Križevske otroke je včeraj obiskal Miklavž, prvi od treh dobrih mož, ki decembra razveseljujejo otroke.

Več kot 220 najmlajših otrok, ki obiskujejo vrtec oziroma osnovno šolo, je skupaj s starši v vaškem jedru v Križevcih pričakalo Miklavža. Ta je prišel v spremstvu angelčkov, a parkljev tokrat ni vzel s seboj, saj so križevski otroci pridni in za strašljive pomagače tako ni bilo potrebe.

Kulturno društvo Križevci, ki mu predseduje Silva Duh, je pripravilo tradicionalno obdarovanje otrok, ki ga je spremljal nastop pevskega zbora Osnovne šole Križevci

Vsi otroci so brezplačno prejeli simbolična darila, za kar sta finančno poskrbeli župnija Križevci in Občina Križevci. Kulturno društvo Križevci je za vse obiskovalce pripravilo čaj, lokalni ponudniki pa so poskrbeli, da so lahko obiskovalci že kupili darila za praznike, saj je bilo na stojnicah moč kupiti dobrote iz aronije, razne marmelade, domače pecivo in kekse, pralineje, vino, voščilnice, izdelke iz keramike, med in medene izdelke ter še mnogo drugega.

Kulturno društvo Križevci sicer to soboto ob 18. uri v kulturnem domu v Križevcih pripravlja še prireditev Čarobni december, na kateri bodo nastopajoči obiskovalce s svojim programom popeljali v lep, praznični, božično-novoletni čas.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice