Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes sestal s predsednikom Madžarske Jánosom Áderjem in v družbi otrok sta se na kolesih podala vzdolž slovensko-madžarske meje.

Krepita prijateljstvo med državama

Áder in Pahor se kot predsednika sosednjih in prijateljskih držav redno srečujeta ter tako poglabljata medsebojno zaupanje in sodelovanje.

Program tokratnega srečanja se je začel s pogovorom na slovenski vzorčni kmetiji na Gornjem Seniku/Felsöszölnök in nadaljeval s skupnim kolesarjenjem po območju na obeh straneh meje, kjer živita slovenska in madžarska manjšina.

Pridružili so se jima osnovnošolci

Kolesarska pot ju je vodila po trasi Andovci (Orfalu) – Dolenci – Hodoš (Őrihodos) –Szalafő, Pityerszer (Sola) – Őriszentpéter, na odseku Andovci - Dolenci pa so se jima pridružili otroci dvojezičnih osnovnih šol iz Gornjega Senika in Prosenjakovcev.

Med potjo sta si ogledala kmetijo Mali raj v Dolencih in spominski park v Őrségu, srečanje pa nato zaključila v vasi Sola/Szalafö, kjer so ju pričakali tudi predstavniki obeh manjšin

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mejaš (nepreverjen)

Lepo! Dobro,ka je nej kolesaro z ovin diktatoron ,ka samo s predsednikon.

tuncika

Po vsej verjetnosti so zabijali količke za žico.

klantoš (nepreverjen)

mrš pahor drugo kak šminkerati nevejš, najmenje sposoben predsednik v zgodovini sloveniji

Gost (nepreverjen)

Za kaj si pa ti sposoben klantoš?
Mrš luzer!!!

h (nepreverjen)

Klantoš predlagam,ka si malo preštej kakšno knjigo o političnih sistemih, podpoglavje PARLAMENTARNI politični sistem (takšnoga mamo v Sloveniji). Pa te pijšeš, ka je najmenje sposoben predsednik v zgodovini Slovenije. Sploj znaš kakšno vlogo ma prinas predsednik? Kakšne so njegve funkcije, moči? Senja se ti nej, tak ka nemaš pravice ocenjevati njegve sposobnosti.

Landini

Z vsem dolžnim spoštovanjem. To, da predsednik na vsak način kaže kako razume majhnega človeka spominja na sistem, v katerem ste eni živeli. Mislim, da bi bil že čas, da na to ne padamo več.

In reply to by h (nepreverjen)

km (nepreverjen)

Gost prav maš, klantoš je edino sposoben za pisanje takših primitivnosti. Gvušno je zastrupleni s kakšo idejo politika, ki ga je škoda omenjati.Pustimo ga, naj samo ostane klantoš, za drujgo je tak nej.

klantoš (nepreverjen)

VOLIM JANŠO NISAM KRIV, VOLIM GA DOKLER SAM ŽIV

sole (nepreverjen)

Klantoš se je končno sam razkril, pod čidi pokvarjeni vpliv je spadno. To je bilo tudi za pričakovati glede na njegov komentar. Samo te tvoj, šteroga ti voliš, pa ne vejš zakoj,nede nikdar predsednik države, pa še koga drugoga nej. Đabe ga voliš. Sicer pa s takšimi žgoljavci je škoda razpravlati.

Gost (nepreverjen)

klantoš, Janša je že v penziji?

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Dobesedno mi rata slabo,ko berem ene komentarje..,edina dobra stvar komentiranja novic na raznih portalih je ta,da z malo spremljanja ugotoviš,koliko bedakov se dejansko"skriva"pod anonimnostjo interneta.In ko ta procent spraviš v štev.prebivalstva zlovenije,ugotoviš da je med nami toliko kretenov,da bi morali izumreti še pred dinozavri. Ok.,malo sem zašel,pa naj bo.
Jaz osebno sicer lopove levih ali desnih delitev nikoli nisem maral...Za mene je objektivna delitev edino; "pošten ali pokvarjenec" Ne pozabite Ljudstvo,vi ste tisti kateri hranite te barabe..,vprašanje pa ostane,kaj vi dobite od teh barab povrnjeno???

-+ (nepreverjen)

dr. mrazzzzzz se podpišem pod tebe.

bodoči predsednik (nepreverjen)

Jaz bom tudi kandidat za predsednika na naslednjih volitvah. Glede na to kar dela in glede na učinek, ki ga doseže, sem tudi jaz odličen kandidat. Res je, da nimam za seboj propadlega mandata kot predsednik vlade. To mu namreč ni referenca ampak otežilna okoliščina in pokazatelj, da se zna bolj "slikati" kot pa učinkovito-koristno delati. Zato bom na naslednjih volitvah tudi jaz kandidat za predsednika Slovenije. To-tako in bolje, znam tudi jaz.

rajši ne (nepreverjen)

Bodoči predsednik,rajši ne. Ka bi pa ti znal kaj bolje od sedanjega predsednika je pa nej malo verjetno, ampak utopično. Torej še enkrat poštedi nas tvoje kandidature. In tudi zate je boljše, da se ne kažeš in predstavljaš.

horty (nepreverjen)

napravite mi to krajino nazaj madžarsko

pemenaj (nepreverjen)

Horti, cesta je duga pa ravna, tak ka izvoli. Takših bedarij pa več ne piši, sakši ma pravico biti tan, ge se njemi vidi. Če se tebi tan, te nede nišče zadržavo. To pa ,ka bi bila nazaj krajina m. ,rajši Afganistanska, s ten je povedano vse.

horty (nepreverjen)

rajši Afganistanska, s ten je povedano vse

pot pod noge sam sam že vzel , ti se pa lejko dele paseš iz državnij jasli

Vajz (nepreverjen)

Ta krajina je bijla slovanska davno prle, kak so se hunski divjaki esi pritepli.....

Everlyn M (nepreverjen)

That's a better idea than sitting in a room. It's nice that the kids joined, too. It's not hard as it seems to change router password for your wifi network, especially with 192.168.1.1

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice