V Turnišču so v prostorih Polanščekove domačije uradno odprli dnevni center za starejše. Opravljanje storitev bo prevzel Dom starejših Rakičan.

Polanščekova domačija je zaščitena kot kulturni spomenik, zgrajena je bila leta 1929. Zelo dotrajana stavba z dvoriščem, ki stoji v centru Turnišča, je bila v letu 2016 očiščena in od takrat so se izvajala gradbena dela za ureditev Dnevnega centra za starejše v bivalnem delu poslopja. 

Tako se v hiši nahaja kuhinja, jedilnica, sanitarije, prostor za počitek, kopalnica, gospodinjska soba in medprostor. Prenovo hiše domačije je občina financirala z lastnimi sredstvi v višini dobrih 140 tisoč evrov. Opravljanje storitev dnevnega varstva bo izvajal Dom starejših Rakičan.

V kulturnem programu so nastopili Gomilički degaši in dramska sekcija KD Rdeči zvonček Nedelica. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče je predstavila investicijo in nato skupaj s predstavnico Doma starejših Rakičan slavnostno prerezala trak. Župnik Toni Brinjovc, je objekt tudi blagoslovil.

"Prelepa Polanščekova domačija je kot nevesta našega kraja, ki bo v prihodnje služila vsem generacijam v naši občini, kjer se bomo učili, družili, zabavali, spoznavali in ustvarjali," je ob tem povedala županja.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice