Promet po krožišču pri podvozu na Lendavski ulici teče že šest let, a še vedno povzroča težave. Z nedavno postavitvijo fizičnih ovir pa prihaja do kaosa na cestah.

Fizične ovire in veliki zastoji

Zastoji v krožišču so se ob večjih prometnih konicah pojavljali že do zdaj, predvsem zaradi semaforiziranega križišča pri Hoferju, ki ne “požira” dovolj prometa. Spomnimo, da je omenjeno križišče prav tako predvideno za ureditev v krožišče. Zdaj, ko so pa pristojni vožnjo po delu, ki so ga prej prepovedovale črte, fizično onemogočili pa prihaja do velikih zastojev.

Samo včeraj dopoldne se je kolona vozil vila vse do stare ekonomske šole, torej do samega središča mesta.

Ker omenjena cesta ni občinska, ampak državna, smo se z vprašanji obrnili na Ministrstvo za promet, Direkcijo Republike Slovenije za ceste, a njihov odgovor oziroma pojasnilo še čakamo. Na občini pravijo, da s postavitvijo ovir nimajo nič.

Krožišče težavno že ob odprtju

Spomnimo, da je omenjeno krožišče že ob otvoritvi voznikom povzročalo številne težave, predvsem zaradi dveh pasov pa tudi neustreznih oznak. Vendar so takrat pristojni pojasnjevali, da naj bi krožni promet dolgoročno močno prispeval k izboljšanju prometne situacije v Murski Soboti. Pa je res?

Glede na stanje zadnje dni temu ni tako. Čeprav se tudi prej niso dosledno upoštevale označbe na cesti, pa naj poudarimo, da je upoštevanje pravil nujno, pa vse kaže, da trenutna ureditev ni najbolj smiselna. Zato se poraja vprašanje, ali ni to dal postavil nekdo, ki se po tem krožišču sploh še peljal ni.

Kako pravilno zapustiti krožišče?

Kako pravilno zapustiti krožišče na omenjenem izvozu so že ob otvoritvi pojasnili v Avtošoli Busko.

V dvopasovnem krožnem križišču sta na izvozu v smeri BTC-ja, prometna pasova med sabo ločena s polno črto. V takem primeru smemo, izjemoma zapustiti krožno križišče tudi z notranjega prometnega pasu. Vozil na zunanjem prometnem pasu ne bomo ovirali, saj ne smejo nadaljevati vožnje v krožišču, ker jim to prepoveduje polna črta. Tem vozilom, ki so na zunanjem (desnem) prometnem pasu in zavijejo iz krožišča v smeri BTC-ja, se prometni pas kmalu zaključi. Vozniki na levem prometnem pasu, ki vodi naprej, so dolžni spuščati voznike z desnega prometnega pasu predse, po sistemu zadrge, torej izmenično. Le ti pa naj ne bi prezgodaj rinili na levi prometni pas in ga s tem še dodatno skrajševali.

S spleta

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tralala (nepreverjen)

Semsfore na lendavski in tan pri Hoferi naprafti v krožnoga pa de promet steko malo ležej

nel (nepreverjen)

Še en dokaz več, kako so neligična pravila nad logiko in uporabnostjo.

Gost (nepreverjen)

Tako kot so te ovire postavili pred Lidlom, katere dobesedno nikomur ne služijo razen namenu oviranja prometa, takšno je tudi stanje v državi ovira na oviro. Dokler ne bomo
takšnih neumnosti sankcionirali bo to tako.

hjk (nepreverjen)

tej ovire pred lidlom so v redu ker se je narod vrival notri. Trbej odpreti cesto kera ide mimo živinozdravnika pa de se sprosto promet. Ali pa narediti še eno cesto mimo lendavskega tuša do merkura

zoro05

S Tuša v Lendave do Merkura?
Ge bi prej predlago mimo Tuša Ledava do Merkura, promet mimo Veterinarie mislim, da bi kar precej vznemirjal bolne živali.

Gost (nepreverjen)

Ja se je res vrival noter ali pa je posredi nekultura in nepoznavanje cestnih predpisov! Dolžnost šoferja je da pusti šoferja na drugem pasu v svoj obvezni pas po
načelu 1 2 1 2. Zdaj se pa dogaja da šoferji ki pridejo s strani Mure ne morejo preko
svojega na obvezni pas. Prav tako se dogaja da šoferji zablokirajo s svojimi vozili dostop v Mursko Soboto-Lendavsko. Odstranite ovire!

Stručko (nepreverjen)

Te ovire so že v redu, ker je tan narod vozil vsepoprek.
Na Lendavski pa vse do Lidla je dostikrat gužva. Včeraj so bili avstrijski gastarbajterji v Soboti p so npravili malo gužve.

1ena1 (nepreverjen)

Seveda ka je gužva če narod ne upošteva pravil in nej sposoben vozite. V soboto san nej mogla prite od lidlove strani do industrijske ker so nesposobneži tak pametni za volanon ka so zaprli izhod iz krožišča. Teko je promet samo iz lendavske prote lidle in kontra... kda si pa komi straubo se je pa buno...

ggostja (nepreverjen)

Gužva nastane zato ker kmetavzarski šoferi z balkansko kulturo vožnje, ne vejo ka pomeni "zadrga" in so še v življenji nikomi nej prednosti na cesti dali!!
V ton krožnon te z desnega na levi pas spustijo samo če rejdno potutkaš ali se pa komi skoraj v avto odpelaš, pa te popistij. En keden policaja postaviti na to mesto, pa naj izmenično spušča vozila pa de vse lepo steklo.
Aja, pa če bi kdaj što uporabil podvoz mimo Mlinopeka pa se s tiste strani priključil, bi se ta kolona po Lendavski tuj pol skrajšala...zakoj se tan nikdar nišče ne pela, to ge ne razmin...

noraglava (nepreverjen)

@ggostja - PRAV IMAŠ!

Gužva nastane takrat, ko je NOGA hitrejša od voznikove PAMETI.
NORA PAMET pa sili nogo, da se kao mudi...
NORI GLAVI ne bo nobena cesta dovolj hitra, da bi se on vozil po njej KOT DA JE SAM.
NORA GLAVA bo vedno sama ustvarila nove ovire.
Zato PAMET V ROKE!

šoferka (nepreverjen)

Okoli teh trgovskih centov je situacija katastrofalna. Sakši zabitež že vozi avto, nemajo nikše prometne kulture, vozijo se se vprek, predpisov, ki veljajo na cesti pa v glavnon ne poznajo. Šteri napravi takši prekršek v krožišči še ednouk na izpit, pa de mogoče znal. Sicer pa, da se celo goričko privleče se dol je nej čudno, ka je kaos, to je pa sakši den. Pri sakši kuči so že najmenje trije avtoji, te pa nej čudno, ka se dogaja. Ne bi se pa smelo, če bi znali voziti in bi se upoštevala prometna signalizacija in kultura, ta predvsem.

BB

Same eno pijtanje: kera budala si je zmislila obvezno spajanje pasov pri Lidl-i, če se vsaj tretjina avtojov pela desno do Lidla ali pa na OMV na kavo...???

Ges osebno se večkrat pelan fčasik desno kak pa ravno in mi neje jasno zakoj bi naj delo gužvo če mo zavijo za 5m nazaj desno ? Če se večina lidij ne vej razvrščati na ustrezne pase (pa makar ob zapuščanji krožišča!) nej trbej preostalih soudeležencov v prometi kaznovati z nekšimi žutimi preprekami.

Enaka pizdarija je pri župnišči. Zakoj trbej lidij staviti gda pridejo po prednostni cesti za izogib gužve v krožišči? Zato ka se večina iz parkplaca pela lejvo prej cele ceste in nej obvezno desno kak bi se šikalo pa tudi je prometni znak...???

Logika na kubik!

Vipko
Truplo

Lahko se strinjam s tabo, vendar... dokler je ureditev taka, kot je, se je treba cestnih predpisov pač držati. Ker se jih večina po mojem zanalašč ne, za nameček so še vedno v sili in ogrožajo tudi druge (če nekoga na desni ne pričakuješ, seveda tudi nisi ravno pozoren na to stran...), so pač naredili, kar so.

In reply to by BB

Vipko
Truplo

Velika večina voznikov ve, kako se vozi v krožišču. Velika večina voznikov seveda tudi ve, da mora vsak enega spustiti na svoj pas, če se vozišče zoži.

Žal pa večina voznikov ne upošteva marsikaj. Tako so pač naredili po načelu, če ne gre zlepa, pa zgrda. Ob neupravičenem hudovanju večine takih, kateri se ne držijo nobenih pravil, kateri imajo vedno silo in se vozijo tam, kjer se ne bi smeli, bo verjetno sedaj ta ukrep zalegel?

Gost (nepreverjen)

Kaos na tej cesti je samo in edino zaradi voznikov, kateri nimajo pojma o vožnji. Kot, da smo mi edino mesto na svetu, ki ima takšna krožišča. Ta ovira je čisto dobra tam kjer je. Vprašajte policaje koliko nesreč se zgodi tam na teden, ko vozniki iz krožišča nadaljujejo po desni na OMV ali pa v Lidl, čeprav to ni dovoljeno, tisti z leve pa avtomatsko zavijejo na desno na isti izvoz. Pri nas pa se vsesplošno prisoten primitivizem kaže na žalost tudi na cestah.

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

Moral bi napravit še eno cesto in sicer od trgovine tuš do merkurja in bi kaos bil rešen,po mojem.

Gost (nepreverjen)

Ni problem v krožišču, niti v tem, da vozniki ne obvladajo zadrge. Problem je semafor.

Ni treba biti znanstvenik, da vidiš, da je ta del ceste zelo problematičen. Zaradi semafora pri Hoferju nastajajo več kot 1km dolge kolone v času prometne konice, krožišča nimajo tu nič kaj dosti poleg. Kot je omenil BB, dosti vozil zavija desno, proti Lidlu, OMVju in Noršincem. Ta cesta pomeni neke vrste razbremenitev prometa, ampak zdaj so, namesto da bi odstranili tisti črtkan pas ceste, ki je vizualno prepovedoval vožnjo po desnem pasu in s tem poskušali vsaj delno rešiti težavo, tam postavili fizične ovire.

Landini

Te ovire so popoln kretenizem. Na mesto da bi iz polne črte naredili črtkano in omogočili normalen pretok prometa, oni grejo pa naredijo ovire.

Vipko
Truplo

Mogoče nimam prav, ampak te ovire so predpisali ljudje, kateri so hodili v šolo za promet, kateri se glede tega izobražujejo, gledajo, kako je drugod po svetu.

Z avtom naredim zelo, zelo malo kilometrov, pa vseeno: če bi pustili, da bi se vozili vsepovprek, kakor do sedaj... je treba tudi upoštevati, da zavijajo k Lidlu oz. desno tudi tisti, kateri so že v krožišču... nekateri, kateri niso, pa bi radi na pas, kateri gre iz krožišča... Po mojem bo sedaj manjša zmeda, le nekaj več strpnosti je treba.

Upajmo, da nekdo na tem portalu malo bolj podrobno obrazloži, zakaj tako? Tu se za sedaj zagovarja večinoma pač logika, rešitev, katera je nam po godu... je pa to v skladu s predpisi ali varno... pa je drugo vprašanje?

In reply to by Landini

Vipko
artur

Če bi tej kak ti pišeš izobraženi ljudje in, ki gledajo drugod po svetu uporabljali te izkušnje, bi bilo drugače. Te bi omejitve hitrosti bile prilagojene cesti, bi bilo na dosti več mestih 70 namesto 50km/h, odstranili bi kopico nepotrebnih stop znakov, pločniki ne bi bili kak valovi na morju ampak ravni, ka bi se lejko z biciklinon normalno pelo ali bejžo, tak ka bi lejko o ton debatirali. Včasih zgleda, ka pišejo pa rišejo te predpise ljudje, keri na cesti ne preživijo niti pet minut na den, ker bi drugače bilo boljše urejeno. San prevozo pol Evrope, tudi velka mesta, tak ka pišen iz lastnih izkušenj. Je pa tudi rejsan ka je ob konicah malo večja gužva, šoferi pa nestrpni. Takšne kolone so po večjih mestih normalne ob prometnih konicah, tu bi pa vsi radi ka se se včasi zgodi.

In reply to by Truplo

zizitop (nepreverjen)

@Truplo, res je, da ceste načrtujejo ljudje, ki so hodili v šolo za to. AMPAK to še ni garancija, da so dobro načrtovali konkretno cesto.
UPOŠTEVATI je treba ogromno različnih FAKTORJEV, ki vplivajo na pretočnost in varnost v prometu. Če določene ignoriraš ali celo pozabiš, nastane problem.

Duplo (nepreverjen)

Firme so tudi vodili ljudje, ki so hodili v šole za poslovodenje, ekonomijo in podjetništvo. Pa vidimo, kam so jih pripelali :)

Stirnjam se z Landinijem in zgornjim gostom. Tipično policajsko razmišljanje. Ker ljudje (po zdravi pameti) delajo prekrške, grejo pa fizično onemogočijo delanje prekrškov, namesto da bi uporabili zdravo kmečko pamet in umaknili tiste črtkane črte, da to več ne bi bil prekršek.

Miško-kmet (nepreverjen)

Odstranite tej ovire,postavite tablo,da je desni pas za Lidl,AMZ,in OMF.Kaj pametnešega brez dodatnih gradbenih posegov ni mogoče narediti.
Tega norca,ki je dal te ovire postaviti,
pa takoj odstraniti od odločanja o prometu.

Krožni (nepreverjen)

Vzpostaviti turbo krožišče, kero preprečuje voznikom na desnem pasu iz smeri Lendavska -BTC nadaljevanje vožnje proti btcju, ampak obvezen izvoz na industrijsko, enako urediti desni vozni pas industrijska - BTC, keri lejko vodi samo v izvoz OMV/LIDL. Boljše kak ovire za vključevanje v en pas na izvozu BTC, bi dali ločevalne ovire za preprečevanje vljučevanja v levi vozni pas tik pred izvozom za OMV/LIDL (to je namreč to, ka delajo težki bedaki, keri ščejo profitejrati 5 vozil, ter se vriniti v pas za nadaljevanje proti BTC-ji). 30% vozil tak ide na OMV oz. Lidl, pa ne vidin razloga zakoj morejo iti v levi vozni pas, pa opet nazaj.

slikar (nepreverjen)

te stupiče ale plastične robnijke pri nauvon krožišče nebi trbelo pa bi se ležej vklučo v promet zatao se po desni strane krožišča sploj ne vozen,pelan se pa sakše den notre v center m.sobote

sunny girl (nepreverjen)

zardi takšne voznikov kak je BB se je napravilo tak kak je. Upoštevala san vsa pravila pri vožnji pa kak san čakala ka mo šla za lidl se je skoraj vedno najšo bedak pa kar prek črt za omw. Ale pa čako čist pri konce če ga što notrek pistij in te je nastal totalen kaos. Se popopnoma strinjan ka so to napravile. Pa upan ka do pomale kaznili vseeee kere zavijao s smeri BTC pr lidle na levo notrek če glij je prometni znak prepovedano zavijanje. Kelkrat se pa pelajo kakše BMW ale Mercedese ipd po zunanjon pasi nazaj za BTC. Ges mislen ka za vse valajo enaka pravila. Tu če ne pazis vsake kot se te leko kaj hitro zgodij.

jdsakdjs (nepreverjen)

Nekaj količkov, pa se zaštopa cejla sobota, to je znak ka nevejte vozite:)
Ista zgodba je bila ob otvoritve rondoja, zastoje in voznje v nasportno smer-izgovor:nisem znal-a da je tukaj rondo. Pa koga mate za norca?
Kaj te delate če pridete v Ljubljano ali na Dunaj pa ne poznate cest?
Zdaj bo cela sobota zabasana en keden, dokeč se norce ne navadijo na količke:))

- (nepreverjen)

pa seveda da bo cirkus. že prej je bila gužva, zdaj so pa še tisti vozni pas zaprli, ki gre na desno k Lidlu/OMV. čeprav je bil črtkan, so ga ljudje uporabljali za zavijanje do trgovine in se je kolona po glavni cesti posledično zredčila. zdaj se pa VES promet gužva na preostalem pasu. namesto da bi promet razbremenili, so naredili še večje sranje. tisti pas bi morali urediti tako, da bo dostop izključno do trgovine/OMV, oz. zavijanje na desno omogočeno, ter zadrgo preuredit, da bi tekla bolj gladko. drugi pas pa da gre izključno samo naravnost do naslednjega krožišča in se ne more zavijati desno do Lidla. isto sranje je pri novem krožišču pred župniščem, le da tam ni toliko prometa in se zamašek ne dogaja vsak dan.

BB

Če se kaj vozite po svejti - predvsem zahodnon! - se takših ovir ne najde! Pred krožiščom je tan v takšen primeri tabla ge lejpo narisano ka je desno izvozni pas namenjeni zavijanji desno, lejvi izvozni pa pas pa za vožnjo ravno. Seveda je med tema pasoma prekinjena črta ka lejko tisti keri si premijslijo menjajo na želen vozni pas...

...ka se mejne tijče se lejko teva oba desniva pasa za izhod iz krožišča tak pri Lidli kak pri župnišči, zaprej ker po mojem ne spadata sem. Sistema zadrge prina izak ne poznamo - sistem ka na hitron izvozi "mimo krožišča" napraviš znak nemaš prednosti oz. zaprejš vozni pas pa je itak to ka san zgoraj napijso!

Vipko
Truplo

Mi bomo seveda kresali mnenja, o tem ni dvoma. Taka debata ni napačna... vseeno pa pogrešam, da nekdo bolj strokovno obrazloži, čemu tako. Ja, res je veliko "šolanih" ljudi zapravilo podjetja, vendar je tudi veliko šolanih takih, kateri gor držijo veliko podjetij, večinoma v realnem sektorju.

Kar se tiče, da takih ovir v tujini ni... mogoče drži, mogoče ne. Pred časom so bile čudne ovire v Bad Radkersburgu, da si moral voziti cik-cak, ker izgleda ni bilo drugega načina, da se zmanjša hitrost v tisti uličici. Kot drugo, verjetno velikokrat načrtovalci raznih cest, stez za kolearje ali pešce niti nimajo nekih boljših rešitev, ker jih ali ovira zakonodaja, ali pa pridejo v zatečeno stanje, kakor se temu pravi. Pravi dokaz... so soboške kolesarske steze, katere so po svoje zelo nevarne. Ampak, nekdo je enostavno na pločnike narisal črto, gor namalal znak za kolesarje... ker se drugo niti ni dalo narediti? Zakaj v veliko zahodnih mestih ni tako stanje? Čisto enostavno... tam so že pol stoletja prej razmišljali pozitivno glede teh stvari. Predvideli, predvidevali, da bo en dan zaželjeno, da se ljudje vozijo po mestih tudi s kolesi ali hodijo peš... pri nas pa ravno obratno. Z avtom do prvega ovinka oz. soseda... zakaj peš, če imam avto?

Za dokaj čudne rešitve pa podajam naslednji opis kolesarskih stez: Zakaj so tisti hupsli na izvozih iz dvorišč, če ima kolesar prednost? Boste rekli, da predpis? Mogoče, ampak zakaj so potem kršili predpi npr. v Petanjcih in Tišini, kjer je pa kolesarska steza in pešpot ravna?

In reply to by BB

Gost (nepreverjen)

Pri nas je večina šoferjev bahatih. Ko ga pa za uhe ven z avta potegneš, pa je majnši od makovega zrna.

šoferms (nepreverjen)

Tisti pas keroga so zdaj fizično zablokirali, bi moral biti samo za tiste keri majo namen iti na črpalo, lidl, amzs, itd.

pimpek (nepreverjen)

Namesto te norosti ka so jo postavele be naj rajsi se pobrigale pa baukse ceste napravele nej ka je vmes ger makadamska cesta boksa kak pa marsikera asfalterana v obmocje celotnoga slovenistana...

timi (nepreverjen)

Krožišča namesto vseh semaforov v Sobote pa de mer. So bole pretočna pa bole varna, ker nestrpen narod nemre pospešuvati na 80km/h či vidi ka se je žuta vužgala.

Vipko
buldog

Vsaki ve, zakaj prihaja do infarkta v njegovem telesu... žila se je zaštopa in ne prepusti krvi; pa lejko ima vse ostale žile v telesu colske...

Tu je ista situacija; dokler je tam tisti semafor lejko napravijo sedempasovni rondo... in bo gužva. Te fizične ovire pa so zmagovalne. Zdaj bo tam manj nesreč (če so sploh bile; tam se vozim odkar je krožišče odprto in nisem videl nobene!).... manj nesreč pa bo, ker bodo ljudje zaradi zastojev vozili pet kilometrov na uro.

Rešitvi sta dve: rondo pri Hoferju in severna obvoznica. Vse ostalo so le prazne marnje.

Pa še to: imamo najbolj rigidno prometno zakonodajo v Evropi, najbolj neumne prometne "rešitve" in najslabše ceste. Še Albanci svoje pospešeno urejajo. To je res Slovenistan.

KEPA (nepreverjen)

POSTAVITEV OBCESTNE SIGNALIZACIJE V MS JE V ROKAH NESTROKOVNIH OSEB. ALI RAZUMETE POSTAVITEV SIGNALIZACIJE NA AVTOCESTI PRI IZVOZU LIPOVCI - NAJ TO POJASNI DARS

zidar (nepreverjen)

točno tak kak je napijsal šoferms tiste pas bi naj njale odprejte pa pude tan kak se ide z krožišča nauvoga za center nej pa ka se te tan moreš nazaj obračate v mrtve kaut ker v ogledalo tude ne vijdeš mrtvoga kauta zatao pa rajše tan obvozen ka se tan ne vozen.

Gost (nepreverjen)

TA POBUDA IN NOROST JE NASTALA S STRANI PREDSTAVNIKOV SVETA ZA VARNOST V CESTNEM PROMETU V MO MURSKA SOBOTA, NE BOM JIH IMENOVAL POZANIMAJTE SE SAMI, TRDIILI SO KA JE VELKA PROBLEMATIKA NA TEM DELU KA SE TICE PN, GE SAN JE NEJ VIDO NITI ENE, GES MISLIM KA JE ZDAJ PROBLEMATIKA 10 KRAT VEKSA GLEDE PRETOCNOSTI, NAMESTO KA BI SPROSTILI V SOBOTI BOLE ZAPERAMO GLAVNE IZVOZE CEST, TAM GGE PA NE BI TRBELO PA MAMO PRETIRANO PROJEKTE IDE SE ZA KROZISCE NA CANKARJEVI ULICI, TOMI V SLOVENIJI JE PODOBEN SAMO SE V LJ TOMACEVSKO KRIZISCE, PBUDNIKI NAJ PRIDEJO ZDAJ NA KRAJ PA TAN NA TOJ OVIRI USMERJAJO PROMET

black panter

te ovire so čista brez veze,tisti ka so šli v lidl ali pa omv so se fajn pelali po desnon pasi pa so nikomi nej smetali,zdaj pa je kaos.Semafori pri hoferi so nej problem,krivo je krožišče pri omv zato ka je premalo,smer noršinci- Markišavci,ali obratno je praktično ravna,če bi tej šli v večji radius bi smer center- btc lejko po domače "vujšli" zdaj pa morejo čakati

marija (nepreverjen)

Škoda, da so Merkator poklonili tujcem, včasih je bila tam gužva, zdaj je pa žalost. Kvaliteta ponudbe je slaba, odnos je slab. Cene na policah so eno, na blagajni pa drugo. Potem ne bi se del kupcev preusmeril tja in bi bile težave s prometom manjše.

Gost (nepreverjen)

Pa ovi gospodje z kranjščakami tüdidelajo kaos ter gužvo .Končno pa v Soboti je nej nikaj napravleno ka bi bilo enkrat dobro ka se vsi v vse mejšajo .Najvekši konji so pa v Ljubljani ka nan ves drek predlagajo in porinejo

čarni vrag (nepreverjen)

Še malim otrokom je jasno, da so s tistimi ovirami pri Liedlu težave s prometom samo povečali. Prej so lahko tisti, ki so šli v Liedl, OMV ali pa na AMZS takoj šli na desni pas, zdaj pa ne več. Vsi morajo na isti pas za kakih 30 metrov in šele potem na desni pas. Do kolon pa prihaja zato, ker je vozil proti BTC ob določenih urah enostavno preveč. Tu ne pomaga noben semafor. Res so nekateri vozniki malo nerodni a to na pretočnost prometa ne vpliva kaj dosti. So pa te ovire zopet stran vržen denar. V Murski soboti smo na takšne bebave ukrepe že navajeni.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice