Peter Lukašev iz Martjancev ima rad živali, predvsem eksotične živali. S pitoni si deli še posteljo.

Peter Lukašev iz Martjancev ima že od mladosti zelo rad živali, posebno ljubezen goji do kač. Pred osmimi leti je tako domov prinesel pitone. Vsi so se že udomačili in ko jih izpusti iz terarija, se plazijo za njim, kamorkoli gre, ponoči pa se mu pridružijo tudi v postelji.

Najdaljši zraste do 12 metrov

Peter svoje plazeče hišne ljubimce spusti tudi na dvorišče, kjer najraje zlezejo na drevesa in v druge kotičke po dvorišču. V svojih terarijih ima mrežastega pitona, ki lahko zraste do 12 metrov, indijskega pitona, in sicer alibinko Sony ter navadno rjavo pitonko Ljubico, ki meri 4,5 metra. 

Imajo potne liste

Vse kače, ki jih ima, so čipirane in imajo potne liste. Enkrat na leto pitone in prostore, v katerih bivajo, pregleda inšpekcija ter ob tem preveri, v kakšnem stanju so kače. 

Pitona pokazal obiskovalcem

Pitoni lahko živijo do 45 let, tehtajo do 30 kilogramov, v dolžino pa zrastejo tudi več kot deset metrov. Peter svoje znanje o kačah rad prenaša na druge. Tako je v Mursko Soboto pred dnevi pripeljal 4,5-metrskega 11 let starega pitona in ga pred ribiško trgovino pokazal obiskovalcem. Ti so se ga lahko dotaknili in nosili. Petru se je pridružil Mišel Zadravec, ki je prinesel tudi svojega rumenega pitona, starega dve leti.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vidocq (nepreverjen)

je vse vredu

Starejše novice