Le nekaj ur po napovedi, da naj bi 40 okuženih s koronavirusom premestili iz Doma starejših občanov Ljutomer v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, se je že začel spletni protest.

Gostitelj Facebook dogodka Spletni protest proti preselitvi okuženih v ptujsko bolnišnico, Ptuj24, je v obrazložitvi zapisal: »Ptuj in okolica sta brez aktivnih okužb s covid-19 virusom. Ministrstvo za zdravje in Vlada Republike Slovenije želita premestiti 40 varovancev, okuženih s covid-19, iz Doma upokojencev Ljutomer v Splošno bolnišnico Ptuj! To pomeni izredno veliko tveganje, da se covid-19 razširi med ptujskim in okoliškim prebivalstvom.«

Gostitelji dogodka so opozorili še, da bo ptujska bolnišnica zato zaprta za vse dejavnosti: »Nihče pa v tem primeru natančno ne ve, kdaj bo spet odprta za preostale paciente.«

Protestirati bo mogoče le prek spleta

Pozvali so, da tisti, ki se s tovrstnimi načrti ne strinjajo, svoj protest izkažejo tako, da potrdijo obisk dogodka na spletnem družbenem omrežju Facebook. Protestov v fizični obliki zaradi ukrepov o omejevanju gibanja seveda ne bo.

Protest bo trajal od danes do vključno četrtka, 30. aprila, uradno vsak dan med 15. in 18. uro.

Svojo udeležbo na spletnem protestu je doslej potrdilo nekaj deset ljudi.

Vir: Ptuj24, Facebook

Mnenja so deljena

Pod objavo na Facebooku se je že sprožil plaz komentarjev - tako tistih, ki protest podpirajo, kot tistih, ki pozivajo k humanosti.

»Po protokolu se v pandemiji okuženih ne vozi na neokuženo območje,« je zapisal nekdo.

Nekdo drug pa, nasprotno: »Sram bi vas moralo biti, da ne pokažete solidarnosti do bolnih in starejših! Sram!«

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PRIČAKUJETE ČUDEŽE ? (nepreverjen)

ZAKAJ SELITI OKUŽENE V BOLNIŠNICO PTUJ ??? Kateri norec se lahko spomni tako bedaste in nelogične ideje, pa kaj se je vsem zmešalo ? Kaj bi jim pa recimo bilo boljše v bolnici ? razen da bi okužili celoten Ptuj, občutek imam, da eni pričakujejo čudeže, da bodo pa zdaj naenkrat v bolnici postali za 30 let mlajši. V domu jim čisto nič ne manjka, ko pa pride ura tvojega odhoda pa je čisto vseeno ali si v domu, bolnici ali ne vem kje in to so dejstva. Če pa vodstvo doma ne zna ali ne zmore narediti reda, pa jih odsloviti naj odgovarjajo za napake, ker napake so tu bile.

simon j. (nepreverjen)

....po tvojih besedah sodec nisi upokojen, toda enkrat bos, ne pozabi tega.....in ko bos imel ti, jaz in vsi ostali enkrat na stara leta zdravstvene tezave, bomo sli k zdravniku, kjer najbolj pristojni za dajanje pomoci obolelim, ali ne? Oboleli so za v bolnice! To je absurd brez primere, da se za obolele ne skrbi v bolnici. To bi moralo skrbet VSE nas, ker kot kaze obstajajo primeri, kjer zdravstvo v katerega vplacujemo vsak mesec do penzije, OCITNO lahko dvigne roke nad obolelim, absurd. Vsi, ki podpirate, da se bolnice otepajo obolelih ocitno podpirate placevanje zdravstva, ki ti ima pravico odklonit zdravljenje. Ste zgubili razsodnost?

In reply to by PRIČAKUJETE ČUDEŽE ? (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Tako je prav.
Ptujčani uprite se tem bedakom,ki vam lahko s takim bedastim dejanjem povzročijo veliko gorja.
Ljutomerčani pa raje vašo županjo malo skurcajte,ker je ona enako kriva kot direktor doma,če ne celo več,ker je prepozno sprejela ukrepe in z njimi v svoji občini predolgo čakala.

simon j. (nepreverjen)

...poskusam ostat na kulturnem nivoju, ceprav se tesko obvladujem....preberi prosim svoj komentar. Si opazil kaj skrajno neukusnega in nehumanega?....verjetno ne. Vpletas politiko in zaradi nje odrekas pristojno zdravstveno oskrbo tistim, ki so celo zivljenje trdo delali in vplacevali v danasnji zdravstveni sistem. Lahko prosim pozabis na svoje frustracije in delitve, ki so ti ocitno pri srcu in se osredotocis na resnicni problem. Oboleli rabijo zdravstveni oskrbo, in bolnica jih ne zeli sprejet, to je problem..... ja kam pa jih naj peljejo, ce ne v bolnico, k mesarju!?....zgleda, da bo v prihodnosti res tako, saj eni zgleda tako zelite. Vmes pa bomo dobili se visje poloznice od ZZZS, ki mi trenutno vzame ze 20% celotne place in tebi je to normalno? Da bolnica dvigne roke nad obolelim, je to normalno? Zalostno, brez besed sem ostal.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

fakingshit_kak… (nepreverjen)

Dragi blesavi protestniki, vprasanje za vas: in kaj je alternativa, kak te tem ljudem pomagali? Dajte predlog, namesto ka serete po internetih.
Sosed sosedi vec ne privosci zdravstvene oskrbe, pa ka si ti nori. Zazidajte si 10m zid okoli svoje kuce, pa vsaj do 2022 ne odite na ulico ce vas je tak straj.

Kneesss (nepreverjen)

Now, let’s see what differentiates the work we supply, as opposed to that provided by other writing services, such as https://jetwriting.com/research-paper-writer
Students are expected to demonstrate impeccable results all year round.

Starejše novice