Pomanjkanje brezplačnih parkirnih mest v mestu voznike sili k puščanju vozil tudi na zelenicah.

V središču Murske Sobote je vse manj brezplačnih parkirnih mest, kjer bi bilo mogoče pustiti avtomobil dalj časa. Tako se s težavo pomanjkanja brezplačnega parkirnega prostora sooča vse več tistih, ki se v središče mesta vozijo delat od drugod. 

Vse manj brezplačnih parkirišč

Po tem ko je pred nekaj leti bil vzpostavljen plačljivi parkirni režim na velikem gramoznem parkirišču poleg avtobusne postaje, se sedaj postopoma ukinjajo in zapirajo tudi manjše parkirne površine, kot je denimo pas gramoza pri stavbi nekdanje Panonke na Kocljevi ulici. Zaradi tega vozniki, ki se v središče mesta vozijo pretežno iz drugih krajev in ne želijo plačevati parkirnine, svoje jeklene konjičke puščajo na številnih mestih, ki za parkiranje sploh niso predvidena.

Parkiranje na Stari ulici

Nad tovrstnim parkiranjem avtomobilov so se že nekaj časa zgražali prebivalci blokovskega naselja na Vrtni ulici v Murski Soboti. Pri vhodu na parkirišče pred blokom na Vrtni ulici 3 so namreč vsakodnevno bili avtomobili parkirani na pas zelenice ob cestišču, s čimer so vozniki uničevali zelenico, po mnenju stanovalcev pa tudi ogrožali varnost. Na spletnem portalu Pomoč občanu se je tako pred kratkim pojavil zapis, v katerem je pisalo:

Rad bi želel predlagati, da se pri vhodu pred rampo Vrtne 3 (zelenica pred rampo), vsak dan parkirajo vozila in s tem uničujejo travnato območje, ki je sedaj že zelo ubogo zato predlagam 5,6,7 železnih 'botov', ki bi končali to parkiranje na zelenici in stanovalcem Vrtne 3 izboljšali pregled ko iz parkirišča Vrtne 3 zavijamo na desno, kajti nič ne vidimo zaradi avtomobilov parkiranih na zelenici in s tem nam preprečujejo normalen pogled na cesto iz katere lahko 'prileti' avtomobil, ki se vrača k Vrtni 6 zato lahko hitro pride do nesreče avtomobilov, bog ne daj, da je v to vpleten tudi kakšen človek.

Postavili količke in zasadili živo mejo

Mestni redarji so si konec meseca novembra, skupaj z upravnikom in predstavnikom bloka ter vzdrževalcem zelenih površin v mestu ogledali problematično lokacijo. Pri tem so ugotovili, da so navedene trditve točne, zaradi česar so se odločili za postavitev tehničnih ovir, s katerimi bo nadaljnje parkiranje tam onemogočeno. Hkrati bodo tam zasadili živo mejo, ki bo trajno onemogočala dostop z vozili do zelenice, to pa bodo sanirali.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lauraas (nepreverjen)

Lepo, zdaj bo v MS več kisika in še oči si lepo spočijejo, uh kako blagodejno.

M (nepreverjen)

Preveč je avtomobilov. Ravno danes sem v službi iz bolnišnice gledal, ko je pred 15. leti bilo samo eno parkirišče, zdaj pa dve veliki dodatnivi parkirišči, pa vse polno, parkira se pa še ob cesti.

Gost (nepreverjen)

kaj pa govoriš neumnosti da bo več kisika kako pa naj pride nekdo v mesto ki je odaljen od murske sobote če ne z avtomobilom in kako naj plača parkirišče če ima majhen dohodek

Gost (nepreverjen)

Gost (162.158.88.151)
Tou ka ma nikak mali dohodek naj rejši z delodajlcon. nemre pa zardi toga uničavati tujo zelnico.

1 (nepreverjen)

v 2 voraj lejko vse zrihtas v Sobote vepa neje velka. Pa za 1 € tudi tisti keri nema sluzbe nede reven takoj. Tak ka cena je primerna za Soboto. Atomat bi samo mogo po pravilaj tudi vracati denar. Če se ne moren je to nezakonito ker ne vrača.

Gost (nepreverjen)

kako pa to naj reši z delodajalcem če bo pa kaj povedal bo pa odpoved dobil odpoved edino to imaš prav da se ne sme uničevati tuja lastnina

Gost (nepreverjen)

Ljudje ka se sekerate, v Borovnjakovi ulici v Murski Soboti mate brezplačno parkirišče tam kjer je nekoč bila dvosmerna ulica. To pa da stanovalci te ulice ne moremo nemoteno v svoja dvorišča in se moramo voziti preko robnikov in uničevati svoja vozila pa tako in tako nikogar ne briga. Tako, da navali narod na to ulico tam je parkiranje brezplačno.

Gostja (nepreverjen)

Pa seveda, tisti što prijde z avtojon de pač dal tistih 50centov ali 1€ pa parking, vejpa tou je pa tuj nej cejli svejt.

parking (nepreverjen)

Končno so se zgenoli tudi v tej ulici. To,ka se dela z avti v Soboti je več kot katastrofa. Sakši seljak z goričkoga ali markastoga de vsaj trikrat na den v Soboti,pa te bi rad bil ka de za njega sikdar brezplačno parkirišče. Parkirajo vsepovsod, tudi na dovozi v hiše, kak bi bilo, če bi se pri njihovi hiši tak parkiralo, to se ne pitajo. Za parking je treba plačati, tak kak vsepovsod drugod.

mikloš 63 (nepreverjen)

To ni nč v primerjavi s Šolsko ulico in aškerčevo ulico.Tam se parkira kot na divjem zahodu ter nabija muzika občina pa si zatira oči saj je tam šola.

soboški (nepreverjen)

Če ma za avto, pa če ma za tankanje, de mel tudi za parkeranje.
sicer je pa prve pol ure parkejranje zastonj.

mmmmm (nepreverjen)

jaz pa ne razumem, zakaj ne bi bila edina občina z zastonj parkiranjem. pa naj se nepravilna parkiranja kaznujejo. saj pa ne boš pustil avta cel dan v ms, ko si gotof ideš domov., zaradi plačljivih parkirišč ljudje grejo parkirat na vse možno, kjer se ne plača-. plačljiva parkirišča pa samevajo. samo zato, da je sobota napredna kot ostale občine.

Gost (nepreverjen)

mmmmm (162.158.88.144)

ja, zabašimo varaš z avtoji na brezplačnih parkiriščih, ka mo napredni. Mater ste betežni eni...

Sobota je napredna, ma brezplačni avtobus, pa ga koristi. Ma izposojo bicilkinov, pa se vozi... Poleg toga je Sobota tak mala, ka lejko prideš peški kama ščejš. Samo so eni preveč komot in trbej z avton do vrat...

Gost (nepreverjen)

Mikloš, ti pridi v Borovnjakovo ulico ob 7.3O do 8. ure ali pa okoli 15. ure, pa boš vido ka je divji zahod. Hujše kak je tu z nekaterimi nekulturnimi vozniki ni nikjer in to vsak dan ko je šola, pa tekme in koncerti v telovadnici in stadionu. In to vse zato, ker so iz ulice naredili parkirišče na škodo stanovalcev te ulice. To pa je za občino tak ali tak najceneje, saj jih nič ni stalo, stane pa stanovalce zaradi okvar in živcev, da ne moreš normalno na ulico in domov.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice