Podjetje Paradajz d.o.o je danes v Renkovcih pripravilo uradno odprtje svojega rastlinjaka, kjer bodo letos pridelali okoli dva tisoč ton svežega paradižnika.

To pomlad je bila v renkovskem štiri hektarskem rastlinjaku zagnana človeku in naravi prijazna pridelava paradižnika pod blagovno znamko Lušt. Namesto klasičnega prereza traku so minister Franc Bogovič, župan Turnišča Slavko Režonja in direktor Paradajza Dejan Šumak, zarezali in ugriznili v svež paradižnik.

Posebnost pridelave v Renkovcih je dejstvo, da rastlinjak ogrevajo s pomočjo geotermalne vode, rastline gojijo v naravni mešanici šote in kokosovih vlaken, jih zalivajo z zbrano deževnico, škodljivce pa zatirajo s pomočjo njihovih naravnih plenilcev.

Zaradi Paradajzovega rastlinjaka, ki je trenutno največji v Sloveniji, se bo uvoz tujega paradižnika v Slovenijo zmanjšal za 15 odstotkov in posledično podjetje povečuje slovensko samooskrbo s paradižnikom. Tovrstna podjetniška iniciativa, ki je predvsem zaradi birokratskih ovir zorela pet let, občini Turnišče prinaša pomembno pridobitev, tako glede prepoznavnosti, kot tega, da trenutno daje delo več kot 30 ljudem. Paradajz že načrtuje širitev proizvodnje na sosednjem zemljišču, kjer naj bi psotavili še večji rastlinjak od obstoječega.

Sicer pa bosta Paradajz in blagovna znamka Lušt na veliko odprla vrata za vse radovedne obiskovalce to soboto med 9. in 18. uro, ko se bo mogoče podati tudi med Luštove sadike in preveriti kako poteka predelava. Poskrbljeno bo tudi jedačo in pijačo ter dobro glasbo z Novo legijo. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bojci19

Kaj pa cena??
Mislim, da v tušu njihov paradižnik pride 1,99eur.
Nek paradižnik iz nizozemske pa 0,99 eur.
Glede kvalitete pa enaka zadeva.

TROL

ti se verjetno nej đo oba paradajza
ka kvaliteta je je rejsan različna kak način pridelave
prekmurske paradajz je provte oveme betmen
nejjti trebej šinfate paradajz kere je gor zraso na prekmurske ravnice boj ponosen na njege
verejtno si delo tan malo pa ti nej delo pasalo ka moraš malo pač delate izpod cejne
LP

bojci19

TROL
Nikoli nisem tam delal:) Glede tega si zelo zgresil
Jedel sem oba paradiznika. Po vonju sta slična. Edino pri Nizozemskem paradizniku se cuti, da še ni 100% dozorel. To pa je tudi vse.
Razlika med ceno je gromozanska...tako, da nisem ravno navdušen.

Meni kot potrošniku je pomembna cena (in na ceno nisem ravno ponosen). Kakšna je tista prava kvaliteta pa se pri nobenem paradižniku ne ve. Vsepovsod uporabljajo kemijo:)

Sem pa bral na pomurcu, da je folk kar nezadovolen z delom in plačilom. Glede na svetlo reklamo imajo tudi črni del zgodbe (težko in slabo plačano delo).

prlek007

Bojč...za čike 4 EUR pa ni problem dati ha? ;)

copicar

bojci19,nejmogoče ka mava pri eni stvari isto mišlenje :-)

bojci19

prlek007
Rajši tiste pod 3 eure, ker za 4 so predragi;)

copicar,
Bravo midva;)

cloud

Meni osebno je luštov bokši od konkurence,definitivno pa to ne opraviči takše razlike v ceni. Nebi nika pravo za 20-30% višjo ceno ali to ...
Trbej pa čestitati ekipi za marketing, njin je lepo uspelo.

Starejše novice