Na današnji predstavitvi je Skupina Panvita predstavila letošnje tehnološke posodobitve, vredne 3 milijona evrov, ki jim bodo omogočale, da sledijo trendu preciznega poljedelstva.

Podjetje Panvita obdeluje 3.500 hektarjev njivskih površin. Zaradi ohranjanja in povečevanja konkurenčnih prednosti, optimiziranja proizvodnje, manjšega vpliva na okolje in tudi zaradi podnebnih sprememb mora kmetijsko podjetje nenehno vlagati v razvoj in posodabljati kmetijsko mehanizacijo ter tako obenem tudi zmanjševati stroške vzdrževanja, dosegati manjšo porabo energije na enoto površine in z novimi načini obdelovanja prispevati k zmanjševanju vplivov na okolje in trajnostni rabi zemljišč. 

"Precizno poljedelstvo stremi k temu, da z bolj ciljno izvedbo agrotehničnih ukrepov, zmanjšamo količino porabljenega repromateriala in energije, s čimer dosežemo zmanjšanje stroškov in manjšo obremenitev tal, kar rezultira v povečanju dobičkonosnosti in povečanju dodane vrednosti," je ob predstavitvi izpostavil prednosti preciznega kmetijstva član uprave Skupine Panvita, Branko Virag. 

Kmetijska mehanizacija je opremljena z informacijsko tehnologijo, ki omogoča spremljanje in beleženje podatkov z njive. Kombajn beleži podatke glede količine pridelka na posamezni geografski koordinati. S temi podatki lahko določimo območja njive, kjer je potrebno v naslednjem letu prilagoditi agrotehnične ukrepe, s čimer je omogočeno ciljna oskrba posevkov, predvsem gnojenje in zaščita. 

V Panviti so v okviru zadnjega investicijskega projekta investirali v nabavo štirih traktorjev, vlečeno sejalnico za strnjeno setev za neposredno vsejavanje, kombajn, kombinirani stroj za sočasno obdelavo tal in setev ter škropilnico.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Replika (nepreverjen)

Rajše dajte delavcan panvite,nej ka skoraj za šenke delajo. Šefe pa kradnejo kak kovrane pa se žepe punijo...

slvkos (nepreverjen)

maš prav

In reply to by Replika (nepreverjen)

heh.. (nepreverjen)

vepa uradno se krade nej samo v panviti ampak v vseh firmah...

Muraššš (nepreverjen)

Banda lopovska.kmeta pa delavca panvite
Pa vsakega okrog prnesejo.

An (nepreverjen)

A ni bilo več provizij za nakup fendta? Če do delali s konjem ali fendtom, milijon eur subvencij vsako leto kapne.

grinch (nepreverjen)

Misllim, da so se za Massey Fergusson odločili, ker so njihovi zastopniki.

In reply to by An (nepreverjen)

pepo (nepreverjen)

In so bili zastopnik za Case Ih in koliko sojih kupili?? nobenga. So zastopnik za Kuboto. Koiko so jih do sedaj kupili? nobenga. Nikoli niso bili zastopnik za Fendt? imajo celoten vozni park. Tako, da ta teorija o zastopstvu ne drzi.

In reply to by grinch (nepreverjen)

Znebite se polžev (nepreverjen)

Ka si nori , Panvita izvaja " precizno poljedelstvo " , lol .

mahaj (nepreverjen)

Every rules in the online settlement now you can get and look why this is too much preferred by the people Play mahjongg connect. In the learning ways you can know about it quickly.

Starejše novice