Foto: Jože Žerdin
Minuli petek so slovesno otvorili vrata prenovljenih prostorov vrtca Beltinci.

Na dvorišču vrtca Beltinci so v petek slovesno odprli prenovljene prostore vrtca.

Slovesnosti sta se udeležila poslanec državnega zbora Jože Horvat in predstojnica Zavoda Republike Slovenije za šolstvo območne enote Murska Sobota, Darja Farič Klemenčič

Med gosti smo lahko opazili prvo ravnateljico vrtca Beltinci Miroslavo Šömen.

Foto: Jože Žerdin

Potrebna temeljita obnova

Obnova vrtca je zajemala rekonstrukcijo in prizidavo dveh igralnic s sanitarijami ter terasami za prvo starostno obdobje.

V skladu z normativami za površine vrtca se je povečala velikost igralnic. Vrtec je bogatejši za novo opremo, kot so mize, stoli, omare in notranja igrala. Nameščene so bile nove garderobne omare, hodnik pa je dobil sodobnejšo podobo.

Potrebna je bila tudi ureditev elektro in strojnih inštalacij.

Novo preobleko je dobila tudi okolica objekta, kjer so preuredili asfaltne površine in parkirišče vrtca.

Obnovitvena dela so trajala od 13. junija do 31. avgusta.

Zajetna investicija

Skupna vrednost naložbene investicije je ocenjena čez 420 tisoč evrov. Velik del zneska je bil pokrit s pomočjo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je sofinanciralo okoli 225 tisoč evrov. 

Za izvajanje del so najeli podtjetje Hoving, ki je bil najugodnejši ponudnik. Nadzor del pa je izvajalo podtjetje Atrij.  

Foto: Jože Žerdin

Nove prostore že zapolnjuje smeh malčkov

Najmlajši so sedmega septembra prvič oddirjali v nove in lepše igralne prostore, ki jim s svojimi izboljšavami omogočajo kvalitetnejši razvoj. Prostori so zgrajeni v skladu s standardi, ki se zahtevajo za prostor in opremo vrtca.

Danes prostore obiskujejo malčki prvega starostnega obdobja, ki so razdeljeni na dva oddelka. V enem so otroci od prvega do drugega leta, v drugem oddelku pa od drugega do tretjega leta. 

Enota Bibe Beltinci je ena izmed šestih enot Zavoda Vrtec Beltinci. Svojo majhno 'hišo' tvori približno 300 otrok in 70 zaposlenih

V vrtcu Beltinci so nove pridobitve izjemno veseli, saj so le ti v zadnjih 25 letih postali dokaj dotrajani.  

»V hiški topline otroci smo vsi, ob igri in delo rastemo mi«

V kulturnem programu so se predstavili malčki vrtca Beltinci, ki so ponazorili potek dneva v vrtcu. Prireditev so popestirli s prijetnimi harmonijami himne vrtca Beltinci »V hiški topline otroci smo vsi, ob igri in delo rastemo mi«.

Prenovljene prostore vrtca sta svečano otvorila ravnateljica Vrtca Beltinci Martina Vidonja in župan občine Beltinci Marko Virag

Prisotni so bili še člani občinskega sveta občine Beltinci, člani sveta zavoda in sveta staršev, župnik župnije Beltinci in župnije Dokležovje in dekan dekanije Lendava Boris Kučko ter podžupana občine Beltinci.

Zbrali so se tudi nekdanji in sedanji sodelavci vrtca Beltinci ter starši otrok.

Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin
Foto: Jože Žerdin

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice