Vroče obdobje, ki smo ga imeli zadnje dni, se končuje.

Pred nami je vremensko pester konec tedna. Kaže, da bo šlo za najbolj izrazit prehod hladne fronte v letošnjem poletju. Temperatura bo v nedeljo za okoli 15 stopinj celzija nižja kot v petkovem popoldnevu. Vrhove gora bo v nedeljo pobelil sneg. Svežino bo stopnjeval veter, na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Pozor! Možne nevihte z močnejšimi nalivi

Nevihte so se danes po Sloveniji začele pojavljati že sredi dneva, nadaljevale pa se bodo tudi v noč. 

Zaradi izrazite vremenske motnje je državna meteorološka služba izdala opozorilo: v petek popoldne, ponoči in v soboto bodo možne nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra.

Zaenkrat je še težko predvideti, kje bodo nastale močne nevihte. Vsekakor bo v soboto zjutraj in dopoldne največja verjetnost za močne nevihte v jugozahodni Sloveniji, tudi na Obali, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO). Zaradi močnejšega jugozahodnega vetra se lahko v soboto nevihte organizirajo tudi v nevihtne linije. Najdlje, do nedelje zjutraj, bodo nevihte vztrajale v bližini morja, drugod pa se bo ozračje zaradi dotoka hladnega zraka stabiliziralo. To pomeni, da lahko pričakujemo enakomeren dež, ki bo v nedeljo popoldne oslabel in do večera povsod ponehal.

Po ohladitvi prihaja otoplitev

V ponedeljek pričakujemo sveže “jesensko” jutro z meglo po nekaterih nižinah. Zelo sveže bo tudi torkovo jutro. Po mraziščih Notranjske se lahko temperatura spusti tudi pod 5 stopinj Celzija. Po svežem začetku tedna se bo ozračje ponovno ogrelo. V sredo in četrtek bodo ob sončnem vremenu najvišje temperature znova blizu 30 stopinj Celzija.

Na animaciji je prikaz temperature zraka in smeri vetra na višini približno 700 m od petka do ponedeljka. Ohladitev bo izrazita.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice