilska pnevmatika predstavlja edini stik avtomobila s cestiščem, zato je njihova kakovost ključnega pomena. Ta je odvisna predvsem od sestave pnevmatike, ki se odraža v oprijemu in zavorni poti v različnih vremenskih razmerah. Velikega pomena je tudi profil, ki mora dobro odvajati vodo ter preprečevati splavanje. V Avtocentru Horvat poudarjajo, da dobra zimska pnevmatika ni nujno tudi draga. Sami so zato svojim kupcem pripravili posebno prodajno akcijo, v kateri ponujajo pnevmatike od srednjih do vrhunskih razredov skupine GOOD YEAR, kot so GOOD YEAR _ varno skupaj, DUNLOP – opremljene s TOUCH tehnologijo, FULDA – visoka nemška tehnologija, SAVA – pnevmatike evropske kakovosti in DEBICA – srednje nižji cenovni razred za manj zahtevne šoferje.

Rok za menjavo bolje prehiteti kot zamuditi

Strokovnjaki, pa tudi policisti, voznike opozarjajo, da je rok za menjavo pnevmatik bolje prehiteti kot zamuditi. Vulkanizerji se namreč v dneh okoli 15. novembra soočajo z veliko gnečo, zaradi česar se vam lahko hitro zgodi, da boste na menjavo pnevmatik morali čakati v vrsti. Tistim, ki svojega vozila na zimske razmere ne bodo pripravili do roka, pa grozi tudi globa v višini 120 evrov oziroma kar 400 evrov, v kolikor bo zaradi neopremljenosti vozila oviran ali onemogočen promet.

Avto center Horvat vam je tako vsled navedenega pripravil največjo zalogo zgoraj omenjenih pnevmatik, z zelo ugodnimi popusti, brezplačno montažo, brezplačno hrambo pnevmatik do naslednje sezone in brezplačnim prevzemom izrabljenih pnevmatik.

Istočasno pa vam ob menjavi pnevmatik lahko opravijo avtooptiko, ki je edina pri nas v 3D tehnologiji, operejo avto v najnovejši avtopralni stezi z novimi dišečimi šamponi brez čakalne dobe že od 5,5 evra naprej in seveda zmontirajo pnevmatike RUN ON FLAT, edini pri nas.

Najdete jih v ulici Matije Gubca 13, Murska Sobota oziroma na telefonski številki 02/5349-180, vsak dan od 7.30 do 16.30 ure in v soboto od 7.30 do 12.00 ure. 

PR prispevek

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice