Minuli četrtek so mladi iz Turnišča organizirali okroglo mizo na tematiko prihodnost mladih v občini Turnišče z lokalnimi odločevalci. 

Predsednik kluba mladih, Tadej Žalik je odpiral razpravo na problematike, kjer so sodelovali mladi, ki aktivno delujejo na pripravi lokalne strategije za mlade, župan Borut Horvat, direktor občinske uprave Boštjan Horvat, duhovnik Boris Kučko, Matej Zadravec, zaposlena v evropskem parlamentu Valentina Škafar, strokovna sodelavka iz regionalnega stičišča NVO Matejka Horvat, občinski svetnik Ivan Prša.

Debata se je razvijala skozi različne panele. Stanovanjska politika, izobraževanje, mobilnost, zaposlovanje in podjetništvo so zaključila pri razpravi glede participacije mladih in informiranosti gledeukrepov, ki so jih mladi predvideli vključiti v samo strategijo.

Sodelujoči so se strinjali, da je v občini premalo črpanja sredstev, ki jih Evropska Unija nameni za tovrstna področja. Župan je mladim povedal, da se bo za začetek vzpostavila informacijska točka za mlade, občina pa bo tudi zagotovila ustreznejše prostore za delovanje mladinskih organizacij ter mladih podjetnikov. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ce (nepreverjen)

Tej zaj toplo vodou najdejo...

Starejše novice