Vir: bakovci.net
Vsakoletne premestitve duhovnikov so stalnica v katoliški cerkvi, a letos naj bi v soboški škofiji prišlo tudi do večjih sprememb.

V javnosti so se pojavile govorice, da naj bi se ukinjali župniji v Bakovcih in na Tišini, zato smo preverili, ali to res drži. 

Duhovnik Boštjan Čeh, ki vodi župnijo na Tišini, nam je pojasnil, da formalno župniji na Tišini in v Bakovcih ostajata, ne bosta pa imeli svojih duhovnikov, “kar pomeni, da bodo maše opravljali duhovniki in kaplani iz Murske Sobote.”

Do nove ureditve naj bi prišlo prihodnji mesec.

Čeh na Cankovo, Zorec v Ljutomer

Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi duhovnik Boštjan Čeh bil premeščen na Cankovo, duhovnik Franc Zorec pa v Ljutomer.

Kot smo poročali včeraj, bo slednji tam nadomestil župnika Zrima, ki je bil obtožen nadlegovanja otrok. Aprila je namreč Pomurje pretresla novica, da naj bi eden od duhovnikov nadlegoval otroke.

Šlo je za ljutomerskega župnika Andreja Zrima, ki se je moral po navodilih Zakonika cerkvenega prava in na osnovi mnenja Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab zaradi suma kaznivega dejanja umakniti iz župnije.

Soboški škof Peter Štumpf je v sporočilu za javnost pred časom sicer zapisal, da umik iz župnije ne pomeni, da je osumljeni resnično kriv, temveč bo to pokazal postopek po pravnem načelu. 

Informacije o tem, kaj je pokazal postopek in kaj se dogaja z župnikom Zrimom, medtem še čakamo. 

Preberite še

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jhjhjhj (nepreverjen)

tak je. Mladijna več ne odi v cerkev ker pač ne vrvlejo v tau ka na oblakaj baugec sidij pa doj gleda, starejši pa pač umirajo. Za 100 let cerkvi več nede.

dsda (nepreverjen)

upajmo...

In reply to by jhjhjhj (nepreverjen)

vera5 (nepreverjen)

Nekše vrste vera de gvušno obstajala, krščanstvo pa čista možno ka nede. Do Sveto pismo označili za roman pa zgodovinsko zanimivost.

In reply to by jhjhjhj (nepreverjen)

jhjhjhj (nepreverjen)

ja no, katoličani padajo muslimani pa rastejo tau je rejsan. Med drujgin tudi zatau ka majo muslimani saki 8 dicej, katoličane pa 2.

In reply to by vera5 (nepreverjen)

mislič (nepreverjen)

komaj čakan ka mo lejko 4 mel dvej v dnevni sobi dvej pa kleti na rezervi. Ena je brezveze samo teži. Pa še te če je dosadna ali stara škrbava pa grda ji lejko vrečo za krumple nataknen.
Če nede vredi jo v r** brsnen pa si novo miderjerhig nabavin.
Ge sploj ne razmin ka so eni tag zategnjeni sami pozitivni učinki kulturne obogatitev od ovih doli šteri do nadomestlli to monogamijo...

In reply to by jhjhjhj (nepreverjen)

mirko ima radirko (nepreverjen)

se boš ti še k alahu klanjal

In reply to by vera5 (nepreverjen)

Ivek 1256 (nepreverjen)

Vupan ka prle kak 100 lejt, nede te pokvarjene bande ...

Stric. (nepreverjen)

Ja, kak pravite tu eni, ka fala bougi vec nede cerkvi pa toga cirkusa, ale z ten ka mij kao super razgledani narod ne podpiramo cerkvi kak del nase kulturne dediscine, z ten odpiramo vrata raznim kvazi izredno nalezljivim islam in podobnim bedarijan! Z ten ka je javno dokazano in splosno znano v sveti, ka cerkev kak vera in istitucija izgublja boj z islamom, keri se siri kak kuga okoli. Tezava cerkvi je ta, ka se zupniki nesmijo zeniti pa ka nega nadzora niksnoga. Nasa zgodovina temelji na cerkvi.

Cornelius (nepreverjen)

Pred T je vedno S!

In reply to by Stric. (nepreverjen)

Cornelius (nepreverjen)

Tao tak vse ukinoti! Tao samp ovcke z nizjim iq odijo!

kuna (nepreverjen)

Pametnjakovič... se zavedaš, da žališ svojo morebitno rodbino, sosede, prijatelje, sodelavce... in jutri se boš z njimi normalno družil...?
Nič drugega ne bom rekel: Zahrbtni Hinavec!

In reply to by Cornelius (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Vir: bakovci.net ; Ostajata Tišina in Bakovci brez župnije? ; sobotainfo 19. Julij 2018 12:50 v Lokalno

Vir: Bakovci.net je funkcionalno nepismen ; verjetno je iz malih bakovcev ; LAHKO SE ZGODI, DA BOSTA ŽUPNIJI OSATALE BREZ ŽUPNIKA. ne pa da se ukinjata župniji, razen če škofija izvaja sinergijske učinke in združuje župnije kar je tudi možno !?

xyx (nepreverjen)

Goostt - Vir: Bakovci.net je zapisano pod sliko! Taka je slika bakovske cerkve iz Bakovci.net, nej pa ta članek. Prosin štite pa gledajte od kec je kaj.

In reply to by goostt (nepreverjen)

čika-pajo (nepreverjen)

Cerkev in krščanstvo obstajata 2000 let. Dala sta nam dosti pozitivnega pa tudi negativnega. Kršanstvo bo obstalo ker preprosto ni druge boljše vere. Mogoče si kdo misli ali pa želi propad, ostalo bo samo pri njegovih mladostnih željah. Ko pride človek v zrela leta tudi premišljuje zrelo, boga začneš rabiti pe ne zaradi sosedov, ali tistih ki te vidijo v cerkvi. Primer, še skoraj vsak ki je pristal na smrtni postelji v bolečinah je povedal bog pomagaj mi. Tudi vi ki pišete take oslarije, pa vam bog ni naredil nič slabega oziroma cerkev , boste prosili. Malo je pa res potrebno pokazati spoštovanja do drugih, drugače mislečih, tudi verujočih drugih ver koltur.

Cornelius (nepreverjen)

Pa je kdaj pomagal??? Nikoli!

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

Cornelius (nepreverjen)

Pa je kdaj pomagal??? Nikoli!

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Je je pomagal, tudi tvoji mami da te je srečno rodila in delale za tebe.

In reply to by Cornelius (nepreverjen)

bougpomagaj (nepreverjen)

Od zdaj naprej mojomi sousidi keri je porodničar gučin Boug.

In reply to by 11111111111111… (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Ja govori mu kakor hočeš, mogoče tudi atek. Sigurno pa je porodničar vsega spoštovanja vreden.

In reply to by bougpomagaj (nepreverjen)

Vipko
buldog

Vera v nadnaravno je pač ena izmed ideologij, produkt človeškega razuma. A ne čistega racia (ratio), ker ima pač svoja sidra v realnosti, ki osebke obdajajo; v razvitosti produktivnih sredstev, vrednotah, normah, simbolnem svetu....

Bog je ustvarjen v človekovem razumu zaradi potrebe; po tolažbi (čika pajo), po pomoči, po potrebi razložiti nerazložljivo, kot vrhovni in pravični sodnik v zadevah, ko se nam godi krivica.... bog je dokaj uporabna in praktična zadeva.

Bog obstaja. Obstaja v vseh osebkih, ki vanj verjamejo. Ne obstaja pa v ljudeh, ki vanj ne verjamejo, Bogov je toliko, koliko je ljudi, ki vanj verjamejo.

Drugo pa so Cerkve, ki so institucionalizirale ideologijo, vero v boga. Boga so naslikale, mu dodale določeno vsebino, postavile pravile obredja... in začele z njim služiti! Kako človeško!

Od tod naprej pa gre le za biznis., spopad Cerkva za denar, vpliv, za vernike.... več vernikov, več vsega! Njihov bog je edini pravi; vsi ostali so lažni in če boš verjel v druge boš končal v peklu (zastraševanje, da ne bi pobegnil h konkurenci...).

Znotraj Cerkva pa se je manipuliralo z ideologijo, jo spravljalo v norme, ustvarjale so se vrednote... po kakšnih merilih, pravilih? Takih, ki so ustrezale tistim, ki so bili na čelu institucije in so tam lepo in bogato živeli.

Te zadeve funkcionirajo tisočletja, od začetka človekove omike naprej. Kaj je torej danes drugače? Marsikaj. Materialni razvoj je omogočil razvoj in konkurenčnost drugih ideologij: močna ideologija je potrošništvo (opazujemo boj za nedeljsko odprtje/zaprtje trgovin) in najhujše: ideologija vladavine prava! To si je uzurpirala država, ki ima v tem trenutku močnejše mehanizme za uveljavljanje svoje ideologije kot Cerkev, posebno v zahodnem svetu.

Ideologija pravne države pa postavlja za svoj temeljni postulat vladavino prava za vse in vsepovsod. In je postalo človekovo življenje in njegova svoboda svetinja. Zdaj pač tudi članom Cerkve (konkurenčne ideologije, ki izgublja) ni dovoljeno "nadlegovati otroke".

33333 (nepreverjen)

Sramota za škofa da v tako veliko faro kot je Tišina ne more dati enega župnika medtem ko jih je Murski Soboti dovolj. Sssramota

mun (nepreverjen)

Spoštovani pametnjakoviči,nej se sekerjati,v naše kraje prihaja odrešenje "ALAH˝ z tem kultura na štero prisejgate rdejči in primitivneži .Buldok, čudno je ,ka si nej primerjo cerkev in partijo kera nas uničuje že nekaj desetletij!Ali vidiš tu kake sporednice?

bougpomagaj (nepreverjen)

Torej je vera vas krščanskih vernikov fejst slaba, glede na tou ka se tak na debelo bojite ovih musličov keri kao prihajajo v Soboto ka vas spreobrnejo v njihovo vero. Pravi verniki se nigdar nedo spreobrnili..... ostale nas pa verjetno boli đoko za cejli tej cirkus okouli verstev.

In reply to by mun (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Moj prijatelj komunist janez veruje v enonogega boga tovariša tita,, Doma v pesjaku ima obešene vse titove relikvije od slik in kipov in vsako jutro bere psalme iz knjie ,,,Knjiga o titu,, Vsaku jutru, v v kurniku ob zvokih trubačev prepeva ,,,druže tito mi si ti kunemo in kure ob tem veselo kokodakaju

Stric. (nepreverjen)

Kak je ze bilou zgoraj omenjeno, cerkev kak organizacija obstaja ze vsaj 2000 lejt, in skozi tej lejta je bilou narejenoga marsikaj slaboga in tude dobroga, ampak je poanta v ton, ka so nasi predniki bili vojne pa bitke za naso cerkev,za svobodo in vrednote kere nan omogoca cerkev, svoboda zensk..... Polek toga pa cerkev ne vcij kamenjajte nevernike, bujte nekoga v imeni boga, in razne drujge fore. Tou je nasa kulturna dediscina, na kero bi mogli biti vsaj malenkost ponosni. Odstraniti celibate in modernizirati celotno organizacijo. Evangelicanska vera je najbokse ka je kda bilo povezano z cerkvijo. Pa nej zaj glede cerkve kak neksne halucinacije o nekon ka sidij na oblaki pa dela cudeze, to se more saki sam opredeliti pod koj si cerkev pa vero razlaga, ampak o ton kak bi naj clovik zijvo, pa ka je praf pa ka nej.

Prekmurec MB (nepreverjen)

Keri butln je to ka telko omenja zrima v toj rubriki vej pa bakovski zupnik zamenja ljutomerskoga kaplana to pa ne pise kama de sou cankovski kranjec se enkrat butln na 10 .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice