V športnem parku Črenšovci se je včeraj pričel Jenamena fest. Festival, ki ga letos prirejajo že trinajstič in se bo odvijal vse do sobote 24. avgusta.

Jenamena fest v Črenšovcih organizirajo že od leta 2005 in v okviru bogatega festivalskega dogajanja ponujajo veliko priložnosti za vsakogar. Jenamena fest je festival, ki ohranja kulturno dediščino pokrajine ob Muri in »razstavlja« preteklost in sedanjost. To kar smo bili v preteklosti in to kar smo danes.

Četrtkovo dogajanje se je začelo z rezbarsko in slikarsko kolonijo, najmlajši pa so lahko zaplesali na plesni animaciji, uživali ob plesnih nastopih ter se kratkočasili na napihljivih igralih.

Med uradno otvoritvijo festivala so navzoče pozdravili predsednik Kulturno-turističnega društva Črenšovci Damijan Hozjan, županja Občine Črenšovci Vera Markoja in vodja festivala Andreja Sever. Ob razglasu bovjaša Mirka so, tako kot vsako leto, tudi letos dvignili festivalsko zastavo.

Po uradni otvoritvi festivala so si zbrani lahko ogledali predstavo bontonologa Saše Županeka na Jenamena gledališču pod zvezdami. Sledil je glasbeni večer, kjer so navzoči prisluhnili domačinki Saši Matajič, ki sodeluje z Nino Pušlar, Alyo, Nušo Derenda in drugimi slovenskimi glasbenimi zvezdami. Podaja se tudi na samostojno glasbeno kariero, zato se je v Črenšovcih predstavila s svojim spremljevalnim bendom. Po glasbenem večeru so se obiskovalci do poznih jutranjih ur zabavali s skupino Zlata Žila.

Več informacij o Jenamena festu najdete na njihovi uradni spletni strani.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
radmožanec (nepreverjen)

majku milu kaj ovi na koncu so sami sebi igrali. izgleda prazno.

gost1 (nepreverjen)

SEVROVA je edijna sidejla v prvoj vrsti!!!

Starejše novice