Petnajst pohodnikov starih med 27 in 70 let, se je podalo na 1700 kilometrov dolgo pot iz Poljske do Rima.

Petnajst romarjev iz Poljske, natančneje iz Vroclava in Poznanja, se je peš podalo na romanje do Rima. Pot dolga okoli 1700 kilometrov jih vodi tudi skozi Slovenijo in Mursko Soboto z okolico.

Najmlajši 27, najstarejši 70 let

Romarje, med kateremi je najmlajši star 27 let, najstarejši pa je sedemdesetletnik smo danes ujeli v Sv. Juriju ob Ščavnici, kjer so sinoči tudi prespali. Vsak dan svojega romanja začnejo z mašo, kar so jo danes opravili v Sv. Juriju ob Ščavnici. Boštjan Ošlaj, župnik v Sv. Juriju ob Ščavnici pravi, da je za takšno pot potrebna močna vera, veliko zaupanje in pa ljubezen do pokojnega papeža Janeza Pavla II.

V 60 dneh do Rima

Dnevno prehodijo okrog 30 kilometrov, za celotno pot bi pa naj porabili okoli 60 dni, danes so na polovici, saj so na poti že 29. dan. Do večnega mesta, kjer bodo obiskali kanonizacijo pokojnega papeža in njihovega rojaka Janeza Pavla II., bi naj prišli 24. aprila, tako, da jih čaka še dobrih 800 kilometrov. Romarje je pot vodila preko Češke, Slovaške, Avstrije, in preko Madžarske v Slovenijo. Današnja pot jih vodi od Sv. Jurija ob Ščavnici do Ptuja, od tam naprej pa se bodo odpravili proti Ljubljani, Logatcu in nato proti Assisiju v Rim. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iksanson (nepreverjen)

bolano!

Vipko
Truplo

Zakaj bolano? Ker grejo v Vatikan in ne v Dražgoše?

Pusti vsakemu njegovo veselje!

Cheap_

Pohvalno... ne glede na to, če hodijo za sebe ali kateregakoli boga.

Bog (nepreverjen)

No, zaj še malo pa do mene pridejo. :))

Starejše novice