Brezplačnemu parkiranju na modrih conah v Murski Soboti so šteti dnevi, saj se bomo tovrstnega parkiranja lahko posluževali le še do konca leta. Obetajo se nam parkomati, tokrat zares. V Ljutomeru in Radgoni ostajajo modre cone.

V mestnih središčih so parkirišča vsak delovnik od ponedeljka do petka, zapolnjena z jeklenimi konjički. Da bi sploh našli parkirno mesto, pa najsi bo to na modri coni ali pa na "makadamu", moramo včasih narediti še dodatni krog. Nekatera večja mesta so namesto modrih con uvedla parkomate, zato smo o njihovi morebitni uvedbi povprašali še na nekaterih pomurskih občinah in sicer na občini Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer.

Dela se bodo končala že decembra letos

V septembru se je pričelo zbiranje naročil javnega razpisa, na osnovi katerega se v Mestni občini Murska Sobota (MOMS) obeta gradnja parkirnih avtomatov (parkomatov) na dveh lokacijah, in sicer pred murskosoboško bolnišnico ter v središču mesta. Tako je MOMS razpisala in izbrala najugodnejšega ponudnika za 1. fazo ureditve plačljivega parkiranja, na katerega se je prijavilo pet ponudnikov, med katerimi je bila izbrana firma Palisada d.o.o iz Jesenic. Pogodba z izbranim izvajalcem je bila podpisana 7. novembra. Kot so nam sporočili iz MOMS, bodo po sklenjeni pogodbi z izvajalcem oz. dobaviteljem parking sistema in parkomatov, vsa dela predvidoma končana že v mesecu decembru, saj je rok izvedbe 50 dni, nakar bo sledilo še krajše prehodno obdobje, potrebno za usposabljanje in testiranja, tako zaposlenih Mestne uprave, kot uporabnikov.

Središče Murske Sobote "v parkomatih"

Murski Soboti bodo tako postavljeni parkomati za plačevanje parkirnine v modrih conah na naslednjih ulicah oz. parkiriščih: Slovenska in Zvezna ulica (od Arhitekta Novaka do Lendavske), Kardoševa ulica (od Trga Zmage do Lendavske), Ulica Trubarjev drevored (med Slovensko in Kardoševo ulico) in Kocljeva ulica (Od Ulice Štefana Kovača do Zvezne) ter parkirišče pred zgradbo Ljubljanske banke in Pošte na Trgu Zmage. Sistem plačljivega parkiranja z zapornicami in avtomatsko blagajno bo vzpostavljen tudi na gramoznem parkirišču pri bolnici v Rakičanu

Parkomati le v Lendavi, Murski Soboti in Rakičanu

V občini Lendava so sistem parkomatov vzpostavili že leta 2009. Tako so postavili štiri parkomate v neposredni bližini javnih parkirišč oz. modrih con in sicer boste na parkomate naleteli na Mlinski ulici, kjer se nahajata dva parkomata in na Glavni ulici ter na Trgu ljudske pravice.

Modre cone v Ljutomeru in Gornji Radgoni ostajajo

V občini Ljutomer in Gornja Radgona o parkomatih ne razmišljajo. V obeh omenjenih občinah imajo uveden sistem kratkotrajnega parkiranja, oziroma t.i. modre cone, na katerih je parkiranje dovoljeno z uporabo parkirne ure. Tako lahko v Ljutomeru parkirate za čas, ki ne sme presegati dve uri, saj je za potrebe dolgotrajnega parkiranja na celotnem območju mesta Ljutomer dovolj parkirnih mest, na katerih čas parkiranja ni omejen, je poudaril direktor Občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski.

Ura parkiranja od 30 centov 0,50 evra

Če se boste mudili po opravkih v Lendavi, kjer so parkomati že postavljeni, vas bo ura parkiranja stala 0,50 evra. Pred murskosoboško bolnišnico boste uporabniki parkirnih mest za uro parkiranja odšteli 0,30 evra, medtem, ko bo ura parkiranja v središču mesta, kjer so predvideni štirje parkirni avtomati, stala 0,50 evra.
 

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mickeycek

scecati pejneze tan ge še sau... naslednji projekt pa 40 radarov po soboških križiščih.

blindluck88

Nejste normalni!!! Dajte no, kakšne parkomate?? Rajši bi napravli plačljivo parkirno hišo pred knjižnico pa gotovo. Uvedba parkirnin v centri mesta je še zadnji žebelj v krsti mrtvoga centra varaša! Največja perverznost pa je parking pred bolnico! Če bi bila bolnica notri v varaši bi še razmo, ali tan vöni pa nišče ne parkejra zaradi lepšoga. Vsaj cena je nižja -30 centov, super, bar neka, bravo.

Vipko
tinka78

Meni se pa zdi prav, da postavijo parkomate v centru mesta. Tisti, ki morajo po kakšnih opravkih v mestu, tako ali tako ne parkirajo dlje kot dve uri, kar pa bo zneslo 1 evro. To res ni tako dosti. Toliko vas stane gorivo za 10 prevoženih kilometrov. Ogromno je takih, ki hodijo v službo z avtomobili, potem pa vidiš isti avtomobil parkiran na modri coni cel dan, enkrat na uro pa pridejo premaknit parkirno uro. Modra cona ni namenjena takemu parkiranju.

Se pa popolnoma ne strinjam z zaračunavanjem parkirnine pri bolnici. Res je, da je tam dosti časa vse zaparkirano, ampak je poleg ogromno travnatih površin, ki jih je zelo enostavno spremenit v parkirne površine, pa je problem rešen.

Mihy

Tinka, tavnate površine imajo svoj namen, nikakor to ni parkirišče. Poleg tega je občinska zemlja samo omenjeno parkirišče. Sicer pa imamo brezplačni avtobus, ni treba povsod z avtom. To je čista razvajenost, sploh v malem mestu kot je MS. Parkirno hišo pa so preprečili naši pametni mestni svetniki. Podpiram parkirnine, da bo več reda vsaj na teh par ulicah. Trgovski centri imajo parkirišča, v center pa grem peš ker to iz katerekoli smeri max. 10 minut hoje.

Vipko
artur

Čestitan Štihec, vidin ka ideš za Kangleron. Center je že itak mrtev, naj živi BTC, s takšnimi dejanji pa poleg punjenja prazne kase itak nega druge. Te to pomeni, ka de parkirišče zavarovano, če ti šteri gumpec vdari v avto? To bi že na plavi coni moglo biti pa je nej. Najležej je cecati

Anubis

Ge so pa radarji?

GOTHA

v maribore se radare kurijo...te do se pa v sobote parkomate?

Vipko
Wizeman

Pametno GOTHA. Pa poulek šče dva trij autoje. Guvedo. Gda se pa voziš trij vöre okouli boute, ka bi samo po krüj skočo, pa moreš parkejrati na drüjgon kunci Sobote.

tina.a

Če se tau narede, te se naj tude okole po blokaj parkirišča zaprejo z rampo, ka do samo stanovalce mele plac na svojon parkirišče. Saj večinoma so to tak naredile, samo na stare lendavske na primer, še zdaj nemamo ramp in že zdaj odijo parkerat ljudje ka pridejo po poslaj v Soboto, te pa stanovalce placa nemamo! Če pa uvedejo parkomate, te jih pa še bole nemo mele!!

GOTHA

wizeman..ti očitno ne kapiraš sarkazma...mene tej parkomati telko motijo kak plava cona..nič..ker je ne uporabljam. Če nucan kruj iden PEŠKE po njega. govedo pa si nekan zatekni :)

marjetica

GOTOF JE!

Swan

bedarija. Se pravi prideš npr. po kruh v Zlati klas. Parkiraš, iščeš jebeni parkomat, plačaš, greš nazaj daš listek gor, greš po kruh in nazaj v avto.
Zato da si 2 minuti kupoval kruh si porabil 0,50 € in 5 minut dragocenega časa. Bravo občinski prometniki. Za sam razvoj in infrastrukturo v mestu pa niste namenili niti centa. Glavno je da se kasira. Čakam še, da bom moral plačati za zrak ki ga vdihujem.

simonkoleznik

2020. Strpi se malo :-)

muraa

tau parkirišče pri bolnice do kaserale,te ga prvo morejo uredite nej ka je na vsakon metri graba

Ä‘žćčš

@swan,

idi v Zlati klas peški,z biciklinon ali z brezplačnim avtobusom, pa težav nede. Točno zaradi takšnih, kak si ti, ka bi se radi pripelali vsaj 5m do trgovine, je trbej parkomate. V šterom primerljivon varaše te čaka brezplačno parkirišče pred pekarno v strogem centru mesta?

Vipko
Wizeman

Čakaj malo đčžćčžćč, nej je fseeno, či ideš po nakupaj, ali pa samo ščeš (po možnosti ešče z diteton v autoji) domougrede küjpiti krüj.
Swan, sporočilo toga je, ka moreš poulek krüja küjpiti še bar kakši cajting, pa malo zelenjave na tržnici..... e. te se pa 50c že splača :))). Marketing, pojge, tou je marketing.

2freaky4you

Ja super, ka pa tisti ka smo tu doma pa nemamo rampe pri svojon bloki? Bravo!

Sobochanec

Wooooaaaah, končno nika svetovlanskoga dobijmo v Soboti.

Ešče tisti par manjakov, ka v varaši parkejramo do zdaj stirali v BTC, na pijvo pa kavo. Najvejkšo škodo do trpeli varaški kafijči pa sladoledarnice. Ovak tak več kaj nemaš iskati po varaši.

Ge do pa občinarniki parkejrali?

Jumpi

Poden od podna je kaseranje pri bolnici.
Že parkirne ure pri ZD v MS so moteče, ker če ideš k dohtari, nikdar ne veš, kak dugo boš mogo čakati in če boš najšo pozdrave za šajbo ali nej.

Plemeniti

Pa probaj v Ljubjlani parkirati zastonj pri kliničnem centru.

feniks3.0

150m stran od centra 200.000+ prebivalskega mesta primerjati z bolnišnico v predokraju 10.000 prebivalcev težkega mesta je tudi svojevrsten odraz intelekta.

kakorkoli že. Večina odzivov je negativnih. Kaj boste storili glede tega? Tipično prekmursko boste sklonili glave in požrli vse kar vam vladajoča garnitura servira.

v mariboru aktivno zahtevali odstop župana in s plameni rušili njegove enostranske odločitve.

pa pri vas? ja nič, en teden boste jamrali kako da to in ono ni prav, potem pa našli novo temo za obrekovanje in pametovanje. živeli!

Sobochanec

@feniks3.0
Ka si tij, ljubljančkar, mariborček ali odseljeni prekmurec, šteri je v "gosposkoj" garsonjeri malomeščanskoga okraja centralne Slovenije pozabo na otađbino in zdaj pomali sračka pa provocejra?

Mariborčki so volili pa slavijli radara Gantarčka, ljublančkaron je pa mejsec v vodej pokazo Zoki. Nan pa Tuna zrikto bakreni cecek.

Edijni, ka je vrejdi realizejro prođekt, je naš Tuna. Zokijove stožice so nej plačane, Gantarovi radari se vužigajo, mij mo pa lejko sakši den bakreni cecek šlatli za 30 centov parkirnine v Kocljevoj. Za takšo cejno nega šlatanja nindri na svejti.

Takka feniks, vrati se od kejc si prišo.

Swan

đčžćčžćč
pametnjakovič. Si mi dal idejo za boljšo tratenje časa. Ker ne delam v MS bo zdaj bolje da je scenarij sledeči. se vstanem eno uro prej. Grem peš ali z kolesom do zlatega klasa kupim kruh, se peljem nazaj domov, odložim kolo in kruh, natrpam otroka v avto, ga peljem v vrtec in potem na pot v službo. Genialno ni kaj. Sicer pa plačam cestni sklad in hočem uporabljati ceste do maksimuma in ne kolesa. Kolo uporabljam čez vikend ko imam časa na pretek. Pa še to kolesarjenje po MS je neverjetna misija, ker genialci iz občine so risali kolesarske steze na pločnikih in zdaj ni mesta ne za pešce in ne kolesarje.

pajo

Plemeniti
Se pravi, ka tisto, ka je "dobro" za lublančane, ka je tude dobro za Soboto.
Kama je šla ZKP?

BorutB

Malo san se zgujbo:
''Slovenska in Zvezna ulica (od Arhitekta Novaka do Lendavske), Kardoševa ulica (od Trga Zmage do Lendavske)''??

0,3-0,5 eur ... ja, prvih nekaj mesecev ... prej kot bi mignil pa bo 1 eur/uro ali več. Pa ni namenjeno da bi kdo kasiral...ah, niti slučajno!

...pa glede še samo glede modre cone pred ZD...ja, se strinjam, ko te jebe pljučnica, gripa, bronhitis, maš vročino da se komaj premikaš...še moraš vmes iti uro rivat...to ti je največja briga. ni briga zdravje, bolniška, služba, nedokončani/prekinjeni posli, kak boš deco zmanagiral...ura je problem in kazen! to je takrat edina briga!

GOTHA

male pekarne so že skoron na vsakon kujkle tak ka kruj je nej problem kujpite, problem je v ton ka so sobočanci preveč komot ka bi rit odnesli malo na luft nej pa ka jo pelajo. za kaj drugoga ka pa ščeš kupite pa itak ideš v vekše centre. šalata kruj pa cajtng pa nejsta tak žmetniva ka jih nebi mogo nesti tistih par metrov nazaj do douma. šteri pa majo delovna mesta v centri mesta, pa do itak meli dnevne dovolilnice.

Ä‘žćčš

swan (pametnjakoviče zadrži zase)

po kakšne logiki bi tebej moralo čakati brezplačno parkirišče v strogem centru ker imaš težave z logistiko (otrok, kruh, nakupi...). Kak li lejko drugi to preživijo.

Ka ma zdaj cestni prispevek s tvojo zahtevo po brezplačnem parkiranju pa itak znaš samo ti razložiti.

feniks3.0

@sobočanec

ne to ne tisto, ne tretje. a zate obstaja samo da si prekmurec ali vase zagledan lublančan ali toti štajerec..?

ni važno od kod sem, pomembno je, da veš, da imam velikokrat prav, zato pa speljuješ temo v 6. izvoz - kdo si, kje živiš, kaj delaš.

jaz vam samo nastavljam ogledalo, kar pa vidite pa vam očitno ni všeč, zato pa udrihate po tem, ki vam ogledalo drži in ne samo podobo v njej!

dupont

"ni važno od kod sem, pomembno je, da veš, da imam velikokrat prav, zato pa speljuješ temo v 6. izvoz - kdo si, kje živiš, kaj delaš."

lol ti sogovorniki talaš zabitoga prekmurca, san se pa braniš, ka te drugi kontra nesmijo obmetavati s podobnimi opazkami

feniks3.0

se ne branim, ker ne napadam. tudi nisem nikomur ''talal'' 'zabitega prekmurca'. laž!

'opazke', uf, ti si pa lublančan ali mariborčan ali odseljeni prekmurec so dokaz omejenosti posameznika in ne žalijo na kakršenkoli način mene ali te naštete ljudi.

torej, je še kaj takšnega, česar ne razumeš?

dupont

san ger napiso, ka kaj ne razmin?

feniks3.0

ni potrebe! je precej očitno, da ti bralno razumevanje dela težave. tam, čez reko, imate veliko problemov tudi s tem. tako da delno razumem tvoje frustracije.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice