VIR: DARS
Ekipe na pomurski avtocesti z deli napredujejo v naslednjo fazo.

Kot poroča Prometno-informacijski center bo jutri zvečer promet mimo Dragotincev proti Murski Soboti, kjer so odstranjevali cestninsko postajo, stekel po obnovljenem odseku, sedaj širokem sedem metrov

Ob tem promet proti Mariboru poteka po voznem in prehitevalnem pasu skupne širine šest in pol metrov. "Ob zaključku del bo na vsakem smernem vozišču dodatno asfaltiranih kar 70 cm, ki bodo ključni pri posredovanju intervencijskih vozil ob izrednih dogodkih," so še sporočili s centra za državne ceste. 

Dars je sicer začel odstranjevati cestninsko postajo Dragotinci 19. oktobra, dela pa so trajala do 27. novembra.

Obenem so konec oktobra umaknili tudi delovne zapore na pomurski avtocesti med Vučjo vasjo in Lipovci ter odprli priključek Murska Sobota iz smeri Maribora proti Lendavi ter izvoz na počivališče, kjer je promet stekel po obnovljenem odseku.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alennn (nepreverjen)

Zaj so začeli s tem širjenjem par cm, ker pri gradnji nihče ni študiral na reševalni pas ob nesreči. Prve 4 km mimo Ms so uredili. Prej kak zrihtajo še celotno preostalo pomursko ac bo 20 let. Potem se bodo spomnili, da je potrebno dograditi odstavni pas. Do leta 2100 jim verjetno uspe, banda nesposobna.

gostja (nepreverjen)

Vprašaj takratne vodilne na ministrstvu in Darsu, kako bo v naprej ??

In reply to by Alennn (nepreverjen)

Starejše novice