Sejmišče Pomurskega sejma je že pripravljeno na 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, ki ga bo v soboto dopoldne otvoril Miro Cerar.

Predsednik vlade se bo ob 10.00 uri udeležil otvoritvene slovesnosti, zatem pa si bo ogledal prizorišče sejma. 

Kot smo že poročali, se bo na sejmu, ki bo potekal vse do prihodnjega četrtka, na 71.000 kvadratnih metrih površin predstavilo 1800 razstavljavcev iz 30 držav.

Kar 21 odstotkov razstavljavcev prihaja iz tujine, največ iz Avstrije in drugih sosednjih držav. Nekaj jih prihaja celo iz Egipta, Turčije in Kitajske.

Pester zabavni program

Po poročanju STA organizatorji letos pričakujejo med 120.000 in 130.000 obiskovalcev, za katere so pripravili tudi zabavne vsebine in tekmovalne dogodke.

Na prizorišču si bomo lahko tako med drugim ogledali ples maskot razstavljavcev, tekmovanje v plesanju polke in vlečenju vrvi, poroko po starih običajih, izbor najtežje buče, srečanje starodobnih traktorjev Steyr ter nogometno tekmo slovenske vinske reprezentance, razvajali pa se bomo lahko tudi s pokušnjami različnih jedi in vin. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

LP, piscu prispevka. Za tako pomemben dogodek, bi pa lahko bolj pazili na pravopis. "OTVARAJO", pač ni pravopisna slovenska beseda.

sandi1 (nepreverjen)

po mojem je to hrvaška beseda ne pa slovenska,(naša beseda je ODPRLI so sejem) samo to besedo uporabljajo tudi naši župani na kakšni otvoritvi ......to je pač moje mnenje..

sončendan (nepreverjen)

Otvoritev in otvoriti, obe besedi sta v Slovarju slovenskega knjižnega jezika, torej sta uradno slovenski in dovoljeni. Pri besedi otvoriti je navedeno, da njena raba peša.

Starejše novice