Ena vodilnih slovenskih vinskih kleti Puklavec Family Wines vsako jesen na police izbranih trgovcev pošlje prve sadove letošnje trgatve - vinski mošt.

Letos so začeli s trgatvijo konec avgusta, ravno s sorto muškat ottonel, ki prevladuje v moštu. Tudi sicer imajo za letošnji letnik zelo visoka pričakovanja. Kot trenutno kaže, je v grozdju lepo izražena aromatika, zrele kisline in višji sladkorji zato si obetajo elegantna, harmonična in sortno izražena vina letnika 2019. 

Intenzivni sadni karakter in čudovita cvetlična aroma

Beli vinski mošt je poleg obarvanih listov dreves in seveda za vinarja najbolj pomembnega dela leta, trgatve, prvi znanilec jeseni. Vinski mošt kleti Puklavec Family Wines je med potrošniki že dobro poznana sezonska pijača in je odlična pijača za te jesenske dni. Ta sladka razvada bazira na sorti muškat ottonel, torej na osnovni sorti priljubljene Muškatne penine in Muškat ottonela.

Mošt je lahkoten in prijetnega, slajšega okusa, z intenzivnim sadnim karakterjem in čudovito cvetlično aromo. Zato je idealna spremljava h kostanjevim jedem, sladicam, kot je jabolčni zavitek, hkrati pa je tudi odlična samostojna poslastica. 

Ljubitelji mošta tudi letos lahko pričakujejo rdeči vinski mošt, ki bo na voljo ob koncu meseca, ko bodo rdeče sorte iz Ljutomersko-Ormoških goric ravno prav zrele.

Rdeči vinski mošt je prav tako lahkoten in svež ter se ponaša s svojim harmoničnim okusom in sadnim karakterjem, v katerem se prepletajo arome češenj in jagodičevja. Odličen je kot samostojna poslastica ali kot spremljava manj sladkim sladicam, slivovim cmokom ali sladicam iz rdečega sadja. 

In kaj je skrivnost dobrega vinskega mošta?

Vinogradniki in vinarji iz ormoške kleti se zavedajo, da je potrebno za dober mošt izbrati optimalen čas trgatve in v kleti skrbno ravnati z grozdjem in grozdnim sokom. S posebnim postopkom vinskemu moštu zaustavijo fermentacijo s tem, da ga ohladijo na 0 stopinjah Celzija ter ustvarijo temperaturni šok, zaradi katerega ga lahko stekleničijo. 

Tako beli kot rdeči vinski mošt bosta na policah izbranih trgovcev na voljo vse do praznika svetega Martina, ko se bo mošt spremenil v žlahtno kapljico – odlično vino, s katerim bomo lahko nazdravili novi letini vrhunskih vin.

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti in večkratni dobitnik naziva Vinar leta. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom. Puklavec Family Wines je prejemnik mednarodne medalje Decanter Platinum za Šipon iz linije Seven Numbers ter hkrati prejemnik priznanja za enega najboljših vin na svetu po izboru revije The Drinks Business za Sivi pinot linije Seven Numbers. Leta 2019 so z eno od večjih investicij slovenskih podjetij v tujini odprli prenovljeno butične klet Negotino v Severni Makedoniji ter s tem v svojo bogato ponudbo dodali tudi vrhunska rdeča vina. S prevzemom makedonske kleti Puklavec Family Wines utrjuje svoje mesto med večjimi vinskimi kletmi v tem delu Evrope.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice