Delovanje PGD Skakovci

Začetki delovanja društva segajo še v čas pred drugo svetovno vojno, prvo gasilsko društvo je bilo namreč ustanovljeno leta 1936. Pobudo za ustanovitev sta dala Anton Čahuk in Franc Gomboc. Prvi predsednik društva je bil Karel Jauk, poveljnik društva pa Franc Gomboc. Prvo društvo pa je razpadlo v času okupacije. 

Po osvoboditvi so za požarno varnost skrbeli vaščani, leta 1948 pa so ponovno ustanovili društvo, a je tudi to razpadlo. 

Prelomno leto za PGD Skakovci je bilo leto 1975, ko so nabavili motorno brizgalno, nekaj let pozneje pa zgradili tudi novi gasilski dom in vozilo. 

Svečano proslavili

Društvo si torej prizadeva za čim uspešnejše delovanje in to jim uspeva že 80. let. Slavnostno obletnico so obeležili s svečano proslavo, na kateri so se spominjali preteklega delovanja društva. Zbrane je nagovoril trenutni predsednik PGD Skakovci Matej Miholič, spregovoril pa je tudi župan občine Cankova Drago Vogrinčič. Podeljevali so priznanja in zahvale, na prireditev pa so povabili tudi godbo veteranov Velenje. Za zabavo je poskrbel Weekend band.

Več o dogajanju si oglejte v fotogaleriji. 

FOTO: PROFLIPP

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kšenkejejo (nepreverjen)

zakoj so gasilci tak debele???

Starejše novice